Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Olympus OM-D E-M1 Mark II

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana RamsesII, 20 Syyskuu 2016.

Tags:
  1. Est

    Est Well-Known Member

    16 797
    1 711
    113
    Friikkijäänne - jo uutena - tuhannella turhalla "ominaisuudella" ja hintaansa nähden heikolla kuvanlaadulla.

    Kuin urosnorsu hiiren munilla, jolle muut savannin otukset nauravat.

    Edit: Mut jos "tarttee" ja on paljon turhaa fyffeä niin varmaan "ihan kiva" XD
     
    Viimeksi muokattu: 25 Tammikuu 2019
    ALe tykkää tästä.
  2. Est

    Est Well-Known Member

    16 797
    1 711
    113
    Kaikki olennainen kuvanlaatuun vaikuttava on tiedossa ja olen tutkinut tuolla otettuja kuvia jo, niin paljon kuin niitä on saatavilla. Maailmassa on paljon kameroita, joiden teknisiä kapasiteetteja voi verrata vaikkapa saman valmistaja aiempiin (kuvaamatta itse yhtään kuvaa), joissa pitkälti samat sisukset (ei ne olympuksellakaan vielä ihan taikureita taida olla ja vanhat lainalaisuudet pätevät yhä, mitä milläkin aikaan saadaan). Vanhaa kennoa ja huonoa etsintä - hintaisekseen surkea hämäräkuvaus, pokkarin bokeh, formaattiin epäsuhta fyysinen koko ym ym.
    Pähkähullujen insinöörien suunnittelema sekasikiö.
    Kolmen donan "pro" kameralta voi nykyisin odottaa, kuvanlaadullisesti, paljon enemmän.
    Mutta kai on ihmisiä, joille merkki"fiilistely" on kuvanlaatua tärkeämpää?
    Ihme selittyä jopa viime aikaiset palkattujen oly-lähettiläiden paapatukset kyseisestä roskakamerasta.
    Vähän liikkuvalle ja pikkuvarakkaalle lyllerövlogistilla varmaan kiva lelu?
    Meitä on moneksi...
     
  3. Humminbird

    Humminbird Active Member

    368
    118
    43
    Potkaisiko tuo kamera koiraasi vai miksi olet noin tuohduksissa? Kukaan ei pakota ketään sitä ostamaan, joten mistä kiukku? Pokkarin bokeh muuten aika paksu väite. Sehän on ihan linssistä kiinni. Näihin on saatavilla myös nopeaa lasia kuten f/0.95 ja f/1.2. Niillä ero täyskärin syväterävyyteen on jo melko marginaalinen. Joo tiedän että myös täyskennoisille on yhtä nopeita olemassa, mutta on myös hitaampia. Monet kuvaa täyskärilläkin f/4-linsseillä.
     
    PenaH tykkää tästä.
  4. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Ollaan jo autovertauksissa :) Niihin liittyen on sanottava että Ford Ranger on kotonaan maaseudun sorteillä, mutta VW Gold on nopeampi kaupungissa ja helpompi taskuparkita, eli sillä saa ns. homman hoidettua. Ei ole myöskään epäilystä kummalla autolla lykäten maailmanloppua voi lykätä pidemmälle.

    Mielestäni olet erittäin jäljillä. Itsekin ajattelen, että hyvällä m43 kameralla voisi olla tulevaisuus moni-ilmeisessä mediatyössä (jolla en välttämättä tarkoita hardcore lehtikuvausta). Olen omassa työssä täysin sivutoimisesti kuvannut E-M1 mk2:lla paljon erilaisia tilaisuuksia, tuottanut kuvitusmateriaalia sinne tänne ja tehnyt myös jonkun videohaastattelun. Voin sanoa, että kyllä se tuossa toimii paremmin kuin juuri mikään peilikamera. Helppokäyttöisempi saisi EM1 mk2 olla, ja joskus loppuu valo, mutta aina on tullut työ tehtyä.

    Olympuksen OM-D mainonnassa näyttää olevan tällä hetkellä jonkinmoinen nature-explore-lifestyle suuntaus. Instassa Olympus on tähän liittyen erityisen vahva. On kuitenkin ihmeellistä, ettei Olympus pyri iskemään media-alan markkinarakoon vaan jättää sen suosiolla Panasonicille (ja osin Sonylle). Jo pelkästään hyvä vakaaja ja f/1.2 primet antaisivat edellytyksiä asialle. Isoilla lehtitaloilla on CaNikon sopparinsa, joten niiden kameravalinnat määrittyvät niistä käsin. Mutta hajautuvalla ja taloudellisesti tiukoilla olevalla on silti paljon saumaa johon m43 järjestelmään perustuva "ketterä" ja "kustannustehokas" ratkaisu voisi iskeä. Siis hiukan kuin Ranger vs. Golf.
     
    PenaH tykkää tästä.
  5. Humminbird

    Humminbird Active Member

    368
    118
    43
    Juurikin retkeily/seikkailukäytössä OM-D:t ovat kuin kotonaan. E-M5:ssä ja E-M1:ssä on niin hyvä sääsuojaus ettei niitä tarvitse varoa missään kelissä, ja sopivalla linssillä varustettuna kulkevat todella kätevästi mukana. Ovat myös erittäin lujaa tekoa. Vaimoni sisko rymysi E-M5mk2 kanssa maailman ympäri (ihan kirjaimellisesti) ja reissun jäljiltä kamera oli niin hakatun näköinen kuin sitä olisi vedetty auton perässä soramontulla. Toimi täysin moitteetta, ainoastaan etsimen suojakumi piti jossain välissä teipata paikalleen kun katkesi jonkun tällin jäljiltä.
     
    PenaH tykkää tästä.
  6. reijokoo

    reijokoo Member

    111
    5
    18
    Tuon saman kun erehdyin sanomaan ääneen Facebookin Olympus-ryhmässä, niin porukka kiipesi jo pitkin seiniä ja yksi jäsen erosi ja liittyi sitten takaisiin ryhmään draamaa uhkuvin kääntein :-D
     
  7. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Olihan Olympus OM jo aikoinaan hyvin suosittu valokuvausharrastajilla. Sen kaikuja on nykyisenkin järjestelmän suosiossa.

    Pen puolikinot sitä ennen...

    In 1966 the arrival of the Rollei 35, a camera almost as compact but making normal 24×36 exposures, would announce the beginning of the end for the half-frame concept. However, Olympus went on producing the simpler models of the Pen family until at least 1983.

    Olympus Pen - Wikipedia
     
    Viimeksi muokattu: 26 Tammikuu 2019
  8. reijokoo

    reijokoo Member

    111
    5
    18
    Jep, hyllystä löytyy OM2.
     
  9. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Ai pahus, Leica mainittu, OM-2 mainittu. Mitäköhän seuraavaksi!?

    Tänään oli Olympus explorer -tyyppinen sää joten päätin lähteä luontoon sulattelemaan menneen viikon pettymyksiä. E-M1 mk2 oli pikkurepussa ja jopa muutaman kerran käytössä :) Täytyy tunnustaa, etten ottamieni kuvien perusteella tunnista käytettyä välinettä. Saattoi olla Olympus, saattoi olla Sony. Tai jos minulla olisi hyvä kännykkä niin olisi voinut olla sekin. Ja kai nämä räpsyt olisi Nikonillakin voinut ottaa. Exifeistä kuitenkin näkee, että käytössä oli Olympus ja siinä 12-100mm @29mm.

    [​IMG]
     
    mlphotic tykkää tästä.
  10. J.Vuokko

    J.Vuokko Well-Known Member

    8 192
    62
    48
    Näin mäkin sen koen, GH5:n kanssa yritetään samalle markkinalle.
    GH5 on jostakin syystä jäänyt (etenkin suomessa) täysin marginaaliin vaikka se on älyttömän hyvä videossa ja myös loistava still-puolella.
    Sen kehuttuihin piirteisiinhän on juuri kuulunut suuri koko ja tukeva rakenne.

    Odotan mielenkiinnolla mitä M1X:n videopuolesta tullaan näkemään. Onko sillä mitään jakoa Panan (ja Fujin) kanssa. Jos tarkennus toimii Panaa paremmin eikä kuvanlaadusta löydy pahoja vikoja, sehän voi olla kovakin kilpailija.

    Myös GH5 sai markkinoille tullessaan lähinnä haukkuja netissä. Paljolti aiheetta. Ei sen tarkennuskaan nyt niin huono ole kuin jotkut netti"gurut" ovat alaisilleen opastaneet.
     
  11. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Oletko katsonut nämä videot. Mielestäni selkeä parannus.

    Tarkennus


    Vakaaja
     
  12. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
  13. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Toisella foorumilla esitettiin käsitys, että kennovakaajat perustuisivat softaan eikä kennon liikkeeseen. En huomannut kenenkään siihen vastanneen vaan keskustelu jatkui muissa aiheissa. Taisi olla siinä määrin virheellinen käsitys ettei kukaan vaivaantunut edes oikaisemaan?
     
  14. Humminbird

    Humminbird Active Member

    368
    118
    43
    Heh, kaikenlaista sitä kuuleekin. Softavakaajiakin tietysti on olemassa, mutta kyllä kennovakaajat ihan oikeasti kennoa liikuttaa. Sehän on hyvin helposti todennettavissa, kun ottaa linssin irti ja heiluttaa kameraa. Olympuksessa liikkeen näkee silloinkin kun virrat ei ole päällä, joissakin muissa kameroissa kenno parkkeerataan jolloin liikkeen näkee vain virrat päällä.
     
    PenaH tykkää tästä.
  15. Humminbird

    Humminbird Active Member

    368
    118
    43
  16. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    No niinpä :)
     
  17. Olli Knuuttila

    Olli Knuuttila Well-Known Member

    3 218
    405
    83
    Onko olemassa softaa, jossa tethering toimisi Olympus OM-D E-M1 mark II:lla? Tai jotain keinoa siihen?
     
  18. paraneva

    paraneva Well-Known Member

    12 156
    5 755
    113
    Olisko näistä mihinkään?

    Olympus E-M1 Mark II

    Olympus Capture
     
    Viimeksi muokattu: 13 Helmikuu 2019
  19. Olli Knuuttila

    Olli Knuuttila Well-Known Member

    3 218
    405
    83
  20. Humminbird

    Humminbird Active Member

    368
    118
    43
    M.Zuiko 12-200mm f/3.5-f/6.3 julkaistu tänään. Sääsuojattu. Telepäässä lähin tarkennusetäisyys 0,7 metriä jolloin suurennussuhde 0,46x eli noin 1:2. Kooltaan samaa luokkaa kuin 12-100mm PRO. 72mm filtterit.