Ei kai tuo silmätarkennus nyt mitään kovin ihmeellinen ole tänä päivänä, kun sitä on ollut kameroissa jo 6-7 vuotta ja melkein reaaliaikainen kasvontunnistuskin on olemassa. Jos ne on ostaneet sen samalta firmalta kuin Sonykin, niin se on sitten ihan sama ominaisuuksiltaan. Tuskin mikään markkinointifirma noiden softien kanssa itse näpertelee. Ei kuulosta oikein taloudellisesti järkevältä.
Onko Nikon markkinointifirma? Jos se noin yksinkertaista on, niin miksei tätä ollut heti Z-kameroiden julkistuksessa?
Toivotaan että firmware - päivityksiä on tulossa tiheään tahtiin. Olettaisin että tuolla on muutamiakin ominiasuuksia vielä tuunattavissa paremmaksi.
Enimmäkseen varmaan. Yrityksiä, joiden ensisijainen päämäärä on tuotekehitys ja asiakaspalvelu on nykyään vähenevissä määrin.
Aika vähän löytyy vielä kokeiluja Leica M sovitteilla. Vai oletteko löytäneet tai kokeilleet? Ken puhelee että laajikset toimisi eri tapaan kuin on totuttu Sonylla. https://kenrockwell.com/nikon/mirrorless/with-adapted-rangefinder-lenses.htm sensor stack & exit pupil distance Sensor Stack Thickness: When Does It Matter?
En koe esteettisesti mukavalta katsoa tällaista komboa. Suoraan Ankkalinnasta. https://kenrockwell.com/nikon/mirrorless/with-adapted-rangefinder-lenses.htm
Ei. Tavanomaisessa kielenkäytössä "markkinointifirma" tarkoittaa sellaista joka myy alihankkijoilla teettämiään tavaroita. Vaikkapa Suomessa Kesko, joka teettää Pirkka-tuotteita monilla alihankkijoilla. Nikonilla taitaa olla omia tuotantolaitoksia.
Onhan ne ainakin kokoonsa nähden. Ja monet M-lasit, ei vain Leican. Löytyisi vaan kenno jolle ne hyvin sopii. Leican digirunkoon en ole innostunut. Tuonne inhokkifoorumillesi laitoin jotain asiasta. Digicamera.net - Valokuvausfoorumi • katso viestiketjua - Nikonin peilittömät FF-rungot Z6 ja Z7
Luulisin, että Fujin X on lähinnä. Runko on jossain määrin saanut vaikutteita Leican rungosta, ja sovite toimii hyvin. Konica, Minolta, Voigtläder/Cosina, Rollei, Zeiss Ikon jne. ovat tehneet ihan kivoja M-laseja.
Suurin osa M-optiikoiden ongelmista ratkaistaan sillä, että käytetään 1/2 kennoa ja rajataan laidat pois. Tämä tietenkin tapahtuu Fujissa täysin automaattisesti
Muotoillaanpa tuo uudelleen. Nikon Imaging Japan Inc. on myynti- ja markkinointifirma tai todennäköisesti ainakin haluaisi olla sellainen oman ilmoituksensa mukaan. Nikon-konserniin kuuluu myös Sendai Nikon Corp., joka sen sijaan sen sijaan ilmoittaa toimialakseen mm. kameroiden valmistamisen ja Miyagi Nikon Precision LTD sekä Tochigi Nikon Corp., jotka valmistavat puolijohteita, että onhan heillä jotain valmistusta, mutta veikkaan varsinaisten tuotantojen enimmäkseen seilaavan siellä, missä valmistus on edullisinta. Se on vaan elektroniikkavalmistuksen henki tänä päivänä, kun katteet ovat aika sniiduja.
Onhan Nikonilla jokunen paja vielä Japanissakin, Kiinan tehdas suljettiin, Thaimaassa ilmeisesti tehdään valtaosa harrastajakameroista.
Ettei lainausten perusteella väärää käsitystä jäisi, niin minun miestäni Nikonin luonnehtiminen markkinointifirmaksi on naurettava väite. Itse en siis sitä esittänyt, vaan se oli veli n. Moista voi väittää ainoastaan sillä perusteella jos ei ymmärrä nykyajan talouden ja tuotannon tapoja. Vrt. Valio on markkinointfirma kun eivät pääkonttorilla voita kirnua
Trollaat sä vai vedätkö sä jotain LSD:tä? Sun tuotantotaloudelliset oppisi on jostain ajalta laivat puuta ja miehet rautaa? Nikon Imaging on nimenomaan markkinointifirma ja varmasti haluaakin olla sellainen, jotta riskit ja kulupuoli olisi jotenkin skaalattavissa ja hallittavissa. Kameroita kannattaa ostaa sieltä, mistä niitä halvimmalla saa ja/tai osataan parhaiten valmistaa. Sopimusvalmistajia on niin hyvin tarjolla, että tuskin kukaan tosissaan näitä miettii Nikonilla tehtäväksi, ellei nyt jotain koe-eriä jostain high end-mallista.
En trollaa. Ja selvyyden vuoksi, tarkoitan kuten varmaan 98% muistakin tämän foorumin keskustelijoita tarkoitan koko Nikonia, firman yhtiörakenteeseen takertumatta. Valmistus on yksi asia ja toki voitaisiin selvitellä sitä, missä määrin ja millä tavoin se on Nikonin käsissä. Mutta tämän lisäksi on mm. tutkimus ja tuotekehitys, strategiset päätökset jne. Yritystoiminnan pelkistäminen pelkäksi markkinoinniksi on omituinen käsitys.
Niinpä ja se tietenkään ole mikään ratkaisu mielekkään objektiivivalikoiman saamiseen M-laseista, vaan avain on kennonpäällyksissä. Ekat huhut Zetan toimivuudesta sellaisenaan ovat varsin hyviä. Kolarivision thin filter modifikaatiot ovat jo näyttäneet että täyskennoa ei ole turha toivoa Leican ohelta. Kolarivision A summary of tests done with various lenses: here Oma visioni on eräänlainen paluu vanhaan tottumaani, jossa on muutama käteensopiva helposti vaihdettava kiinteä objektiivi. Laukku ei paljoa paina ja ovat jopa taskukokoisia laseja. Kyseessä oli Nikkor AIS lähinnä, muuta yhdessä vaiheessa mulla oli myös Canon FD:tä. Nykylasit on turvonneet sellaisiin mittoihin, että objektiivinvaihto on huomattavasti hankalampaa. Kahta ei enää edes mahdu yhteen käteen. Kenties jo kahden vuoden kuluttua! M-lasit ovat toki vain yksi mahdollisuus, mutta mielenkiintoinen aihe äärimmäisessä kompaktiudessaan.
Sonyyn on jo tarjolla melko hyvä valikoima Zeissin ja Voigtländerin natiivia käsitarkenteista optiikkaa. Nuo on pienikokoisia, mutta niissä on sähköt, mikä helpottaa kuvaamista selvästi - sen lisäksi että exifit on kiva tietää. Eiköhän vastaavia objektiiveja tule ajan saatossa myös Z-kiinnityksellä (vaikkei ehkä Zeissiltä niin kauan kun se on Sonyn kanssa kimpassa).
So on adoptointivillitys joka näemmä iskee aina kun uusi peilitön järjestelmä julkaistaan. Adoptionäkökulmasta kamera ei ole keskeinen, vaan adoptoitava objektiivi. Kun objektiivit on hankittu/päätetty, niin pitää vaan löytää sopiva kamera, vaikka merkkiä vaihtaen, tai sitten tehtävä esim se Kolari modaus.