Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Godox XProP: ikävä yllätys

Keskustelu osiossa 'Muut kameravarusteet' , aloittajana Nelari, 27 Elokuu 2020.

  1. Nelari

    Nelari Member

    85
    13
    8
    Ostin ensin Godox-salaman TT350P, joka tuntuikin suunnilleen vastaavan tarpeitani. Mutta kohta jo halusin käyttää sitä irrallaan kamerasta, ja seuraava hankinta oli Godox XProP, langaton liipaisin/triggeri, joka on juuri tähän tarkoitettu.

    Paitsi että... Pentax-objektiivini ovat yhtä lukuunottamatta peräisin filmiajoilta, ja XProP:ssä näyttää olevan sellainen ominaisuus, että näiden vanhempien objektiivien ollessa käytössä liipaisua ei tapahdu.

    Siis: jos kamerassa on kiinni nykyaikainen oletuszoomi, XProP liipaisee, ja salama välähtää. Mutta jos objektiivi on vanhempaa mallia (useita vaihtoehtoja), niin ei välähdä. Koska XProP ei liipaise.

    Tämä ominaisuus yllätti minut täysin, enkä ole vieläkään oikein toipunut sokista. Huomattakoon, etten ole löytänyt Godoxin dokumenteista mitään mainintaa tästä minulle varsin tärkeästä seikasta. Mutta elämä jatkuu, oppirahat on maksettava jne. Kysynkin nyt täällä: tietäisikö joku vaihtoehtoa XProP:lle? Siis langatonta liipaisinta, joka toimisi myös vanhempien objektiivien kanssa? Ihan manuaalinen tsydeemi kelpaisi. Ei tarvita TTL:ää eikä mitään muutakaan sofistikoitua juttua. Ihan vaan sitä, että kun kamera laukeaa, niin salama välähtää.

    Kiitos kaikista vihjeistä!
     
  2. Topi

    Topi Active Member

    899
    190
    43
  3. Nelari

    Nelari Member

    85
    13
    8
    Kiitos vihjeestä, tilasin yhden lähettimen ja 3 vastaanottimen setin ja se toimii, ja juuri niin manuaalisesti kuin oli tarkoitus. (Tässä vastauksessa meni pitkään, kun yksi niistä ensin tulleesta kolmesta ei toiminut ja piti odottaa, että sain uuden.)

    Mikähän muuten niiden niiden 4 numerokytkimen tarkoitus on? Salamointi onnistuu, vaikkei niihin koskisikaan, mutta eivät ne kai ihan turhiakaan ole?
     
  4. Kippari

    Kippari

    7
    2
    3
    Lunttasin sivulla olevasta "käyttöohjeesta". Saat niillä neljällä "numerokytkimellä" eli DIP -kytkimillä valituksi 16 eri kanavaa. Lähinnä tuo tulisi käyttöön silloin, jos samassa tilassa olisi useampia kuvaajia, joilla olisi samanlaiset lähetin-vastaanottimet. Silloin jokainen voi valita yhden kanavan kuudestatoista, sekä asettaa oman lähettimensä ja kaikki vastaanottimet samoille asetuksille, esim. kanavalle 0100.

    Kytkimet tulkitaan bitteinä 0000, 0001, 0010, 0011,..., 1111 ja se tarjoaa 2^4 = 16 vaihtoehtoa.

    - Markku
     
    Viimeksi muokattu: 21 Syyskuu 2020
  5. RB

    RB Well-Known Member

    9 147
    1 111
    113
    Olikos tuossa Godixissa nopeiden täsmäysaikojen synkka? Sitä ei taira löytyä tavallisesta lähettimestä.

    ittellä on Elinkan salamoita, Skyport lähettimet toimivat välillä epäluotettavasti ja tilasin Digitarvikkeelta hienon löhettimen jolla pystyy säätämään studisalamoiden tehoja ja siinä on näyttö mistä näköö tehoasetukset. Tukee myös nopeaa salamasynkkaa....muttamutta....mun 2000-luvulla ostetut Pro-kompaktit onkin liian vanhoja. Eipä muutakuin lähettää pettyneenä takaisin koko roska.
     
  6. Nelari

    Nelari Member

    85
    13
    8
    Ahaa, kiitos.

    Ensin minullekin tuli mieleen tuommoinen koodaus, mutta sitten tajusin, että sehän vaatisi kaikilta osallistujilta binääriaritmetiikan hallintaa, ja se kyllä tuntui liian kovalta vaatimukselta. Ja silloin mielestäni pitäisi kytkimet merkitä, ei 1-2-3-4, vaan 8-4-2-1 tai 1-2-4-8.

    Mutta omista kouluajoistani on jo monta vuotta. Binääriaritmetiikka taitaa olla nykyään ihan peruskauraa...
     
    Viimeksi muokattu: 21 Syyskuu 2020
  7. Nelari

    Nelari Member

    85
    13
    8
    Käyttöohjeen sivulta 44 (Technical Data):High-speed sync Yes