Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Full Frame käytettynä, mikä on järki-ostos?

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana Perzzza, 13 Elokuu 2018.

  1. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Käyttökamerakseni en enää valitsisi D700/D3 sukupolven Nikonia. Enemmän kuin raakaan rationaalisuuteen, semmoisen valinnan täytynee perustua haluun kunnioittaa Nikonin menneitä suuruuden aikoja. Kyse ei ole siitä, että 12mpx ei riittäisi vaan siitä, että tälläkin alalla kehitys on kehittynyt.

    Kun katsoo myyntipalstaa, niin hyvinkin uudenaikaisia peilikameroita on tarjolla varsin kohtuulliseen hintaan. Nikoneista D610, D800, D750, D810 jne on kaikki hyviä kameroita ja monessa suhteessa kehittyneempiä kuin nuo ekan sukupolven täyskärit. Tai jos ammattimalli pitää olla, niin D4.
     
  2. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Canoneita saa myös halvalla, kun epävarmat ostajat katsovat olevan altavastaaja kennokilpailussa ja suosivat muita merkkejä. Realiteetti on kuitenkin, että kuvanlaatu on osaavissa käsissä erinomainen, kuvia on helppo jälkikäsitellä, kamerat ovat kestäviä ja yllätyksettömiä, järjestelmänä se on kattava ja objektiiveja sekä lisälaitteita on runsaasti tarjolla originaalina ja tarkikeosana, bonuksena lisäksi helppokäyttöisyys aloittelijalle. Nyt on ostajan markkinat Canonistilla.
     
  3. ookke66

    ookke66 Active Member

    208
    86
    28
    Taas aamulla kävi ajasta jälkeen jäänyt D3 mettässä...ihan on käyttökamera...Fujilla (peilitön, uudempi) tulee joskus fiilisteltyä ja sillä saa pirun hyviä kuvia...mutta mettässä se on niinku pyörätuoli (Täysin viraton )

     
  4. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Miksi Fujia ei voi viedä metsään? Käyttäjälähtöinen rajoite?
     
  5. ookke66

    ookke66 Active Member

    208
    86
    28
    Siis ei se huono ole. Tuota D3 ei tarvi niin varoa ja sitä voi käyttää hanskat kädessä. Vähän pelottais jos fuji roikkuis sivulla rapidin päässä. Tottumiskysymys. Toki olis mukava jos vois croppailla joskus. Ei tarvis aina yrittää lähelle. Ja Fujin kuvanlaatu on kyllä parasta .
     
    nomad tykkää tästä.
  6. ookke66

    ookke66 Active Member

    208
    86
    28
    Mun pointti on se vaan, että jos joku menee ostamaan D3 :n käytettynä niin riippumatta siitä mitä sillä kuvaa tai mitä siihen tökkää kiinni, ei taatusti pety. Se ei kyllä sovi taskuun. Eikä sillä saa videoita.
     
  7. J.Vuokko

    J.Vuokko Well-Known Member

    8 192
    62
    48
    Onhan D3 melkoinen tankki, mutta en minä ole perusjärkkäreilläkään pelännyt kulkea metsässä kamera black rapidissä killuen.
    Nämä vähemmän tankit DSLR:t ja peilittömät kuitenkin ovat kohtuudella sääsuojattuja ja metallirunkoisia.
    Se objektiivi kuitenkin on se heikoin lenkki ja samalla yleensä kallein osa joka siinä hihnassa keikkuu.
     
  8. ookke66

    ookke66 Active Member

    208
    86
    28
    "Se objektiivi kuitenkin on se heikoin lenkki ja samalla yleensä kallein osa joka siinä hihnassa keikkuu." ...yhdyn täysin...itellä haaveena nikonin 200-500 F5,6. Vanhalla sigmalla nyt täytyy pärjätä.
     
  9. Humminbird

    Humminbird Active Member

    368
    118
    43
    Minulle voi tarjota D700 tai D300 jos on ylimääräinen nurkissa. Isäni aloittelee luontokuvausharrastusta joten haussa edullinen mutta kestävä ja helppokäyttöinen kamera joka ei tuota pettymyksiä.
     
  10. Manual

    Manual Active Member

    908
    38
    28
    Jos arvioin omia viime kuukausien kameravalintojani. Hyllyssäni on useampia Nikonin 800x-malleja. Käytetyin runkoni on ollut raahattava D4 kiinteällä laajakulmalla (hankin sen n. 3kk sitten). Sillä on vain ilo kuvata. En keikkaile. Näpit pitävät sen ergonomiasta. Aivan kuin Nikonin kilo olisikin puolikiloa, kuvatessa! Pitäisi kai kertoa mitä olen kuvannut ja millaisilla vedostustavoitteilla. Kun nuo eivät edes tunnu hajoavan. Nyt 'tuttu' on vain muuttunut osaksi kehoa, jota itse ohjaan.
    Nyt vain nautin myös sujuvasta, virheettömästä kuvankäsittelystä.

    Toki haikailen peilittömästä. Rakennan kyllä peilittömän sydeemin.
    Sit menee uusiksi liki koko prosessi tekniikoineen. Toppuuttelen siihen ryhtymistä.
    Alinomainen pakollinen päivitysprosessi ei kiehdo.
    (M5 cropin omistan, pidän siitä, Sen jpg't avautuu vanhoilla softillani,
    eikä Canonin softakaan hullumpi raw fileille ole). t.manual
     
    Viimeksi muokattu: 16 Toukokuu 2019
    D300 tykkää tästä.
  11. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Eiku hei, ostakaa aina viimeisin malli ja mieluiten ennakkotilauksella. Nämä kamerat happanevat käsiin. Eikö se nyt jo kuvista näy?
     
  12. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Juu, itsekin on tullut joskus hankittua hetken kulutushuumassa rompetta ja aina ei ole edes niin sanottua, että kuvien laatu pysyisi edes entisten veroisena. Omat kuvaustottumukseni ovat melko askeettisia loppujen lopuksi ja uudet ominaisuudet vaativat aina huolellista perehtymistä ennen kuin niistä on hyötyä. Muussa tapauksessa niistä voi olla jopa haittaakin. Vierastan Nikoninkin valikkoja, joita pitäisi selata varmuuden vuoksi ohjekirja toisessa kädessä ja muuttaa ainoastaan yhtä asetusta kerrallaan, että voi sitten hätäpäissään muuttaa kaiken entiselleen. Simppeli kamera johdonmukaisilla valikoilla on mielestäni usein kuvauksen kannalta paras.
     
    saurama tykkää tästä.
  13. Olli Knuuttila

    Olli Knuuttila Well-Known Member

    3 218
    405
    83
    Juu, mä joskus näin facessa kirjoituksen, että "en ymmärrä miksi kaikki ei osta vähän käytettyjä, se olisi järkevää." :)
     
    niffe tykkää tästä.
  14. AIM

    AIM Member

    141
    19
    18
    Tulipa tänään ostettua Olympus OM-d E-M1X, saas nähdä....
     
    nomad ja mlphotic tykkäävät tästä.
  15. Humminbird

    Humminbird Active Member

    368
    118
    43
    Oho, onnea! Kuulemma superhyvä ergonomia, en ole livenä nähnyt mutta tietäjät kertoi.
     
  16. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113

    D3 born again.
     
  17. eeetu

    eeetu Member

    108
    3
    18
    Itse päädyin hankkimaan Nikonin D4:n, kun ostin runkoa talvella. Pää kriteerinä kestävyys ja riittävä kuvanlaatu omaksi iloksi kuvaavalle. Tosin jälkimmäisen kriteerin täyttää liki kaikki tällä vuosikymmenellä esitellyt järjestelmäkamerat. Olen kyllä ollut hankintaan tyytyväinen, mutta eipä mulla ole oikein vertailukohtaa sille.

    Onnekkaasti sain hankittua ulkoisesti hyväkuntoisen ja vähän kuvatun rungon reilulla tonnilla. Optiikat tässä tietysti maksaa, mutta saahan ne sovitteella kiinni peilittömään jos D4:n paino ja koko alkaa nyppimään. Ergonomia tuossa on kyllä kohdillaan.
     
  18. Humminbird

    Humminbird Active Member

    368
    118
    43
    Ostin D700, tuntuu oikein mukavalta vaikkei ole itselle tulossa. Hinnat alkaa olla sillä tasolla että ei tarvitse kahta kertaa miettiä ostaako tuollaisen vai jonkin hinnat alkaen D3xxx.
     
  19. ookke66

    ookke66 Active Member

    208
    86
    28
    Erittäin järkevä ostos... D700:ssa on sitä jotain. Ihmisiä kuvatessa fiilistä !?!
    Treeniräpsy...
     
    mlphotic tykkää tästä.
  20. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Kameramallista fiilis vai? o_O No mutta hyvä esimerkki tarpeeksi isossa koossa (2832 x 4256) laittaa miettimään pohjaa Nikkor 50/1.8 moitteille joita jonkin verran kuulee. Täydellä aukollahan tuo oli jos exif on oikein. Mikä versio?

    (Jos se oli siruton lasi niin voihan olla väärinkin tiedot ihan helposti ja onkin kuvattu vähän himmennettynä. Non-cpu lens data pitäisi manuaalisesti muistaa asettaa objektiivia vaihtaessa.)
     
    Viimeksi muokattu: 18 Toukokuu 2019