Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Olympus OM-D E-M1 Mark II

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana RamsesII, 20 Syyskuu 2016.

Tags:
  1. Humminbird

    Humminbird Active Member

    368
    118
    43
    Tiedän paljon luontokuvaajia jotka aina käyttävät akkukahvaa E-M1mk2 kanssa, koska muuten 300mm f/4 on liian epätasapainoinen. Jos laskee rungon, kahvan ja lisäakun hinnat yhteen silloin kun kamera tuli ulos niin summa taitaa pyöriä lähempänä 2400 euroa. Eli ei se mk2 mikään halpa ollut sekään. Jos tuo E-M1x todella tarjoaa jotain merkittävää uutta, esim. A-ryhmän EVF:n ja oikeasti Sonya vastaavan AF:n sekä kourallinen muita ratkaisevia parannuksia, niin uskon että ostajia löytyy. Itse en siihen ryhmään kuitenkaan kuulu. Odotan ja katson meinaako Olympus julkaista merkittävän firmiksen mk2:een jossain välissä, kuten tekivät mk1:n kohdalla. Jos ei, niin tuskin ostan mk3:stakaan vaan ostan Ricoh GRiii ja kuvaan sitten sillä.
     
  2. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Sellainen vaikutelma tosiaan syntyy, että luontokuvaajat ovat Olympukselle tärkeä käyttäjäryhmä. Luontoretkillä kaikki ei vaan ole kuten on somessa. Kyllä ne (olemukseltaan enimmäkseen jäyhät) lintumiehet sitkeästi CaNikonejaan yhä raahaavat :) Mutta ehkäpä E-M1x ja muukin Olympuksen panostus tuolle suunnalle tuo vähitellen tulosta. 3000e hintalappu on m43 maailmassa järkyttävän korkea, mutta tuskin heilauttaa sitä hardcore lintukuvaajaa joka Jari Peltomäen innoittamana dowgreidaa ykkössarjan CaNikonista Olympukseen.

    E-M1 mk2 firmwarepäivitys riippuu varmaan siitä saadaanko sen avulla parannettua ominaisuuksia riittävästi vai katsotaanko, että mk3 on pakko tuoda markkinoille. Itse hiukan epäilen firmwaren mahdollisuuksia. Veikkaan että kohta nyt huhuillun E-M1x:n jälkeen tulee E-M1 mk3. Kilpailu peilittömissä on tällä hetkellä niin kovaa, ettei 1500-2000e hintaluokassa pärjää enää nillä parannuksilla jotka ovat mk2 raudan puolesta mahdollisia. Vaan mistäs tuon voi varmasti tietää.

    Kaikesta nurinastani huolimatta E-M1 mk2 on ollut kuvamäärässä mitattuna eniten käyttämäni kamera viimeisen vajaan 2 vuoden aikana. Se on myös eniten matkustanein kamerani jolla olen ottanut monia itselleni korvaamattoman tärkeitä kuvia ja hoitanut myös sellaisia kuvaustehtäviä, jotka yleisesti ajatellaan isompien kameroiden reviirille kuuluvaksi. Itseasiassa olen pääosin erittäin tyytyväinen Olympuksen kuviin - ja siihen että tulin aikanaan hankkineeksi tämän kameran. Ja jos rahaa ja terveyttä riittää, niin joskus varmaan ostan myös sen seuraavan Olympuksen.
     
  3. Humminbird

    Humminbird Active Member

    368
    118
    43
    Mk2 julkaisun aikoihin tiedot kertoivat että raudassa on ns. overheadia jotta sitä saataisiin firmisten kautta pidettyä relevanttina pidempään. Mk1 kohdalla oli sama tilanne, ja kehitys firmisten myötä olikin varsin merkittävää. Esim. jatkuvan tarkennuksen kuvausvauhti nousi 6fps --> 9fps, sarjakuvaus elektronisella etuverholla tuli mahdolliseksi jne. Joten periaatteessa on toivoa että Mk2 saa vielä jonkun merkittävän päivityksen. Siltikin pidän todennäköisenä että E-M1mk3 tulee vuoden sisään, samoin E-M5mk3.
     
  4. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Saattaa olla niinkin, että mk3 uutuuden mainosarvo markkinoilla on niin paljon firmwarea parempi, että se määrittää Olympuksen ratkaisuja. Etenkin kun ensi vuosi taitaa olla Olympuksen 100v synttärit.
     
  5. TStoor

    TStoor Well-Known Member

    3 149
    70
    48
    30CC0D27-F12F-480C-B40E-8D4657D085A5.jpeg 1D4CED92-8DC2-42C5-A5D5-5889A97435D8.jpeg Herätys (eli oma). Toivottavasti kamera saa uutta eloa ja tehtävää. Uusi vuosi uusi lasi.
     
    nomad tykkää tästä.
  6. Humminbird

    Humminbird Active Member

    368
    118
    43
    Tuo on erittäin hyvä pari E-M1.2:n kanssa, itsellä se oli useamman vuoden ja taisi olla eniten käyttämäni objektiivi kunnes korvasin sen 17 mm f/1.2.
     
  7. TStoor

    TStoor Well-Known Member

    3 149
    70
    48
    Joo vaikuttaa kyllä kovin asialliselta lasilta.

    50456932_1066589650212562_7497940003100557312_n.jpg
     
    nomad, mlphotic, Keni and 1 other person like this.
  8. Anie Mist

    Anie Mist Active Member

    310
    41
    28
    Vaikka minulla on tuo Fujin XT3 tuossa, niin edelleen vain EM1.2 pitää paikkansa ykköskameranani. Viime aikoina hinta on tullut alaspäin ja kun EM1X tulee markkinoille hinta tippunee edelleen. Nyt siis on varsin hyvä aika hankkia tämä mainio runko!
     
  9. Humminbird

    Humminbird Active Member

    368
    118
    43
    Mitkä ovat nähdäksesi Olyn vahvuudet X-T3 verrattuna? Itse kuvittelisin että Fujin retrokontrollit vähän hidastavat käyttöä, mikä voisi ainakin itseäni hieman häiritä.

    Toivon kovasti että mk2 saa kunnon firmispäivityksen vielä jossa mm. tarkennusalueen valintaa parannetaan (lisää eri kokoisia alueita) ja muutenkin tarkennusalgoritmia viilataan.
     
  10. TStoor

    TStoor Well-Known Member

    3 149
    70
    48
    Hyvin pelittää kamera ja uusi lasi. Kuvat missä CE6DE2F1-4816-4001-9936-80CB7151E8E2.jpeg minä näyn: Roger Sjölund EFIAP.
     

    Liitetyt tiedostot:

  11. TStoor

    TStoor Well-Known Member

    3 149
    70
    48
  12. Anie Mist

    Anie Mist Active Member

    310
    41
    28
    Olyn suurin vahvuus on ilman muuta kuvanvakaaja. Tämän lisäksi käytön nopeus on omassa luokassaan; runsaslukuiset namiskat voi todella monipuolisesti konfiguroida miten haluaa, ja etenkin PASM-säätimessä olevat C1-C3 mahdollistavat esisäädettyjen asetusten vaihdon kirjaimellisesti sekunnissa. Lisäksi sarjatulen nopeus, Live Composite, ProCapture, Hi-Res mode, joka suuntaan kääntyvä kosketusnäyttö jne jne. Grippi ja ergonomia muutenkin on parasta mihin olen kameroissa törmännyt. Tässä nyt muutamia vahvuuksia mitä tulee mieleen. Niin ja tietysti 12-100mm f/4 PRO, tuo objektiivi joka EM1.2:n kanssa on match made in heaven.

    Olethan huomannut, että tarkennuspisteen saa nykyään myös pienemmäksi (tuli jonkin aikaa sitten päivityksessä).
     
  13. Humminbird

    Humminbird Active Member

    368
    118
    43
    Juu se pieni piste oli hyvä saada takaisin, oli mk1:ssä. Mutta kaipaisin jatkuvaan tarkennukseen 5x3, 5x5, 7x5 gridejä. Parasta olisi jos voisi itse vapaasti päättää alueiden koot mitkä on valittavissa. Panasonicilla vissiin voi mutta ei omaa kokemusta.
     
    Anie Mist tykkää tästä.
  14. ALe

    ALe Active Member

    175
    99
    43
    Vaikka en Olympusta omista niin kommentoinpa kuitenkin...

    Kuvanvakaaja on varmaan kaikkein suurin ero. Noita konfigurointeja voi toki tehdä myös Fujissa ja ne ovat kahden sekunnin päässä. Sarjatulinopeus on Fujissa riittävä. Itselle entisenä Canonistina (5Dmk3) nuo mekaaniset aukko / aika / iso / valotuksen korjaus ovat oleelliset säätimet ja ne ovat Fujissa erinomaiset (= perinteiset mekaaniset, kun olen 60-luvun lapsi). Yksinkertainen käytettävyys oli itselle syy valita Fuji. Mutta jos tykkää askarrella valikoiden ja konfigurointien kanssa ja käyttää "pikanäppäimiä" niin Olympus on ehdottomasti oikea valinta.

    Fujiin saa suhteellisen edullisia laadukkaita optiikoita (esim. 23/2 ja 50/2), Olympukseen saa monipuolisemmin ja joiltain osin laadukkaampaa, esim. pitkässä päässä 300/4.

    Fujissa kenno on isompi ja hieman parempi kuvan laatu sekä low light performance. Ainakin jos tätä on uskominen ja miksi ei olisi ;-) Ultimate OM-D: Olympus E-M1 Mark II Review
     
    Viimeksi muokattu: 19 Tammikuu 2019
  15. ALe

    ALe Active Member

    175
    99
    43
    Siis eikös tämä ole Fujissa ihan peruskauraa? Vai puhutaanko eri asiasta?
     
  16. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Kun kysyttiin E-M1 mk2 vahvuuksista. Sanoisin kameran tuntuvan erittäin hyvältä kädessä. Kahva, painopiste jne... Lisäksi sulkimen ääni on ihana ja etsin ok, mitkä ominaisuudet viimeistelevät sen, että kuvaaminen tuntuu hyvältä.

    Tykkään myös, että elektroninen suljin toimii paremmin kuin muissa peilittömissä (paitsi Sony A9). Olen oppinut hyödyntämään pro capturea. (Kun elektoroninen suljin on noinkin hyvä, niin ihmettelen miksei tässä kamerassa ole pyyhkäisypanoraamaa?)

    En tunne Fujin uutuuksia hyvin, mutta niissä on parempi etsin ja (mielestäni) suoraviivaisempi käyttöliittymä. Myös Fujin kuvanlaatu on parempi. Vastaavasti vakaajan puute on melkoinen bummeri!!!

    Oikeastaan halusin kommentoida tätä. Anteeksi että otan tämän taas esille, mutta oletteko perehtyneet miten Sonyjen tarkennus toimii? Sonyn tarkennus on niin "älykäs", ettei tarkennusalueen valinta ole yleensä mitään kysymys. Etenkin AF-C tilassa riittää kun nappaa kohteen keskipisteellä mukaan ja sitten seuraa ja sommittelee käytännössä vapaasti. Kun on tottunut Sonyyn, niin Olympuksen jatkuva tarkennus on kuin kivikaudelta. En myöskään hurraisi miten Olyn kasvojen ja silmien tunnistus toimii.

    Nyt Sonyyn on tulossa vielä parannusta. Firmwaren avulla eläinten kasvojen ja silmien tunnistus - ominaisuus jonka ehdottomasti pitäisi olla Olympuksessa.

    Olen melkolailla vedenjakajalla mitä teen tämän m43 kanssa. Jos on lupaus että E-M1 mk2 ilmeisimmät puutteet, etenkin tarkennus, saadaan joko firmwaren tai mk3 version avulla kuntoon, niin tulen pitämään sen kalustossani. Mutta toisaalta jos vaikuttaa, ettei toivoa ole, ja etenkin jos Sony julkistaa 2ke hintaluokkaan sen toivotun "mini-A9", niin saatan luovuttaa. Lähikuukaudet näyttävät suunnan. Olympuksen ensi viikon superkameran julkistus on kiinnostava, vaikken sitä varmaan koskaan osta.

    Onni on, että valituksesta huolimatta myös m43:lla saa ihan kivoja kuvia. Ja valon lisääntyessä m43:n houkuttelevuus mukana kuljetettavana käyttökamerana lisääntyy.

    [​IMG]
     
  17. Anie Mist

    Anie Mist Active Member

    310
    41
    28
    Juu, kysymys koskikin Olyn etuja. Toki Fuji X-T3:lla on omat etunsa: Mekaaniset/analogiset ISO/aukko/aika-retrosäätimet, parempi ISO-herkkyys, (marginaalisesti) parempi absoluuttinen kuvanlaatu ja isompi kenno, markkinoiden parhaat (IMO) jpeg-kuvat eli filmisimulaatiot (classic chrome, acros jne), ERITTÄIN hyvä kasvojentunnistus jne. Objektiivipuolella esim. Fujicron f2-lasit täydentävät pakettia, samoin vaikkapa Mighty 16 (eli 16/1.4).

    Molempi parempi ja siksi omistan molemmat :D Rungot sopivat hyvin eri tilanteisiin ja täydentävät loistavasti toisiaan.
     
    ALe tykkää tästä.
  18. ALe

    ALe Active Member

    175
    99
    43
    Yritin näin Fuji-käyttäjän silmin verrata sen perusteella mitä Olympuksesta olen lukenut. Runkovakaaja on tosiaan iso juttu, saas nähdä milloin Fuji sellaisen keksii. Tuo telepää on pieni puute Fujissa, Olympuksessa on loistava 300/4 ja melkein pelkästään sen perusteella olisi voinut päätyä siihen. Jos siis sillä on painoarvoa valinassa.
     
    Anie Mist tykkää tästä.
  19. Anie Mist

    Anie Mist Active Member

    310
    41
    28
    Runkovakaajan ja linssivakaajan (Olympuksella tällä hetkellä 12-100/4 ja 300/4 PRO-laseissa) 6.5 EV yhteistyö on jotain maagista. Noin 3 sekunnin valotusajoista saan omalla kuvaustekniikallani skarpiksi varmaankin yli 50% kuvista, 2 sekunnin valotusajat onnistuvat useimmiten. Se on uskomatonta, ja vapauttavaa - olen käytännössä luopunut tripodista harvinaisia poikkeuksia lukuunottamatta.
     
  20. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Jeps.

    Hyvä vakaaja tuo varmuuden tunnetta myös muuhun kuvaamiseen. En muista koska olisin ottanut Olympuksella tärähtänyttä kuvaa.