Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Onko tullut osteltua jotakin?

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 4 Huhtikuu 2011.

  1. RB

    RB Well-Known Member

    9 099
    1 082
    113
    Ostin (teetätin) valokuvia paikallisessa liikkeessä kun oma tulostin on kaputt ja uusi tulostin ei oo vielä tullu.
    Kyllä omat tulostukset olis paaljon parempia.
     
    SakkeM tykkää tästä.
  2. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 955
    622
    113
    Kierretyökaluja tuli hankittua, 1/4-20 UNC ja 3/8-16 UNC kierteille, eli kierrepakat sekä tapit. Tapit ovat ns. sarjatappeja, eli 3 kpl/kierre. Nämä ovat käteviä, jos on tarve tehdä kierre hieman kovempaan materiaaliin.

    Nyt siis voi tehdä kameroissakin käytettyjä jalustakierteitä itse.
     
    simos ja mlphotic tykkäävät tästä.
  3. Olli Knuuttila

    Olli Knuuttila Well-Known Member

    3 218
    405
    83
    Mulla koko salamasysteemi perustuu nykyään Godoxiin. Mulla on käytössä pieni käsisalama TT350, 2 x käsisalama V860 IIo, 2 x AD200 ja 2 x AD400 sekä studiolla 4 x 300 johdollinen studiosalama. Kaikkiin kameramerkkeihini Xpro, Olympukseen myös XT1 ja studiolla muutama XT16. Olen pitänyt, skaalattava systeemi kaukosäädöllä ja valtaosin akuilla. Systeemi joustaa ja toimii kohtuullisen hyvin, kyllä sinne väliin sopii ruutuja joissa sit jonkun salaman tehot karkaa tai muuta hässäkkää, mut hintaan nähden tosi vähän, minä pidän hinta-laatusuhteeltaan erinomaisena järjestelmänä. Ekstrana se, että kun aiemmin kuvasin pelkästään manuaalisäädöillä salamoissa, näiden kanssa olen uskaltanut käyttää myös TTL vaihtoehtoa, kehitys vaan kehittyy näissäkin. Tai ainakin jos ei jaksa mitata voi TTL:ää käyttää lähtötasona ja TCM-toiminnolla siirtyä manuaalisäätöön.
    Jos AD200 mietit, niin osta vähintään tuo kaksi. Siihen sitten kaveriksi AD-B2 niin saat käyttöösi myös yhden noin nelisatasen salaman (riittää vähän vaativammassakin paikassa teho vähän paremmin), ja jos siihen laittaa yhden niin kun olet hankkinut myös yhden S-bracketin saat toisen siihen. Xpro on triggereistä paras vaihtoehto käytettävyydeltään, ehdottomasti sellainen. Lisäksi kannattaa mukana tulevien päiden lisäksi ostaa sit yksi pyöreä pää, johon sit mahdollisesti tarvittavia lisävehkeitä, samoja kuin V1:een, ainakin se AK-R1, siinä on muutama jolle on käyttöä. Lisäksi ostaisin siihen peruspäähän ladonovet väri"geeleillä", vaikka näyttää hassun pieneltä on ainakin henkilökuvauksessa ihan hyödyllinen.
     
    Viimeksi muokattu: 1 Lokakuu 2020
    forestgrapher tykkää tästä.
  4. RB

    RB Well-Known Member

    9 099
    1 082
    113
    Kuinkas näissä Godoxin studiosalamoissa ohjausvalot on synkassa välähdyksiin, eli voi säätää ohjausvaloilla valaisun kohdalleen ja ottaa välähdyksillä kuvan? Vaikka salamat on eri tehoilla, eri valomuokkaimilla ja eri etäisyyksillä...
     
  5. Olli Knuuttila

    Olli Knuuttila Well-Known Member

    3 218
    405
    83
    Mä pystyn sanomaan vaan noista jotka mulla on, johdolliset suht vanhaa mallia, uudemmista johdollisista en tiedä. Niissä akullisissahan ohjausvalo vaan palaa, tosin muutamalla eri teholla, mut johdollisissa säätyy portaattomasti manuaalikäytössä. Triggerillä ei pysty ohjausvaloa niissä säätämään. Rahalla saa sit toisenlaisia...
     
  6. forestgrapher

    forestgrapher Active Member

    163
    25
    28

    Kiitos vastauksesta. Raahasin kolme vuotta metsässä Profoton B1siä. Eipä niissä mitään vikaa ollut, mutta nyt etsin kompaktimpaa ja kevyempää settiä, jolla kuitenkin pystyy tasoittelemaan auringossakin. Hankin jo yhden V1sen testiin ja vaikuttaa ihan oklta tällä kokemuksella, sille vaihtoehtoja kartoitan. Tuo AD400 on kaikinpuolin aika lähellä B1stä ja siksi tuo AD200 kiinnostaa. Siitä näyttää olevan myös PRO malli, onkohan olellista eroa?
     
  7. Olli Knuuttila

    Olli Knuuttila Well-Known Member

    3 218
    405
    83
    Mulla ei sitä AD200 Pro-mallia ole itsellä, mutta sitä myydään lähinnä tarkemmalla värilämpötilalla ja pienemmillä säätöportailla (1/10). Noi AD400 mulla on Pro-mallia, lieneekö sitä edes muuna, ja niissä ainakin nuo toimii hienosti, mut en mä ole erityisiä ongelmia kohdannut kakssatasen värilämpötilassakaan, tai sen 1/3 säädössä.
     
    forestgrapher tykkää tästä.
  8. Kimmo R

    Kimmo R

    1
    0
    1
    Sony DSC-RX100 M2 tuli juuri pari päivää sitten hommattua. Pitkään kytännyt parempaa taskutettavaa säästöbudjetillle, ja nyt pärähti 199€ tuommoinen silmille uutena, nii oli pakko hakea pois. Täällä siis hyvin aloitteleva kuvaaja. Nyt rupes kyllästymään käsivaralta otettuihin kuviin revontulista kännykkäkameralla. :)
     
  9. RB

    RB Well-Known Member

    9 099
    1 082
    113
    Hikokin 3/4” akkumutteriväännin tuli tilattua, huomenna pitää hakia kotia.
     
  10. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 955
    622
    113
    Aika järeä peli. Sitten saavat vaikkapa traktorin pyöränmutterit yms. kyytiä – ehkä(??).
     
  11. forestgrapher

    forestgrapher Active Member

    163
    25
    28

    Värilämpötilan tarkkuus on hyvä, mutta DINin säätöasteikko on kyllä riittävä, näiltä etäisyyksiltä millä näitä käytetään, muutaman sentin siirto ajaa saman asian kuin 1/10. Pyysin tarjousta suosittelemistasi. Kiitos!
     
  12. forestgrapher

    forestgrapher Active Member

    163
    25
    28

    Värilämpötilan tarkkuus on hyvä, mutta DINin säätöasteikko on kyllä riittävä, näiltä etäisyyksiltä millä näitä käytetään, muutaman sentin siirto ajaa saman asian kuin 1/10. Pyysin tarjousta suosittelemistasi. Kiitos!
     
  13. cedricfan

    cedricfan Well-Known Member

    954
    428
    63
    Maanantaina ostetut närhenmunat on saapuneet Postiin.

    Tänään ostin vaimon fillariin (vanha retki-Peugeot) takavalon ettei vallesmanni tykkää kyttyrää.

    Hurjaa shoppailua siis.
     
  14. RB

    RB Well-Known Member

    9 099
    1 082
    113
    Luultavasti, on 36 V kone. Ennestään on 1/2” 18V pienempi kone joka on kyllä mieluinen peli. Tuo suurempi on tuskin yhtä monikäyttöinen.
     
  15. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 955
    622
    113
    Noitahan pitäisi olla joka miehellä, että voi sitten tarvittaessa niitä näyttää…

    ("Mä näytin sille närhenmunat!")
     
  16. cedricfan

    cedricfan Well-Known Member

    954
    428
    63
    Ehkä syytä paljastaa että niinkin vaatimattomia näyttää kuin Mersun lämmönsäädön venttiilit ;)
     
    simos tykkää tästä.
  17. Veikko Siipi

    Veikko Siipi Active Member

    214
    104
    43
    Hankintaan meni Seligsonin Eurooppaa ja Aasiaa, ja sen lisäksi vielä iShares Core MSCI World UCITS ETF. Pitkä penni hujahti, mutta toivottavasti hujahtaa joskus sitten takaisinkin päin.

    Kuvausrintamalla kotiutui Canonin AT-1 50mm f/1.8 linssillä. Ensimmäinen mv filmi räiskitty ja huomenna haetaan kehityksestä. Jännittää…

    Se on tämmönen Canon AT-1 - Wikipedia
     
  18. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 955
    622
    113
    Pari tyhmää kysymystä:

    1. Missä noita myydään?

    2. Saako noista muuten tuottoa kuin sitten joskus myymällä pois?
     
  19. Veikko Siipi

    Veikko Siipi Active Member

    214
    104
    43
    Osuuspankin täti halusi kovasti vuosia sitten myydä jotain heidän silloista hittituotettaan. Muutamaa vuotta myöhemmin tarkistin Rahastoraportista, niin tuote oli häipynyt markkinoita. Varmaan sulautettu johonkin heidän muuhun rahastoonsa. Nykyään myös kivijalkapankeilla on edulliseksi väitettyjä indeksipohjaisia rahastoja. Itse en saanut kuluista ja läpinäkyvyydestä niin selvää, että se olisi vakuuttanut vieläkään.

    Seligsonin rahastoja voi ostaa kun avaa heillä asiakkuuden, eli Seligson & Co Rahastoyhtiö Oyj ja sieltä Asiakkaaksi. Kun itse aikanaan avasin sen, niin tarvitsi lähettää ote passista tms. henk. todistuksesta. Nykyään riittää varmaan nettipankin kautta tapahtuva tunnistautuminen.

    Rahastoista voi ostaa tuotto- tai kasvu-osuuksia. Ensin mainitut antavat tuottoa per vuosi tms., jälkimmäiset sijoitetaan uudelleen kasvamaan korkoa korolle. Yleensä yksityiset valitsevat kasvu-osuudet, kun tavoittelevat korkoa korolle.

    Tuota ETF:ää olen ostellut Nordnetin kautta (Sijoittaminen ja säästäminen – ota säästösi hallintaan Nordnetissä) Saksan pörssistä. Nordnet on vähän ristiriitainen tapaus, mutta ainakin tällä hetkellä vielä siedettävä. ETF:en etu on, että halutessaan ne voi siirtää toiselle palveluntarjoajalle (toisin kun rahastot). Tämä iShares Core MSCI World UCITS ETF on Irlantiin rekisteröity ETF jonka vertailuindeksi on MSCI World Index (USD). Tarkemmin iShares Core MSCI World UCITS ETF – vertaa ja osta pörssinoteerattuja rahastoja ETF:iä harkitsessaan kannattaa katsoa tarkkaan, että tietää minkälaista tuotetta ostaa. Monien osinkopolitiikka on tuotto-osuus ja, kuten sanottu, yksityisen sijoittajan kannattaa yleensä suosia kasvuosuuskia.

    Oma Seligsonin salkku alkaa olla sen verran iso ja hyvin hajautettu, että olen nyt siirtämässä lisäostoja ETF puolelle. Valitsin juuri tuon indeksin siksi, että painotukset yksinään on karkeasti ottaen kohdillaan. Tarkoitus olisi jossain vaiheessa siirtyä lisäostamaan pelkästään tätä ETF ja antaa Selgisonilla oleva salkku jauhaa arvonnousua perikunnalle - ellei sitten itse keksi jotain vähän käytettyä Canonia isompaa kivaa.
     
    Jari_S tykkää tästä.
  20. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 955
    622
    113
    Kiitokset kattavista ja selkeistä vastauksista kysymyksiini. Nepä antoivatkin hieman miettimisen aihetta tuleviin sijoitussuunnitelmiini.