Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Olympus OM-D E-M1 Mark II

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana RamsesII, 20 Syyskuu 2016.

Tags:
  1. ALe

    ALe Active Member

    175
    99
    43
    Tuon jälkeen enemmänkin kyse siitä miten kohteet liikkuvat.
     
  2. Humminbird

    Humminbird Active Member

    368
    118
    43
    Tämän voin allekirjoittaa, Sonnin systeemi toimii niin hyvin ettei sitä tarvitse edes ajatella. Ei se erehtymätön ole, esim. vähänkin vilkkaammassa ympäristössä sekin välillä sekoilee sen suhteen mihin pitäisi tarkentaa, mutta silloin pitääkin kuvaajan ottaa ohjat. Mitäs valokuvausta se nyt sitten olisi jos voisi suunnilleen lähettää kameransa yksin kaupungille kuvaamaan ja jäädä kotiin juomaan kahvia. :)
     
  3. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Sellaista automatiikkaa ei tulekaan joka poistaisi inhimillisen osuuden valokuvaamisesta. Ulkona liikkumisesta ja tilanteeseen en tinkisi vaikka google maps tarjoaakin mahdollisuuden harjoittaa katukuvausta kotisohvalta :) Mutta sehän on hyvä jos kuvan ottaminen on nopeampaa, onnistumisprosentti nousee ja energiaa vapautuu tekniikasta sommitteluun ja aiheen miettimiseen.

    S-merkin kameroilla käytän aktiivisesti kasvojen rekisteröimistä. Esimerkiksi kun menen kuvaamaan jotain tilaisuutta, niin aina laitan hänen naamansa kameran prioriteetissa ykköseksi. Ja jos olen perhematkalla tai perhejuhlissa, niin aina perheenjäsenet ykköseksi. Tämä on yksi niistä asioista joita olen Sonyjen kanssa oppinut hyödyntämään vähitellen vaikka pokkarissani se ollut jo pari vuotta.

    Kameravalmistajilla onkin nyt kaksoistehtävä. Ei riitä, että kehitellään toimivaa uutta tekniikkaa ja tuodaan se markkinoille. Samaan aikaan pitää kommunikoida kuvaajille uuden tekniikan eduista ja käyttötavoista. Olen huomannut, että moni dslr-historian omaava kuvaaja arvioi peilittömien toimintaa muuttamatta kuvaustottumuksiaan juuri ollenkaan. Esim tarkennuksessa valitaan se keskipiste ja kytketään kasvijentunnistukset sun muut "humputukset" pois. Ei ihme että peilittömän edut vaikuttavat olemattomilta jos sitä käytetään tasan samoin kuin peilikameraa käytettiin.
     
  4. jussikn

    jussikn Well-Known Member

    716
    1 365
    93
    Veikkaisin että näistä E-M1X:n ominaisuuksista jotain näkyy E-M1.2:n seuraavassa firmwaressa ja E-M1.3:ssa:
    Some new E-M1X info from two sources:

    Source 1:
    – CAF Tracking in photo mode is at level of Sony A9. Basically ‘world class’.
    – Hi Res mode shot should best be taken at 1/125 lowest – any lower and its tough. 1/125 would mean 1/15s for the whole sequence.
    – The E-M1X’s additional cpu power will be used to develop Deep AI for specific CAF demanding scenarios. The camera will have in-built ‘apps’ for such scenarios; Assume high speed set up. This obviously is ‘upgradeable’ for the future

    Source 2 (spycychyly):
    – 10bit recording
    – has eye tracking
    – the ND filter is electronic and not physical
    – 150-400mm lens is as long as the Leica 90-280mm . Has built-in 1.2x converter.

    New specs have been posted for a short time on Yodobashi and then removed. The specs confirm what we have posted the past weeks:

    • Effective Resolution 20.4 megapixels
    • Continuous Shooting Speed 18 fps
    • 50 MP Handheld High Res shot functionality. Building on the HiRes innovation on the E-M1 MK II where a tripod was required, the E-M1X can now take a 50mp HiRes shot handheld. Using a tripod it can now produce 80mp images.
    • World’s best Image stabilization: In combination with a M.Zuiko IS PRO lens, this technology enables the 5-axis sync IS to compensate for approx. 7.5 shutter speed steps.
    • Totally new AF system with various AF target modes and settings and intelligent subject tracking.
    • With locked AF, the E-M1X features high-speed sequential shooting at a maximum of 60 fps to capture split-second moments that the human eye cannot see. With AF/AE tracking, a maximum of 18 fps may be reached.
    • Key OM-D Movie video capabilities: 4K and C4K, OM-Log400, Different levels of IS, 120 fps high-speed shooting in Full HD
    • Anti-flicker shooting capabilities
    • Integrated field sensors to add detailed metadata to pictures and video
    • Live ND feature for slow shutter effects without an external filter.
    • Dust, splash, & freezeproof. Weatherproofing maintained even when connecting microphone, earphone or remote control cable
    • Integrated field sensors to add detailed metadata to pictures and video
    • Two UHS-II SD card slots for high-speed responsiveness
    • Two batteries in innovative cartridge system and USB charging capabilities
    • The sensor dust reduction system now features an improved Super Sonic Wave Filter (SSWF) with a special coating which vibrates 30,000 times per second further reducing the possibility of dust or dirt ruining photos and equipment by factor 10
    • Capture up to 2,580 images before having to recharge. Featuring USB Power Delivery (USB-PD) from up to 100 W power sources, both batteries in the camera body can be fully charged in approximately two hours
    • A new Wi-Fi capture allows tethered shooting without a cable and makes it possible to transfer images wirelessly to a computer with the Olympus
    • Weight 997g
    • Body (WxHxD) 144.4 x 146.8 x 75.4mm
    • Price £2,799, available April
     
  5. reijokoo

    reijokoo Member

    111
    5
    18
    Jos pitäisi valita, niin kumman pitäisit? Olen arponut noiden kahden välillä itsekin, mutta arveluttaa m4/3-sarjan tulevaisuus, jos Panasonic jättää leikin ja siirtyy täysikennoisiin.
     
  6. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Ehkäpä jotain firmwaren viilausta tulee, mutta veikkaanpa että ostattavat meillä (tai teillä - itsestäni en tiedä) sen E-M1 mk3:n :-(
     
  7. Humminbird

    Humminbird Active Member

    368
    118
    43
    Panasonic ei ole jättämässä leikkiä kesken, GH-sarja myy aivan liian hyvin ja video on nopeasti kasvava markkina. Panasonic on videokameroiden markkinaykkönen, ja GH on videokameraksi luokiteltu. Ja vaikka Panasonic jostain ihmeen syystä lähtisikin, m4/3 ei ole menossa mihinkään pitkään aikaan. Linssejä on joka lähtöön saatavilla, joten siltä osin järjestelmä on kutakuinkin valmis. Pidän myös melkein 100% varmana että tämän vuoden loppuun mennessä Olympus julkaisee E-M5mk3 tai E-M1mk3 sekä PEN-F mk2.
     
  8. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    "m43 kuolema" kerää klikkauksia, mutta ei se tosiaankaan niin yksinkertaista ole. Paljon paremmin osuva väite on peilikameran kuolema ja silti noillakin yhä kuvataan. Jotkut jopa ostavat peilikameroita ja niiden objektiiveja!

    Yksittäiselle kuvaajalle järjestelmän tila ja tulevaisuus näyttäytyy eri tavoin kuin valmistajalle. Jos m43 toimii nyt ja tässä sinulle tai minulle, niin sen kanssa on hyvä jatkaa.

    Enemmänkin kuin m43 kuolemasta olen huolestunut siitä, onko Olympuksella pienenä kameravalmistajana resursseja kehittää peilittömien teknisiä ratkaisuja samaa tahtia kuin esim Sony ja Fuji ovat tehneet. Tähän saadaan joku näkymä myöhemmin tällä viikolla kun se X-kamera julkaistaan.

    Toinen huolenaihe on hintataso. Kameroita myydään nykyisin huonosti ja hinnat ovat laskussa. Kun hyvä täyskennoinen peilitön lähtee kaupasta 2000e hintaan, niin miten voidaan perustella se, että m43 olisi yhtä kallis tai kalliimpi? Myös m43 objektiivit ovat erittäin kalliita. Näkisinkin että jatkossa Olympuksen täytyy pystyä perustelemaan tuotteidensa hinta paremmin, kuin mitä se on nyt tehnyt. Tai sitten hintaa pitää vaan laskea, muuten myynti ei käy.
     
  9. reijokoo

    reijokoo Member

    111
    5
    18
    Eikös Sonyynkin tarjolla olevat Zeissit ole aika kalliita? Olympus tosiaan veti maton jalkojen alta, kun alkuaikojen tarjouksien jälkeen hinta ponnahti uusille lukemille. Olisi helpompi harrastelijana perustella päivitys uuteen runkoon, jos hinta olisi järkevämmissä lukemissa verrattuna täyskennoisiin. Peilikameroita ostavat, heh, ...vuosi sitten päivitin itselleni Pentaxin K5:n vanhojen lasien iloksi, mutta ko. firma taitaa olla palsamoitu ja pitänee vaan hommautua romuista eroon. Fujissa tietenkin kroppikerroin olisi pienempi ja olisi helpompi hyödyntää vanhoja laseja - tosin ilman vakaajaa.
     
  10. Humminbird

    Humminbird Active Member

    368
    118
    43
    Fuji oli aloittaessaan paljon pienempi firma kuin Olympus, mutta onnistuivat tekemään tuotteestaan sen verran uniikin että se löysi kokonaan oman kohderyhmän. Nyt myynti rullaa ja tuotekehitykseen on resursseja sekä selvää intoa ja kykyä. Olympuksen kamerapuoli ei koossa häviä Fujille yhtään ja resursseja on emofirman puolesta kyllä. Eli mahdollisuudet luoda kilpailukykyisiä tuotteita on olemassa. Ensimmäinen E-M5 on todisteena siitä että firma osaa tehdä hittejä. Tuon hitin toistamiseen vaaditaan lähinnä hintamalttia, eli jos julkaisevat E-M5mk3, sen hinta tulisi osua noin 1300 tietämille. Jos menee yli, alkaa vertailu X-T3. Mutta jos tuohon rahaan saa markkinoiden parhaan vakaajan, hintaluokassaan parhaan sääsuojauksen, saman EVFn ja kennon kuin E-M1mk2, sekä tutun vankan rakenteen, niin vaikea nähdä mikä voisi mennä pieleen. Kittinä olisi hyvä tarjota jotain f/1.8 primeja, jotta aloittavatkin harrastajat saavat hyvän käsityksen mihin kamera kykenee. Vaikka 45mm f/1.8.
     
  11. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Kyllä täyskärikamat toki maksaa, mutta tässä pitää huomioida "ekvivalenssi". m43:ssa valovoimaisimmat ja kalleimmat objektiivit ovat todella tarpeellisia. Täyskärin kanssa pärjää hyvin f/1.8 kiinteillä ja f/4 zoomeilla ja siltikin jotain jää viivan alle vrt. m43 f/1.2 tai f/2.8.

    Itse en ole tosin ole mikään bokeh friikki. Tulen hyvin toimeen myös m43 kanssa - kuvat vaan pitää ajatella niin, ettei kauheasti lasketa terävyysalueen kapeuden varaan. Ja toki kyllä Olympuksen f/1.2 primet on ihan suht hyviä taustan sumentamisessa.

    Sivusta seuraten näyttää siltä, että Fujin optiikoissa on erittäin hyvä hinta/laatu -suhde. Ja toki kaikki hyvät optiikat on ok sen jälkeen kun ne on maksettu :D
     
  12. Anie Mist

    Anie Mist Active Member

    310
    41
    28
    Tällä hetkellä kallistuisin EM1.2:een, kahdesta painavasta syystä: markkinoiden paras kuvanvakaaja ja 12-100/4 PRO objektiivi. Tuota objektiivia ja sen monipuolisuutta ei voi tarpeeksi kehua. Kuvaan sillä ehkä n. 80% kaikista kuvista, olen tehnyt niin oikeastaan koko sen viimeisen parin vuoden aikana kun olen objektiivin omistanut. Sillä voi kuvata käytännössä kaiken paitsi liikkuvaa kohdetta hämärässä valossa. EM1.2 rungon kanssa se tarjoaa yhteensä 6.5 EV vakaajan. On vaputtavaa kun tietää että lähes kaiken voi kuvata tarvitsematta vaihtaa objektiivia. (Hämäräkuvaukseen riittää mainio f1.2 lasi.)

    Ilman ylläolevaa päätyisin todennäköisesti X-T3:een. Saa nähdä millainen tuleva vakaajallinen 16-80/4 objektiivi on, eli kuinka hyvin se paikkaa em. Olympuksen runko-linssi-komboa. Telepäässä jäädään vähän jälkeen, mutta nähtäväksi jää kuinka paljon huonompi vakaaja on.

    Eli valinta riippuu siitä, mitä ominaisuuksia arvostaa ja millaiseen käyttöön kamera tulee. Itse en ajattelisi sekuntiakaan m43-formaatin kuolemaa, uskoisin sen olevan elinvoimainen vielä pitkään. Ai niin, Olympuksen puhelinappi on hyvä ja Fujin ei, jos sillä on jotain merkitystä. ”Ei-hyvä” tarkoittaa tässä tapauksessa sitä ettei se saa kameraan yhteyttä yli 50% kerroista kun yritän.
     
  13. Humminbird

    Humminbird Active Member

    368
    118
    43
    Ei varmasti mene kaupaksi noilla ominaisuuksilla. Käytännössä se on E-M1mk2 kiinteällä kahvalla. Ainoa selkeä parannus on yhden valotusarvon verran parempi vakaaja, joka mahdollistaa käsivaralta roiskittavan high res -moodin sekä live ND-filtterin. Okei, onhan siinä GPS sun muut anturit mukana, plus langaton tethering sekä tiedonsiirto, niistä papukaijamerkki. Mutta oleellisilta ominaisuuksilta ero E-M1mk2 on hyvin vähäinen.

    Suoraan sanottuna aivan käsittämätön julkaisu Olympukselta. Ensimmäisten arvostelujen perusteella tarkennus on selvästi jäljessä pahimpia kilpailijoita, käytännössä hyvin lähellä E-M1mk2. Tuolla hinnalla sen pitäisi vähintään olla samalla tasolla kuin X-T3 ja A7iii. EVF:n pitäisi myös olla uusinta uutta eikä samaa vanhaa, videospeksienkin pitäisi yltää edes X-T3:n tasolla.

    Olympus ei tyytynyt ampumaan itseään jalkaan vaan tähtäsi suoraan polveen. Nyt heillä on todella todella kiire julkaista E-M5mk3 joka olisi aidosti kilpailukykyinen X-T3 nähden. Jos eivät saa sitä syksyyn mennessä ulos niin tulevat olemaan nopeasti erittäin syvissä vaikeuksissa. E-M5mk2 käyttäjät ovat jo aika kyllästyneitä odottamaan päivitystä ja tämä julkaisu laittaa vahvasti epäilemään pystyykö Olympus yleensäkään enää kilpailemaan Fujia vastaan esim. tarkennuksen ja videon saralla.
     
  14. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
    Minulle 12-100mm zoomi aiheuttaa eniten mielenkiintoa Olympusta kohtaan. Missään en ole nähnyt kunnollista vertailua täyskärien superzoomeihin. Mitä isompi kenno, sitä vähemmän vaaditaan objektiivilta samantasoisen valokuvan aikaansaamiseksi.
     
    Viimeksi muokattu: 24 Tammikuu 2019
  15. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113

    No mutta jos ajattelee E-M1mk2 + 12-100 vs D750 + 28-300. Hinnassa erikseen ja erikseen kuvanlaadussa, ominaisuuksissa, koossa, painossa.

    Painon Nikon 1555g Olympus 1135g

    Koko Compact Camera Meter
    Compact Camera Meter

    Hinta olympus e-m1 mark ii | eBay
    M zuiko 12-100 | eBay

    Nikon D750 | eBay
    nikkor 28-300 | eBay

    Hintoja voi katsella tietysti myös tuolta: E-Infinity Camera Store - Europe Site
    Tai tuolt https://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss_2?url=search-alias=aps&field-keywords=OLYMPUS

    Entäpä ominaisuudet ja kuvanlaatu?
     
    Viimeksi muokattu: 24 Tammikuu 2019
  16. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Ei mene kaupaksi kun kuvanlaatuun ei saatu parannusta, evf on käytännössä entinen, takanäyttö on entinen - ja tärkeimpänä kaikista - kennon lukunopeutta ei ole saatu nostettua. Kennon lukunopeus heijastuu lopulta siihen minkälainen tarkennus kameraan saadaan kehitettyä, kuinka välkkymätön etsin on sarjakuvauksessa ja miten käyttökelpoinen sähköinen suljin on. m43 kameran myyminen 3000e hintaan on mahdollista vain jos siinä on ylivertaista tekniikkaa ja ylivertaisia ominaisuuksia. Nyt en näe niitä tässä uutuudessa.

    Ja mitä Olympuksen käyttäjäkuntaan tulee, niin kuinka moni E-M1 mk2 omistaja päivittää kameransa tähän uutuuteen? Ehkäpä 10 lintukuvaajaa Suomessa??!! Mutta minä en ainakaan kuulu heidän joukkoonsa vaikka välillä lintuja kuvaankin. E-M1X ei kertakaikkiaan tarjoa riittävän hyviä vastauksia niihin ongelmiin, joiden kanssa m43 käyttäjät painivat. Lisäksi E-M1X hinta ja koko ovat oikeita ongelmia useimmille meistä.

    Jos ajatellaan tämän hintaluokan peilittömän "sporttikameran" ostajaa, niin näyttää siltä, että A9 vie yhäkin Olympusta miten haluaa. Näin etenkin kun Sony menneellä viikolla julkaisi merkittävät parannukset tarkennukseen tuovan ohjelmistopäivityksen. A9 kuvanlaatu on myös yleisesti ottaen parempi kuin minkään m43 kameran. Lisäksi A9 on nopean kennonsa ansiosta ylivoimainen hääkuvaukseen, teatterikuvaukseen ja kaikkeen muuhunkin missä äänetön kuvaaminen on tärkeää.

    Peilittömien markkinoilla on tilanne jossa Sony (ja osin Fuji) määrittävät markkinat ylivoimaisella teknisellä osaamisellaan. Sääli Olympusta sillä symppaan heitä periaatteessa :(

    Kuten täällä on usein keskusteltu, 12-100mm on ehdottomasti merkittävin syy kuvata m43 järjestelmällä. Ei ollut todellakaan sattumaa, että sitä objektiivia käytettiin paljon myös tämän päivän promoissa.

    12-100mm periaatteessa hiukan kuin täyskärin 24-200mm/8. Käytännössä tilanne ei kuitenkaan ole noin synkkä sillä objektiivi on riittävän hyvänlaatuinen kaikilla aukoilla ja kaikilla polttoväleillä. Ja joitakin tilanteita tasaa se maaginen vakaaja.
     
  17. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
    Entä ne vertailut täyskäriin vaihtoehtoihin? Hyvälaatuinen on onnettoman lavea käsite. "Perinteisesti" superzoomit oli kuraa eikä "kukaan" niitä halunnut. Asiat ovat saattaneet muuttua vuosien ja versioiden kuluessa.

    Kenin kuvista katsottuna hirveetä kuraa. Ei näytä edes valokuvilta. Mutta eihän se välineistä välttämättä johdu. https://kenrockwell.com/nikon/28-300mm.htm
     
    Viimeksi muokattu: 24 Tammikuu 2019
  18. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    En ole käyttänyt superzoomia täyskärissä enkä edes 1.5 kropin kamerassa, enkä myöskään lue ken kivihyvän "arvioita". Mutta sen voin omaan kokemukseen nojautuen sanoa, että Olympuksen 12-100mm on jo aukolla f/4 ihan yhtä hyvä kuin m43 järjestelmän perinteinen proo-normizoom 12-40mm/2.8. Eli aivan hullunvarma peli se 12-100mm. Parhaat primet on toki parempia ja f/4 valovoima rajoittaa toisinaan, mutta kokonaisuutena kuulun heihin jotka ylistävät 12-100 millistä aika innokkaasti.

    Oikeastaan ainoa huono puoli 12-100 millisessä on laajispää. Ilmeisesti vääristymien ohjelmallisen korjauksen vuoksi kuvakulma jää hiukan kapeammaksi kuin 12mm polttoväli antaisi ymmärtää. Tämän takia pidin Panan laajiszoomin yhä itselläni, vaikka kevensin m43 varusteistoani muuten.
     
  19. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
    En minäkään mutta kuvista puhuin. Harvoin näkee noin oksettavia esimerkkejä. Saturaatiot vai mitkä siinä on aivan poskella. Esimerkiksi kuva nimeltään 'orange and blue'. Sakuroilla piirretty. Ei mitään käsitystä valosta ainakaan. Kenties ylivalotettu? VMP

    (Tai kyllä mä niitä luen joskus. Viihdyttäviä ja paikoin valaisevia, joskus jopa erinomaisiakin suhteutettuna muihin saitteihin.)
     
    Viimeksi muokattu: 24 Tammikuu 2019
  20. Est

    Est Well-Known Member

    16 923
    1 746
    113
    Tuo kamera edustaa senlaatuista huumoria että melkein * ituttaa.
    Itse olen sortunut välillä kantamaan mikrokenno-olyja mukana esim. pyöräillessä niiden snadin koon vuoksi.
    Kuvanlaatu ollut näppäilydokumentointiin välttävä.
    Tuossa menetetään ainoa syy mikä itselleni on noissa vähääkään kiehtova, eli pikkuisuus.
    En löydä mitään oikeutusta tuolle hinnalle kuvanlaadulliselta kannalta.
    Tiedän että on olemassa ihmisiä, jotka ovat myyneet sielunsa olympukselle ja ovat ärhäköitä puolustamaan isäntäänsä. Yritän siis ilmaista mielipiteeni mahdollisimman nätisti, välttääkseni merkkiraivoa.
    Vaikka kohta (jollei jo ole) muutama maksettu ameriikkalainen hörökorva kehuu tuota nollajulkistusta mitä mainioimmaksi, en rehellisesti voi suositella ketään tuhlaamaan fyrkkiansa tuohon ylihintaiseen leluun.
    Ei enää edes söpö, kuten aiemmat olyt.
    Säänkestävä leikkikalu.
    Ei työkalu.

    Onneksi on Ni...

    edit eli kirjaimen poisto
     
    Viimeksi muokattu: 24 Tammikuu 2019