Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Onko tullut osteltua jotakin?

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 4 Huhtikuu 2011.

  1. forestgrapher

    forestgrapher Active Member

    163
    25
    28
    Godox V1, varustepaketti, radiotriggeri ja synkkapiuha. Saapa nähdä...
     
  2. forestgrapher

    forestgrapher Active Member

    163
    25
    28
    Pllä alkavat alkaa olla myyty, muutama heijastin jäljellä. Tiistaina G:n pitäisi tulla ja lauantaina jo kuvauksissa tuon kanssa. Meinasin käyttää myös Hasselin 503sen kanssa. Saapa tosiaan nähdä...

    Mikä versio sinulle tuli?
     
  3. forestgrapher

    forestgrapher Active Member

    163
    25
    28
    Toivottavasti polvi elpyy.
     
    mlphotic tykkää tästä.
  4. Veikko Siipi

    Veikko Siipi Active Member

    214
    104
    43
    Tuo menee enemmän sinne hedelmäpeli-osastolle. Sijoittaminen on pitkäjänteisempää hommaa.

    No Hietalan Harrin Objektiivikirja tuli ostettua Objektiivikirja

    Joku aika sitten luin sen kyllä jo kirjaston kirjana, mutta nyt hankin omaksi. Haravoin nimittäin kotimaisten kustantajien valikoimia ja hyvin, hyvin heppoiseksi huomasin. Vaikkuttaa vähän siltä, että tämä voi olla niitä viimeisiä ihan oikeita alan kirjoja, joita suomen kielellä saadaan lukea. Huonompi homma tällaiselle jäärälle, joka mielellään lukisi niitä ihan viihteenäkin.
     
    Viimeksi muokattu: 12 Syyskuu 2020
    mlphotic tykkää tästä.
  5. Olli Knuuttila

    Olli Knuuttila Well-Known Member

    3 218
    405
    83
    Itse asiassa markkinan kulloinenkin hetkellinen suunta ei kerro paljoa ostamisen kannattavuudesta. Ajallinen hajautus riippumatta markkinan suunnasta toteuttaa pitkässä juoksussa kuitenkin parhaiten tuotto-odotusta riippumatta hetkellisistä vaihteluista. Halvalla ostamisen painottamisessa ja kalliilla ostamisen keventämisessä sen sijaan on oma pieni logiikkansa, jos olisi kulloinkin mahdollista ymmärtää mikä on halpaa/kallista verrattuna tulevaisuuteen. Tämähän ei ole yksinkertaista kun käytettävissä on luotettavaa informaatiota vain menneisyydestä. Halvalla on sitten toki mahdollista ostaa sekä nouseviin että laskeviin kursseihin. Jos siis ostan hintaan 40 jotain joka on kymmenen vuoden kuluttua hinnassa 120 ei ole paljon merkitystä että sen hinta menneisyydessä, jossa en enää voi ostaa, eli viisi päivää sitten oli 37 eli ostin nyt nousevaan kurssiin. Kulloistakin taitekohtaahan, ylös tai alas, ei myöskään ole yleensä mitään mahdollisuutta tunnistaa kuin jälkeenpäin.
     
    Jari_S, cedricfan ja Veikko Siipi tykkäävät tästä.
  6. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 956
    622
    113
    Niin ja harrastajasijoittajat eivät välttämättä osaa riittävästi seurata markkinoita. Esim. itse ostin tuossa kesällä 600 kpl erään yrityksen osakkeita. Kaksi päivää myöhemmin ko. yrityksellä oli tulosjulkistus, jonka jälkeen noiden osakkeiden arvo putosi yli 9 %. Parin päivän odottelulla olisi siis säästänyt ihan kohtuullisen rahasumman.
     
  7. Heiskis

    Heiskis Active Member

    515
    62
    28
    Onhan se järkyttävää, että alle 1000 euron kameraostokseen käytetää kuukausia (luetaan, vertaillaan, pyydetään kommentteja ja kokeillaan)....ja vastaavasti sitten ostaa paukautetaan jotain osaketta taksikuskin vinkin perusteella hetken mielijohteesta...ottamatta yhtään selvää firman taloudesta, johdosta, tuotteista, asiakkaiden tilanteesta jne...
     
    paraneva tykkää tästä.
  8. Irlantilainen

    Irlantilainen Member

    26
    27
    13
    Laitoin tilaukseen ensimmäisen salaman ( godox v860ii ) + siihen härpäkkeitä päälle.

    En ole tosiaan salamalla kuvaillut ikinä, niin harjoittelun vuoksi kevyellä setillä liikenteeseen.
     
  9. Veikko Siipi

    Veikko Siipi Active Member

    214
    104
    43
    Ikävä kyllä en pysty kommentoimaan sijoitusneuvojien ohjeita, koska en ole koskaan sellaisia kivijalka- tai muustakaan pankista saanut.

    Sen sijaan riskiä voisi hiukan kommentoida. Riski on sitä mistä maksetaan ja sitä on kahdenlaista: yritysriskiä ja markkinariskiä. Ensin mainitusta pääsee eroon hajauttamalla, jälkimmäisestä ei mitenkään - siis jos oletetaan, että odotetaan tuottoja.

    Tässä voisi siteerata Seppo Saariota, joka on konkarisijoittaja ja kirjoittanut lukuisia kirjoja ja artikkeleja aiheesta. Hän toteaa nyt jo jonkinlaiseksi raamatuksi muodostuneessa kirjassaan Miten sijoita pörssiosakkeisiin seuraavaa:

     
  10. motris

    motris Well-Known Member

    4 695
    703
    113
    .
     
    Viimeksi muokattu: 26 Marraskuu 2020
  11. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 956
    622
    113
    Joo, se on ihan kamalaa. Onneksi harrastajasijoittajat sijoittavat yleensä omia varojaan, joten mahdolliset tappiotkin kohdistuvat juuri siihen sijoittajaan itseensä.

    Oma ajatukseni on, että sijoitan korkeintaan sellaisen rahasumman, jonka voin vaikka menettää ilman, että talouteni siitä kaatuisi.

    Kamerajutuista on ehkä saatavana helpommin tietoa kuin pörssiasioista ja ennen kaikkea, se kameradata on usein melko pysyvää, mutta pörssi yms. markkinat voivat ”säikähtää” milloin mistäkin, jota ei useinkaan kykene ennalta aavistamaan.
     
  12. Johannes

    Johannes Well-Known Member

    2 346
    302
    83
    Joskus sijoitin erääseen mikkeliläiseen aurinkoenergiafirmaan. Jos olisin sinne menneellä rahalla ostanut muutaman Tesla-osakkeen, minulla olisi muutama kymppitonni enemmän kuin nyt. Valitettavasti tyhmyydelleen ei voi mitään.
     
  13. cedricfan

    cedricfan Well-Known Member

    954
    428
    63
    [​IMG]
    Tuollainen Golla löytyi uutena kirpputorilta hintaan 9,50€
    Ihan OK kevyen arsenaalin reissurepuksi.
     
  14. RB

    RB Well-Known Member

    9 106
    1 087
    113
    Mulla on vasataavanlainen erivärisenä jonka ostin C 20D:lle kun sitä rehasin mukana.
    Hyvä laukku kun piti olla akkukahva, EF 35/2 ja salamalaitemukana. Akkukahvalliselle kameralle oli yllättävän hankala löytää pientä laukkua.
     
  15. Olli Knuuttila

    Olli Knuuttila Well-Known Member

    3 218
    405
    83
    Harvoin näkee niin monella tapaa erikoista vastausta kuin Markun edelläoleva.

    Ajallinen hajautus ei missään tapauksessa vaadi pääomien pitämistä "0- tai miinuskorolla", tämähän tarkoittaisi, että useimmilla sijottajilla olisi tilanteessa nolla yhtäkkiä valtava pääoma sijoitettavaksi ja sitä sitten ruvettaisiin ajan kuluessa sijoittamaan osakemarkkinaan ja "varastossa" oleva varallisuus olisi odottamassa jossain korkoperusteisessa tuotteessa. Itse en tiedä tällaista juuri tapahtuvan, muuten kuin tarkoituksella silloin, kun halutaan pitää likvidiä varallisuutta sijoitussalkun osana ja tasaamassa lyhytaikaista riskiä. Useimmilla sijoittajilla pääomaa on käytettävissä transaktioihin ajallisesti hajautettuna jo valmiiksi, ihan luonnollisista syistä.

    Nopeasyklisen sijoittamisen ei myöskään ole todettu oikein missään tutkimuksissa voittavan yleensä edes indeksisijoittamista, varallisuudenhoitajien vertailussa keskimääräisesti tarkasteltuna.

    Keskimääräinen sijoittaja ei myöskään toimi markkinassa jossa toiminta on "erittäin nopeasyklistä, reaaliajassa 24 t vuorokaudessa tapahtuvaa maailmanlaajuista hommaa, joka vaatii huippuosaamista". Tämä on nyt lähinnä esimerkki tavasta, jolla koitetaan mystifioida sinänsä yksinkertaista asiaa tai korostaa omaa erikoista ymmärrystään aiheesta.

    Itse asiassa palveluiden tarjoaja tienaa yleensä parhaiten juuri nopeasyklisessä sijoitustoiminnassa, kun kyseessä on keskimääräinen sijoittaja, jonka transaktiokustannukset ovat julkaistua hinnastoa yleensä vähän alemmat mutta kuitenkin palvelun tarjoajalle kannattavat.

    Näitä seikkoja voidaan vertaillen todentaa esimerkiksi vertaamalla vaikka kotimaisten rahastojen erityisen aktiivisien hoitajien keskimääräistä onnistumista samojen rahastojen indeksivertailulukuihin.

    "Sijoittaja" ei myöskään useimmiten ole Lontoon Cityn 96 kerroksessa majaansa pitävä talousnero, vaan varallisuuttaan arvostava ja kasvattava perushenkilö.

    Lisäksi kommentin muotoilu oli harvinaisen tympeä, suorastaan ummehtunut.

    Muuten minulla ei ole enempää lausuttavaa tästä aiheesta, keskityn mieluummin valokuvaukseen...
     
    Viimeksi muokattu: 12 Syyskuu 2020
    Veikko Siipi tykkää tästä.
  16. Kimo

    Kimo Well-Known Member

    12 408
    1 061
    113
    Siipi Veikko :)
     
    Veikko Siipi tykkää tästä.
  17. Veikko Siipi

    Veikko Siipi Active Member

    214
    104
    43
    Sepä se.

    Josta tuli mieleen, että joskus syntyy vaikutelma, että kun puhutaan sijoittamisesta, niin joillain on käsitys, että sijoittajat ja osingon nauttijat ovat jotain siipi porukkaa. Riskistä maksettava korvaus tai yritystoimintaa mahdollistava rahoittaminen on jollain tavalla halveksittavaa ja kuvastaa tekijänsä huonoutta.

    Mutta juu, nämä on näitä.
     
    Kimo ja mlphotic tykkäävät tästä.
  18. motris

    motris Well-Known Member

    4 695
    703
    113
    .
     
    Viimeksi muokattu: 26 Marraskuu 2020
    mlphotic tykkää tästä.
  19. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 326
    2 995
    113
    Antaas kattoo. Nykyään iltapäivälehtijournalismi rakentaa hirmumyrskyennusteita iltapäiväkuuroista, noin vain hiukan kärjistäen. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun vastaava häiriö laantuu reippaaksi syystuuleksi Ruotsin yli kulkiessaan.
     
    niffe, mlphotic ja Tuus4 tykkäävät tästä.
  20. cedricfan

    cedricfan Well-Known Member

    954
    428
    63
    Minäkin tankkasin, diesel 0,899 ja 98-bensa 1,139 litra.