Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Kolmen pikkusalaman studio

Keskustelu osiossa 'Valaisu ja studiokuvaus' , aloittajana Keni, 27 Marraskuu 2018.

  1. Olli Knuuttila

    Olli Knuuttila Well-Known Member

    3 218
    405
    83
    Hyvä se on, noilla käytettävissä olevilla välineillä suorastaan erinomainen pohja pienelle käsittelylle, sulla on ensi viikolla varsinainen kuvaus, anna palaa vaan...
     
  2. Keni

    Keni Well-Known Member

    6 378
    1 732
    113
    Kiitos Olli ja kaikille muillekin hyvistä ohjeista ja neuvoista tässä ketjussa! Neuvoista on oikeasti ollut minulle paljon apua, ehkä joku muukin lukija on niistä hyötynyt. Ryhdyn luottavaisin mielin hommiin ensi viikolla.
     
  3. JPu

    JPu Well-Known Member

    5 394
    177
    63
    Päävalon suuntaa vielä kokeilisin lisää, leventää kasvoja.. varjojen suhde valaisuun aika kiva, siihen en puuttuisi, eikä tummuus/valoisuus ole kuin päätös kuinka tulosteen säädät, tässä on varaa kumpaankin suuntaan paljon joten ok. Ehkä päävalo enemmän sivulle, ehkä enemmän ylös.. mutta vasta kokailemalla löytyy, jos on kunnolliset ohjausvalot salamoissa testaa niillä ja laita vaikka "irtopää" malliksi kun haet sitä mitä tavoittelet, niin ei kenenkään tarvitse olla koekaniinina :)
    Irtopäitä saa kohtalaisen halvalla milloin mistäkin. mallinukeilla on jonkinlainen ikä, jossa eivät enää kelpaa "tuotantoon" :)
    Tarkoitan tämän kuvan valaistusta: katso liitettä 247204
     
    Viimeksi muokattu: 14 Joulukuu 2018
  4. Keni

    Keni Well-Known Member

    6 378
    1 732
    113
    Niin, tässä siis käytetty kolme Canonin käsisalamalaitetta, kaksi 580EX ja yksi 550EX, joten ohjausvaloja ei ole. Olen kokeillut päävaloa enemmän sivusta, edestä, alemmalta ja korkeammalta, pienemmällä ja suuremmalla salamateholla. Ollin tämän ketjun alussa mainitsema päävalon 45/45 astetta toimii mielestäni näillä salamalaitteilla parhaiten, varjot eivät ole liian rajuja eikä ihon kiiltoa ainakaan pahasti esiinny. Pääsalama ammuttu puolella teholla hejastavan varjon kautta.
     
  5. Juke.K

    Juke.K Well-Known Member

    14 624
    206
    63
    Miksi leventäisit kasvoja?
     
  6. JPu

    JPu Well-Known Member

    5 394
    177
    63
    No en todellakaan ymmärrä miksi niin pitäisi tehdä, siksi kommentoin, että valittu setti tekee niin. Olisi kohtuullista, että ei levennä kasvoja, vaan mielummin kaventaa, jos kysymys on vain valaistuksen luomasta illuusiosta, niin kuin still-kuvissa helposti on.. Kukaan nainen ei halua olla leveä kasvoiltan, siksi kirjoitin, ettei ko salamasetti toimi mallin kannalta positiivisella tavalla.. (minut kyllä voi helposti ymmärtää väärin, kuten tämän kysymyksen kysyminenkin osoitti, ehkä pitää vaan olla hiljaa, sorry hyvää ajattelin.)

    On tuossa varmaan liian lyhyt polttovälikin, kun nuo kasvot näyttää niin leveiltä, mutta valot korostaa polttovälin valintaa negativisesti. Alle normaalin polttovälin ei pitäisi kasvoja kuvata koskaan, mieluummin pikku tele, jotta ei ainakaan polttovälin takia levene.
    Kohta joku kirjoittaa, kuinka onnistunut ja hieno kuva on :) Joten sorry vaan ehkä annan olla jatkossa.,.
     
    Viimeksi muokattu: 16 Joulukuu 2018
  7. Est

    Est Well-Known Member

    16 797
    1 711
    113

    Mut eikös tuo ole kuvattu 100 millisellä? Ihmisten kasvojen leveys (ja siten myös kapeus) vaihtelee... :)
     
    Keni tykkää tästä.
  8. Keni

    Keni Well-Known Member

    6 378
    1 732
    113
    Jep, specsit kyllä kerrottu jos viitsii lukea. Satamillisellä kuvattu.

    Ehkä JPu:n kannattaisi katsoa myös ketjun muita kuvia eikä pelkästään tuota yhtä (Estillä tietty pointti)? Ja ehkä myös kertoa mihin suuntaan päävaloa pitäisi viedä että valo kaventaisi? Kuten jo mainitsin, olen kokeillut eri suunnista, mutta siirtämällä tulee muita ongelmia kuten varjot ja kiillot.
     
    Viimeksi muokattu: 17 Joulukuu 2018
  9. Keni

    Keni Well-Known Member

    6 378
    1 732
    113
    Eka kuvaussessio takana, puolet johtoryhmästä kuvattu. Ilokseni voin todeta että ihan hyvin toimii tällä valaistuksella. Varjot ok ja meikkaajien avustuksella kiillot myös kurissa. Näillä mennään!
     
    RDahl, ALe, retina and 1 other person like this.
  10. Keni

    Keni Well-Known Member

    6 378
    1 732
    113
    Loppupäivä sujui myös oikein hyvin, toistakymmentä potrettia otettu tänään. Mutta silmälasien heijastukset ovat kyllä pirun hankalat! Onneksi vain yhdellä oli. Onko tähän jotain käytännön neuvoa? Ehkä pää hieman poskäännettynä päävalosta vai mitä lääkkeeksi? Miesmalli oli tosi pitkä. Nostin valon niin korkealle kuin jalusta salli ja siirsin eri paikkoihin, mutta aina vaan näkyi enemmän tai vähemmän heijastuksia.
     
  11. Tuojuk

    Tuojuk Well-Known Member

    1 428
    1 458
    113
    Silmälasien laatu tulee hyvin esille salamalla kuvatessa.
    Jotkut lasit heijastavat, vaikka miten käännät päätä tai salamaa.
    Toisissa laseissa taas heijastuksenesto on niin hyvä, ettet heijastuksia juuri saa aikaankaan.
    Kun ei ole ohjausvaloa, on homma hankalampaa. Yleensä ihan parin millin pään käännöillä asiaan löytyy ratkaisu.
     
  12. Keni

    Keni Well-Known Member

    6 378
    1 732
    113
    Silmälasien laatu tai pinnoite voisi ainakin osittain selittää asian. Kokeilin jälkeenpäin laittaa omat silmälasini kollegan päähän, ja sain helposti heijastukset pois. Ei tuottanut minkäänlaisia ongelmia. Ohjausvaloilla olisi varmasti helpompi nähdä oikeat kulmat.
     
  13. Olli Knuuttila

    Olli Knuuttila Well-Known Member

    3 218
    405
    83
    Joo, 1. ohjausvaloilla oikean asennon etsiminen (asennon vaihtaminen, salaman siirtäminen, kameran siirtäminen, lasien siirtäminen tai kuvattavan siirtäminen, joskus jopa lasien puhdistaminen), ellei ohjausvaloja ole 2. kärsivällinen kokeilu edellisillä, usein milli-kaksi riittää, 3. photoshopin työkalut, 4. kaksi kuvaa, laseilla ja ilman ja yhdistäminen 5. ilman laseja kuvaaminen...
     
  14. Keni

    Keni Well-Known Member

    6 378
    1 732
    113
    Laseilla ja ilman ja kuvien yhdistäminen on huippuhyvä neuvo, kiitos Olli! Huomenna on pari rillipäistä tulossa, joten teen näin ellei muuten onnistu.
     
  15. RB

    RB Well-Known Member

    9 100
    1 084
    113
    Silmälasit on kyllä joskus ongelmallisia. Valolle ei välillä löydy kunnon paikkaa, lasit heijastaa vaikka salaman vie valaistuksellisesti huonoon paikkaan.
    En tiedä onko halpislasit vielä huonompia kuin kovalla rahalla maksetut....hionnasta ja pinnoitteista varmaan johtuvaa.

    Serkun poika oli hääkuvassa kiinassa, maan tavan mukaan koko vaatetus meni niillä uusiksi, kaikensorttista humputusta oli päälle laitettu ja kaiken kruunasi linssittömät silmälasit, mitka kuvaajan varastosta sai mieleisensä valita...feikkiä, feikkiä koko maa.
     
    niffe tykkää tästä.
  16. Keni

    Keni Well-Known Member

    6 378
    1 732
    113
    Tässä nyt kuvaamassani potrettisarjassa (20 henkilöä) neljällä oli silmälasit. Kolmen lasien kanssa ei minkäänlaisia ongelmia, mutta yhdellä ei meinannut onnistua millään. Loppujen lopuksi tein kuten Olli neuvosi: kuvasin ekaks laseilla (ja heijastuksilla), ja heti perään ilman laseja. Yhdistelen sitten Photarissa.
     
  17. Keni

    Keni Well-Known Member

    6 378
    1 732
    113
    Kuvat on nyt julkistettu, joten laitanpa lopputuloksen tännekin. Itse olen sarjaan tyytyväinen, parempaan en olisi pystynyt näillä käsisalamalaitteilla enkä omilla taidoillani. Lämmin kiitos vielä kerran kaikesta avusta ja erittäin hyvistä neuvoista mitä tässä ketjussa sain!

    Stockmann's Board of Directors 2018.jpg Stockmann's Management Team 2018.jpg
     
    retina, JPu, niffe and 4 others like this.
  18. pr

    pr Active Member

    189
    68
    28
    Hyvää laatua, kyllä nämä kuvat asiansa palvelee.
     
    retina ja Keni tykkäävät tästä.
  19. Olli Knuuttila

    Olli Knuuttila Well-Known Member

    3 218
    405
    83
    :):):):)++++++!
     
    Keni tykkää tästä.