Saapas näkee mitä tästä seuraa. to Teemu Vielä lisää tutkimista monin eri tavoin. "Tämä tutkiminen on nyt tässä. Siinä sitä nyt mennään, kolmasosan ja paikoin puolen aukon virheessä Tamron 35 kohdalla. Tamron 45 on parempi, mikä järjestys alunperinkin oli nähtävissä" Valotuseroja objektiiveilla Kimmo Manner <kimmo.manner@gmail.com> 1:15 PM (6 hours ago) to me Hei, Kiitos näistä. Välitin tietoa eteenpäin huollollemme ja pyysin heitä myös konsultoimaan valmistajaa. Ystävällisin terveisin / Best Regards Teemu Salminen Sales & Marketing Focus Nordic
Testiasetelmasi pitäisi tietää, jotta jotain järkeä olisi. Ja joo. Hyvä että konsultoit valmistajaa...
Mitä tietoa puuttuu testiasetelman kuvauksesta? Epäilys nousee ettet ole edes tutustunut printscreen- liitekuviin NX-D ohjelmasta... tai yleensäkään ajatuksella seurannut tätä. On varmaan ihmisiä jotka eivät usko yhtään mitään paitsi ISO standardeja. Vaikka joku sanoisi että tänään näin kauriin kotitiellä. -Olitkohan edes hereillä -kuuluu vaan kysymys.
Minähän en tiedä, mitä tietoa puuttuu, kun et kerro. Printscreenejä kyllä olet jaellut suhteellisen kiitettävästi. Siitähän tässä ei ollutkaan kyse? Kyllä kai apinakin näkee, onko kuva tummempi vai vaaleampi. Mitä merkitystä sillä on, että jollain aukolla on sitä vastaava aika? Se, että pitää lähettää huoltoon?
Kokeilen toistoa tässä kohtaa lihavoituksen kera: (Motris. Niistä ND-X printscreeneistä näkee kuvausasetukset ja muutakin. Valkoiset kehykset kun on niin tiedot koskevat sitä ruutua.)
Eihän tehdä. Tamron ei ole Nikon. Eikä Nikon X-objektiivi ole Nikonin Y-objektiivi, jos muut muuttujat pidetään samana. Edit. Et voi muuttaa EI:tä vain aukkoa ja aikaa muuttamalla. Ohjelman antama on ISO-luku on valmistajan määrittämä ISO-luku. Eli sama suomeksi. ET voi verrata noin, jos et esitä kuinka ISO-luku määritellään.
Olet ainoastaan väärässä. Samoin kuin Voigtländer valmistaa Leica M ja Sony FE järjestelmiin objektiiveja, Tamron valmistaa Nikon F ja Sony FE järjestelmiin niitä. .
Anna kun arvaan... koska et olekaan ainoastaan väärässä? Elämme vain niin erilaisissa todellisuuksissa omine kokemuksineen ja kielineen. Tämä selittäisi varmaan sujuvimmin sen että minun piti ainoastaan arvata.
Ihan kuin tässä olisi edes kyse jostain väärässä olemisesta..? Kerro nyt vaikka alkuun, mikä noiden kameroittesi kennojen "natiiviherkkyys" on. Voidaan kyllä ihan laskemallakin todistaa tässä ketjussa nuo havaintosi. Minua ei kyllä kiinnosta, mutta laita ihmeessä vaikka taulukkomuodossa arvoja. Jos innostun, niin saatan jopa ainakin omaksi huvikseni laskea.
Sorry, mutta en ymmärrä. Mitä ihmeen laskemista ja todistamista tässä olisi? Taulukoistakaan en piittaa. Ja mitä ihmeen arvoja kaipaat laskelmiisi. Esitykseni olen tehnyt ja se on. Jos on epäilystä että harrastan vilppiä, tule lainaamaan noi objektiivit ja tee tutkimuksesi. Sitten tietenkin kollegasi epäilee sinua, mutta näin pääsemme pyörässä eteenpäin..
On tää nyt aivan villiä Motris! Miten voit edes ajatella että natiiviherkkyys vaikuttaisi esitettyyn virheeseen rungon ja objektiivin välillä? Katso nyt ensin nuo NX-D printscreenit sentään...huoh.
Ei tässä mitään laskemista ja todistamista olekaan. Näkeehän sen kaikista kuvista. Mitään virhettä kun niissä ei ole.
Just joo. Puolen aukon valotusero ei ole Teidän mielestänne virhe. Näkemiin! (Onneksi teikäläisiä ei ole maahantuojien ja korjaamoteknikkojen palleilla.)
Valotusero? Virhe mihin? Laita nyt sitten taulukkomuodossa, mitä olet tehnyt missäkin vaiheessa, niin pääsee edes jyvälle.
T&T osastolta poimin seuraavat suoraan aiheeseen liittyvät, mutta jos sopii, pidetään metakeskustelu siellä. Se tyhjennetään roskikseen maanantaiaamuna. ------------------------------------------------------ Ketju on samalla avoin kirje valmistajan suuntaan, ainakin Teemu Salmisen kautta. Ja varsinkin huollolle, jonne ihan linkkinä osana vikakuvausta se laitettiin. Lie kaikkien hyöty, että foorumimme näyttää asialliselta. ------------------------------------------------------- Näppäilijän näkökulmasta esitys onkin rakennettu. Pelkästään aloitusviestiä tarkastelemalla pääsee jyvälle. Kuvassa näkyy yhdeksän ruutua kolmen riveissä ja tekstissä on sitä vastaava taulukko. NX-D ohjelman valkokehys on aktivoitu ruutu ja tämän tiedot on kerrallaan näkyvissä. Siksi siellä on kuva yhdeksän kertaa. Perusherkkyys D810:ssä on IS064, mutta herkkyyden kanssa objektiivien erilaisella toiminnalla rungossa ei ole tekemistä. A-moodilla kameran kuuluisi valottaa yhtä kirkkaita ruutuja eri objektiiveilla myös eri aukoilla. ------------------------------------------------------- Aloitusviestin taulukko on vain tällainen: Tamron 24-70 G2 70mm 50mm 35mm Tamron 35mm Tamron 45mm Tamron 85mm Nikkor AI50mm Nikkor AIS 28mm Sigma 150mm Se vastaa yhdeksää ruutua. Kuvista näkee hyvin selkeästi, ettei valotukset ole yhtäläisiä. Suljinajat siis muuttuvat vaikka aukko olisi sama vertailupareissa. Samoin valotusarvoin sen sijaan tulee yhtäläisiä valotuksia. Tätä käsitellään aiheessa myöhemmin. Niffe kertoi omastaan joka on toisenlainen.
Himmennin on kuulemma ns. toleransseissa. Tarkkaa lisätietoa ei siis tullut esim. siitä, piileekö näissä ja E-tyypin himmentimissä minkälaista käytännön säätämiseen vaikuttavaa eroa. En sellaista tarkkaa kysymystäkään toki muotoillut, mutta sitähän tässä on tullut kelattua. Kuka vain riittävän kokenut korjaaja pystyisi siihen vastaamaan. Toisaalta himmentimethän on varsin tarkkoja näissä kokeilujenikin mukaan eikä sen säätämisestä oikeastaan kiikastanutkaan kuin korkeintaan osittain. Sen sijaan kyse on rungon ja objektiivin yhteistoiminnasta valotusmittarin toiminnan osalta ja mistä lie johtuukaan että E tyypin Tamronit toimivat tässä suhteessa toisella tapaa. Siis zoomi ja 85mm.
Nyt on toinen D810 yksilö sekä uutena Nikkor AF-S 24-120 VR. Rungon firmware C1.14 L2.017. En tiedä mistä johtuu mutta erot Tamronien välillä näyttäytyvät entistä pienemmiltä, jopa hävinneen. 35 45 85 polttovälit joissa siis aiemmin 35mm kanssa runko näytti valottavan vaaleimpia ruutuja kun taas 85mm oli lähempänä Nikkoreita. Spot vs center-weighted en löytänyt eroa, mikä oli tietysti odotettua ja toivottua. Matrixin unohdin tarkistaa. Siis harmaakortilla. 35mm vs 85mm, A-moodi (Ero värisävyssä tulee selvästi esiin. 85 on erilainen kuin 35 ja 45. Mutta tämä vaatisi oman vertailunsa, sillä tuossakin 35mm kanssa olin hyvin lähellä harmaakorttia sinisen puseron kanssa.)
Tässä tulee esiin Matrix vs Center-Weigted ero maisemassa ja toisena ero Nikkorin ja Tamronin välillä, joka myös harmaakorttia kuvaten tuli esiin. Ylhäällä Matrix Nikkor 24-120 ja Tamron 85 Alhaalla Center-Weighted (Kuvissa vaihtuu vain aktivoitu ruutu jotta voi tarkistaa tiedot.) Vaikka Nikkor vs Tamron ero tässä näyttäytyy noin 2/3 aukon suuruisena A-moodin valitseman ajan mukaan, on valo saattanut muuttua kun pilviäkin liikkui.