Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now

Panasonicilta?

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana paraneva, 5 Syyskuu 2018.

  1. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 320
    536
    113
    Itselläni on se kokemus, että optisella vakaajalla tulee edelleen silminnähden terävämpää jälkeä. Onko muilla samanlaisia kokemuksia tai eriävää näkemystä asiasta. Voihan tuo olla, että meitsin vehkeissäkin on jotain hämyä.
     
  2. Humminbird

    Humminbird Active Member

    370
    118
    43
    On muuten aika suolainen hinta tuolla 50/1.4-obiskalla. Noin 2500 euroa. Jessus, Zeiss alkaa pian näyttää halpamerkiltä.
     
  3. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Onko ne hinnat nyt jossain? Aamulla katsoin edelle linkkaamiltani Park Cameran sivuilta, että ainakin 24mpx kamera 24-105mm olisi erittäin kilpailukyinen hinnaltaan.

    Mitä tuohon 50 milliseen tulee, niin kumppanuus Leican kanssa tietenkin kalliimpi kuin kumppanuus Zeissin kanssa :)
     
  4. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
    Ei siellä mitään hintoja ole muut vielä nähneet. :D Ainakaan Paraneva enkä minä. Eikä myynnissä olevaa eikä ennakkotilattavaa.

    £PRICE TBC
    Click here to register your interest ...
    Panasonic L Standard Camera
     
    Viimeksi muokattu: 31 Tammikuu 2019
  5. Humminbird

    Humminbird Active Member

    370
    118
    43
    mirrorlessrumors - The number one resource for mirrorless digital camera news!
    Siellä on puntahinnat eri paketeille ja linsseille.

    Itse en ole potentiaalinen asiakas tälle järjestelmälle, E-M1mk2 saa luvan riittää järkkäriksi ja elän toivossa että hyviä firmiksiä siihen vielä tulee. Vakavaan maisemakuvaukseen olen hankkimassa Ricoh GR III heti kun se tulee saatavillee. Siihenkin on kennovakaaja saatu upotettua, uusi kenno vaihetarkennuksella ja 24 mpx resolla sekä entistä selvästi pienempi koko! Hinta jäänee alle tonnin.
     
  6. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Tuosta kun scrollaa hiukan alas niin näkyy kuvavankaappauksena osa niistä hinnoista mitä näin aamulla Park Cameran sivuilla. Esim perusmallin runko akkukahvalla 2348 ukp. En nyt kuitenkaan jaksa uskoa, että Mirrorred tai Paraneva Panan kyytiin hyppäisi :)

    Moni meistä on myötäsukaisen kiinnostunut Panasonicin uusista täyskäreistä, mutta kuka niitä lopulta ostaisi. m43 upgreidaajat? Mutta heitä ei ole paljoa ja heille on muitakin vaihtoehtoja. Turhautuneet canonistit? Vaikea uskoa, että Panan täyskärit olisivat myöskään Nikonin Z sarjaa parempia vaikka objektiiveja toki on enemmän. Luissani tunnen myös sen, että hullu joka Sonysta Panaan vaihtaa. Eli mitä jää jäljelle? Epätoivoinen Pentaxin käyttäjä?
     
  7. paraneva

    paraneva Well-Known Member

    12 370
    6 203
    113
    En usko, että vaihdan, vaikka 20 vuotta Panasonicin kanssa työskentelyä on jättänyt tietyn uskollisuuden merkkiin, jos se vain on jotenkin perusteltavissa :)
     
    nomad tykkää tästä.
  8. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
    Komeehan se on ja hankintaa katson ehkä jo viiden vuoden päästä!

    (Voi olla että hankin Zetkun kahdeksaansataan ennen sitä. Ei sitä tiedä. Viimeksi mietin että uusi D610 olisi varsin pähäkkä ostos nyt kun sellaisen seitsemäänsataan bongasin)

    Onko siinä jotain pixel shift toimintojakin kun ihan älyttömistä resoluutioista jossain puhuttiin.
     
    Viimeksi muokattu: 31 Tammikuu 2019
  9. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Siinäpä se mitä edellä kirjoitin :) Vaikka Panan kamerat olisivat parempia kuin niiden mk1 odotusarvo antaa ymmärtää, ja vaikka objektiivien suuri koko ja kallis hinta ei häiritsisi, niin kuka näitä ostaa. Tietenkin joku jossain Jenkeissä. Mutta markkinaosuuksien haaliminen ei ole helppoa jos tämänkin foorumin ainoa varma ostajakandidaatti on Mirrired, ja hänkin vasta viiden vuoden päästä - ja sekin lisämääreellä "kenties".

    Kameramarkkinat ovat tukossa ja meillä kuvaajilla on välineähky. Oikeastaan kenenkään kuvat eivät ole enää välineistä kiinni.
     
  10. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
  11. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
    Viimeksi muokattu: 1 Helmikuu 2019
  12. jaska26

    jaska26 Active Member

    382
    113
    43
    Panasonic ja Sony ovat oleet ennakkoluulottomia ja edistyksellisiä tekniikan uudistajia. Tavallaan uudempina toimijoina ne ovat olleet vapaampia hakemaan aidosti ja pelkästään digimaailman ehdoilla kehitettyjä ratkaisuja ilman mm. filmiajan ja peiljärjestelmien historiallisia rajoitteita. Ne ovat hyötyneet myös video-osaamisestaan ja matkapuhelinten sekä viihde-elektroniikan puolelta saadusta kokemuksesta, jota perinteisemmillä kameravalmistajilla ei ole. Yksi merkittävä ero näillä kahdella kuitenkin on. Panasonic selvästikin nojaa enemmän yhteistyhön ja usean valmistajan standardeihin kun Sony jatkaa perinteistä yhden valmistajan standardien politiikkaansa. Sony on kameramaailman Apple, joka omien lisälaitteidensa pakkomyymiseski keksii ihan oman salamakengän siinä missä Apple jättää puhelimesta pois normaalin USB-liittimen pakottaakseen asiakkaan ostamaan ylihinnoitellun Apple-laturin jne.
    Kuluttajan/asiakkaan kannalta useamman valmistajan yhteinen standardi on aina turvallisempi niin tuotteiden elinkaaren ja jatkuvuuden kuin myös lisävarustevalikoiman ja huollon saatavuudenkin kannalta.
    Toki toiseksi paras vaihtoehto kuluttajalle on valita markkinaosuudeltaan suuri tai suurin. Vaikka se perustuisikin yhden valmistajan standardiin, laaja levinneisyys takaa huoltopalvelut ja hyvän valikoiman lisälaitteita (esim. Canon)
    Itse olen jo melkein 5 vuotta ollut tyytyväinen Panasonicin käyttäjä. Valitsin m4/3 -järjestelmän juuri valmistajien yhteisen standardin vuoksi (ja filmiaikana M42:n samasta syystä).
    Jos olisin kinokoon kameraa hankkimassa, valinta olisi ilman muuta Pana ja juuri siksi että siinä on tuo usean valmistajan tukema L-järjestelmä. Panalle ennustan menestystä. Jäädään katsomaan miten käy Sonyn ja saako tämä Panan ja Leican yhteinen konsepti lisää valmistajia.
     
    Viimeksi muokattu: 1 Helmikuu 2019
  13. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Saattaa olla - jonkun mielestä. Mutta muutaman ensituntumaraportin perusteella jo näen, että tarkennus ei ole hyvä. Kaiken maailman prutkuilla kuvanneena olen tehnyt päätöksen, että enää koskaan en hanki automaattitarkenteista kameraa jossa on huono tarkennus. Elämä on liian lyhyt moisen kanssa tappelemiseen. Mikään ei ole turhauttavampaa kuin, että kuva on väärin tarkentunut tai, että kamera tarkennusta hakiessaan laukesi 0.4 sek liian myöhään.

    Muutenhan Pana on hieno - Canonin peilittömän kanssa tämä sijoittuu siihen kinokameroiden extra-luokkaan johon pääsemiseen edellytetään 50mm objektiivi joka painaa kilon :) Nikon kai tulee pistämään lähiaikoina vielä paremmaksi?
     
  14. Est

    Est Well-Known Member

    17 340
    1 856
    113
    Tervetullut toi Pana täyskennoisiin. Toivottavasti ei pian luovuta. Paljon potentiaalia vaikuttaa olevan. Kilpailu hyväksi.
    (Mikropikkukennopelleily on vanhanaikaista ja niihin vakavasti rahojen sijoittaminen, ammatti mielessä, mielestäni, nykyään melkolailla out. Koiranulkoilutuskameroina varmaan ihan "kivoja".)

    Toivottavasti kinokennoakin isommat kamerat saisivat enemmän valmistajia.
     
    Mirrored tykkää tästä.
  15. Tuojuk

    Tuojuk Well-Known Member

    1 567
    1 576
    113
    Olisin aika kriittinen muutamiin 'ensituntumaraportteihin'. Mikä tahansa kamera on riittävän hyvä, kun sitä oppii käyttämään. Useimmathan puolustavat aina sitä, mikä itsellään on.
     
    niffe tykkää tästä.
  16. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Mutta uusi ei välttämättä ole parempi
     
  17. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
    Information | NEWS | SIGMA GLOBAL VISION

    Vaikuttaa siltä että pian pyyhitään pöydältä keposemmat systeemit joita ovat noin suurinpiirtein kaikki muut. Markkinat jaetaan uusiksi. Sitä ennen Nikonin peili tai mitä sitten kullakin nykyään on.

    Pian koittaa jo muutamassa vuodessa.
     
    Viimeksi muokattu: 27 Helmikuu 2019
  18. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Siinä on olkapää kovilla kun heittää 4-5 kpl Sigman Artteja olkakassiin ja lähtee kävelylle :)

    Eli järeää systeemiä Panan kameroiden ympärille rakennetaan. Muutenhan tässä ei mitään erityistä. Panan täyskäri ei tuo suuremmin mitään mullistavaa uutta, mitä muut valmistajat eivät jo tarjoaisi. Mutta onhan se kuluttajan kannalta kiva kun on vaihtoehtoja.
     
    Olli Knuuttila tykkää tästä.
  19. Tuojuk

    Tuojuk Well-Known Member

    1 567
    1 576
    113
    Samaa mieltä.
    Nikonilla ja Canonilla on jo yli vuosikymmenen kokemus täyskennoisen peilijärkkärin systeemistä ja optiikoita pilvin pimein noihin.
    Kuvantallennus- ja toistovälineet on niin monimutkainen ketju, että vaikea kuvitella, että uusi valmistaja markkinoilla mitään mullistavaa uutta toisi noiden kokeneiden valmistajien lisäksi.
    Kuvanlaatuun kun vaikuttaa paljon myös jatkokäsittely ja niissä oleva koodi.
     
  20. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
    Runkoa on mainostettu kyllä järeimmäksi verraten. Siinä on Leica SL piirteitä, eikä ihme kun yhteistyöstä on kyse. Nuo uusimmat Sigmat ilmeisesti jatkuvasti myös suunnitellaan tarkemmiksi ja jokin 40mm art on jo 1200g punnus eli noin 2x 35mm art.

    Aikalailla tulee mieleen että kino on uusi keskari, mutta samalla sopii kysyä sellaisiin isomman kuvan tarpeisiin, olisiko sittenkin mielekkäämpää kasvattaa kennoa kuin objektiivia. Kyse on myös koon, painon ja hinnan hallinnasta.

    SL yhteydestä johtuen on arveltu sensor stackin olevan vähäinen, mikä voisi enteillä myös kelvollista Leica M objektiivien toimintaa.