Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

XQD-muistikortit

Keskustelu osiossa 'Muut kameravarusteet' , aloittajana niffe, 3 Helmikuu 2020.

Tags:
  1. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Mistä olette hankkineet? Onko hyviä vinkkejä? Hinnat ovat kalliita ja seilaavat ylös, alas ja varsinkin ylös niillä toimittajilla, joita olen tottuneet käyttämään.
     
  2. paraneva

    paraneva Well-Known Member

    12 156
    5 755
    113
    Lexarin 128gigasen saksan Amazonista, sonyn 64 giganen tuli toisen rungon mukana, niillä pärjää, en ole kokenut tarvetta useammalle.
     
    niffe tykkää tästä.
  3. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Amazon ei enää listannut Lexarin XQD-kortteja, ainoastaan Delkinin ja Sonyn kortteja. Ovat aika kalliita edelleenkin. Itse asiassa välillä halpenivat, mutta saatavuus oli tosi huono. Nyt saatavuus on ilmeisesti parantunut, mutta hinnat ovat nousseet...
     
  4. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    32GB Sony G näkyi Amazon-de 120€ free delivery ja 64GB 160€. Melkoisia hintoja edelleen XQD:lle. Ostin 64GB Superkuvasta 149€ (+toimitus)

    Kortinlukijoilla vähän villimpi tilanne, kalliista halpoihin merkittömiin. Ja hinnat laidasta laitaan. Yksi malli esimerkiksi:
    https://www.adorama.com/icdddread53.html
    https://www.amazon.de/Delkin-Device...9388920&ref=pd_sl_35q8ibnq4w_e&language=en_GB
    DELKIN XQD-kortinlukija USB 3.1

    Olisin kai tilannut jonkin mallin Amazon.de mutta silloin näytti ettei toimitettaisi Suomeen. Se olikin virheilmoitus. ”Toimitus Suomeen ei onnistu”– Mysteeri-ilmoitus hämmentää Amazonin asiakkaita: verkkokauppajätti selvitti, mistä on kyse

    Tilasinpa sitten kaksi mallia Kiinasta :oops:.. Toinen ehkä sopisi luuriinkin. Näkee aikanaan kun kevät ja laivat saapuu..
    USB 3.0 Hub Multi Kartenleser Card Reader für XQD Speicher Karte | eBay
    Profi Type-C USB3.0 XQD Kartenleser 500Mb/s Hub Cardreader | eBay
     
    Viimeksi muokattu: 3 Helmikuu 2020
    niffe tykkää tästä.
  5. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Viimeksi muokattu: 3 Helmikuu 2020
    niffe tykkää tästä.
  6. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Joo, mä luin tuosta CFExpress-kortista, että se olisi yhteensopiva XQD-korttien kanssa. Vaikuttaa vaan niin erikoiselta, kun luku- ja kirjoitusnopeus ovat nelinkertaisia XQD-kortteihin nähden. Ne ovat alunperin kortteja, jotka on takoitettu Canonin leffakameroihin, joten ne ovat vähän kalliimpiakin, mutta nopeus ei liene ihan heti pullonkaula noissa. Vähän jännittää, että millaisia epäyhteensopivuusjuttuja noissa voisi tulla vastaan mahdollisesti esim. lukijoiden kanssa...
     
  7. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Mä vaan vertasin kahden 64gb kortin päälle printattuja kirjoitusnopeuksia xqd 440 vs CFe 800. Sen bongasin että Z6/7 sai softapäivityksessä CFexpress yhteensopivuuden. Lukijat varmaan oma lukunsa.

    Vaikea noista on äkkiä selvää ottaa, että onko se pian suurestikin yleistyvä ja vaikuttaisiko tämä XQD hintoja alentavasti. Ennustuslahjatkin auttaisivat. Voihan se olla vaikka lyhytikäinen tai marginaaliin jäävä, ken tietää.
     
    niffe tykkää tästä.
  8. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Joo, ilmeisesti Z-sarjan firmikset tunnistavat nyt nuo CFExpressitkin. Niistä ekoista hankinnoista liikkui paljon kettuuntuneita arvioita juuri tuon vuoksi, ettei firmis hokannut mistä kortista oli kyse. Juuri näin voi olla tulevaisuuden suhteen. Niinhän se CFast on hiljalleen kuopattu. Sehän sopii myös samaan kortinlukijaan ymmärtääkseni.
     
  9. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    niffe tykkää tästä.
  10. Teemu Laine

    Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

    4 721
    121
    63
    Fyysisesti ovat yhteensopivia, mutta minulla on ihan pienen pieni epäilys siitä, että ainakaan Sonyn vanhemmissa kameroissa ei CFe:t lähde toimimaan. Tähän ajatukseen syynä on se, että pelkästään Sonyn G-sarjan XQD kortit vaativat firmwarepäivityksen Sony FS7:aan, jonka jälkeen kortit lähtivät edes toimimaan. Epäilen, että Sony ei turhaan päivittele ainakaan vanhempien kameroiden firmwareja jotta CFe:t lähtisivät toimimaan, mutta saas nähdä. Enkä kyllä tiedä lähteekö Sony päivittelemään uudempiin kameroihin firmwareja, kun Sony ei ole kovinkaan tunnettu siitä että antaisi kauheasti muiden kilpailijoiden tulla omille markkinoille häiritsemään.

    XQD näyttää muutenkin jäävän samanlaiseksi kuin muutkin Sonyn proprietaryformaatit (Betamax, Minidisc, MemoryStick), eli muut eivät noita kortteja pääse valmistamaan ja lopulta kilpailijoilta tulee rinnalle joku uusi formaatti joka hoitaa saman homman mitä Sonyn oma formaatti, mutta tehokkaammin ja halvemmalla. Juu, saahan QXD:ita Sonyn, Delkinin ja Nikonin brändääminä, mutta ainakin Sony ja Delkin tulevat Sonyn tehtaalta, enkä yllättyisi jos sama koskisi myös Nikonin kortteja. Lexar taisi myös valmistaa QXD:ita jonkin aikaa, mutta nykyisin puskevat pelkkää CFExpressiä kun Sonyn kanssa meni XQD:n osalta sukset ristiin. Tällähän hetkellä esim. SD-korttien puolella tunkee markkinoille kortteja joissa nopeudet ovat reippaasti päälle 200MB/s luokkaa, eli lähes 2/3 siitä mitä XQD:issa tarjotaan. Vikasietoisuus yms on tietty eri luokkaa SDXC:ssä vrt. XQD, mutta kuitenkin...

    Kortinlukijoissa tilanne on mielenkiintoinen, eli jos haluaa noita CFExpress kortteja lukea, niin ainakin Sonylta on tullut lukijoita joilla saa luettua molempia formaatteja. En kyllä laittaisi päätäni pantiksi, että esim. oma Lexar:n valmistama XQD-lukija osaisi lukea noita CFExpress kortteja, mutta mistäpä sen tietää. Pitänee joskus testailla jos tulee tilaisuus.

    CFast ja QXD yhteensopivuudesta on melko turhaa keskustella, kun kyseessä on täysin eri formaatit ja fyysisesti täysin erilaisia. CFast näyttää Compact Flashilta ja XQD on huomattavasti kapeampi. Käyttävät myös eri väylää, CFast on SATA (väylä rajoittaa nopeuden max. 1Gb/s) ja QXD / CFexpress toimii PCIe:n yli jossa teoreettinen nopeus on huomattavasti nopeampi. XQD:n PCIe implementaatiossa taidetaan päästä max. 4Gb/s nopeuksiin ja CFe:ssä 8Gb/s tai nopeampaan.
     
    niffe tykkää tästä.
  11. Teemu Laine

    Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

    4 721
    121
    63
    Saattaisi 64 ja 32 gigaiset kiinnostaa. Laita yv?
     
    mlphotic tykkää tästä.
  12. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Sain juuri ostettua 64 GB-kortin. Näiden saatavuus ei ole ollut kovin hyvä. Kamera on työkäytössä, joten en sitten uskaltanut riskeerata yhteensopivuus- ja muita häiriöitä silmällä pitäen ja hankin XQD-kortin.
     
  13. rarehanu

    rarehanu Active Member

    510
    125
    43
    " SATA (väylä rajoittaa nopeuden max. 1Gb/s) " , SATA väylän nopeus riippuu mikä versio kyseessä; SATA 1.0 (1,5 Gb/s), SATA 2.0 (3,0 Gb/s), SATA 3.0 (6,0 Gb/s),
    SATA 3.2 (16,0 Gb/s)

    CFexpress Type B: llä on sama koko ja fyysinen käyttöliittymä kuin XQD-kortilla. Se käyttää PCIe Gen 3 × 2 -väylää ja NVMe 1.2 -protokollaa. Rajapinnan teoreettinen kaistanleveys on 2000 Mt / s, mikä on CFexpress 2.0: n suosituin standardi.
    C tyypin kortin siirtonopeus on enintään 4Gt/s, toki nopeampia versioita jatkuvasti kehitetään ja ilmeisesti uusin versio pysyy 8 Gt/s.
    XQD käyttää PCIe 2.0 x1 väylää jonka siirtonopeus on 500 MB/s ja PCIe 2.0 x2 väylää jonka siirtonopeus on 1.0 GB/s.
     
    Viimeksi muokattu: 22 Heinäkuu 2020