Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Onko tullut osteltua jotakin?

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 4 Huhtikuu 2011.

  1. RB

    RB Well-Known Member

    9 150
    1 116
    113
    Tuo kuvan kamera on ergonomialtaan kelvoton, vai onko se vaakakuvakamera?
     
  2. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Älä tuomitse kokeilematta - pitkäaikaisesti.

    L-rauta on kätevä pitää kamerassa kiinni kun tähän aikaan vuodesta tulee kuvattua aika paljon jalustalta. L-rauta pysyy tukevammin kamerassa kuin jalustan pienikokoinen kiinnityslevy ja painoiste pystykuvauksessa on edullisempi. Lisäksi - kuten mainitsin - tämä nimenomainen L-rauta on käteen parempi kuin useimmat.

    Mitä taas tulee ergonomian tunteeseen, niin vuoden Sonylla kuvaamisen jälkeen Nikonin peilikamerat tuntuvat käytössä hiukan hupsuilta. Toisaalta työkalujahan nämä vain on. Jopa Bonk-ergonomisen Nikon Df:n kanssa minulla oli aivan hyvä suhde, minkä rinnalla Sonyn tapoihin opettelu on ollut kevyt prosessi.
     
  3. Dr.Jalopeno

    Dr.Jalopeno Well-Known Member

    1 513
    323
    83
    Mulla noissa L brackketeissä juurikin se idea että ArcaSwiss kiinnitys pohjassa ja sivulla. Hyvä L bracket antaa lisätukea räpylällekin jos tarvii. Ei ole kyllä ongelma mulle 24-70/2.8 GM lasinkaan kanssa ilman lisätukea käyttää, jos mahd pienenä haluaa runkoa kanniskella. Pienestä rungosta saa tolleen helposti isomman, mutta isosta möykystä ei saa pienempää kovin helposti. Oli ihan mukava 3kk reissussakin kun sai halutessaan todella pientä FF settiä mukana kanniskella. A9 ja Zeiss 55/1.8 esim.
    Tohon SmallRigin L lätkään saa myös näppärästi pikku monitorin kiinni kun kevyellä videovarustuksella kuvaa. Iso monitori tai toi ulkoinen tallennin sitten saman firman videorigissä. Missä myös ArcaSwiss pohjassa...

    Kyllä mä mm 850 Nikonillakin kuvailin mutta eipä se koko ja paino mulle mitään lisää antanut. Tuntui vähän vanhanaikaiselta ja video-ominaisuudet aika kökköä. Seattlen reissussa pääsin Z7 runkoa testailemaan. Ei nyt oikein sekään innostanut. Varsinkin kun ne uudet linssit tuntui aika rihkamalta eikä adapterihommat innosta.
     
    nomad tykkää tästä.
  4. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Ergonomia on monipuolinen sekoitus käteensopivuutta ja toimintojen vaivattomuutta. Jos pitää valita kamera pelkästään käteensopivuuden perusteella, niin se ei olisi Nikon eikä Sony, vaan varmaankin Olympus. E-M1 mk2 plus 12-40mm tai 25mm/1.2 on käsituntumaltaan aivan huippua. Toiminnot ei Olympuksessa sitten olekaan aivan yhtä selkeät, mutta kyllä noihinkin oppii :)

    Noi Acra Swiss lovet saisi olla minun puolestani aivan jokaisen kameran pohjassa kiinteästi. Peilittömiin ne sopisivatkin melko tyylikkäästi kun runko on juuri sopivan ohut.
     
  5. RB

    RB Well-Known Member

    9 150
    1 116
    113
    Olympus E-M1 oli mulle kaukana käteensopivuudesta, ihan liian pieni ja nappuloiden toiminta huonoa. Jotain toimintaa toki hyvää/kivaa mutta pääasias jäi negatiivisen puolelle.
    Canon 5D Mk3 olikin sen jälkeen ihan huippu, tuntuva hyppäys Mk2 verrattuna. Raskas ja isoo toki on.
     
  6. cedricfan

    cedricfan Well-Known Member

    960
    429
    63
    Jos kaikilla olisi saman kokoiset sormet niin maailma olisi täydellinen?
    Niin kauan kuin ei ole tulevat jotkut tarvimaan noita lisukkeita.
     
  7. canonmk4

    canonmk4 Well-Known Member

    1 588
    554
    113
    kyllähän Heliokset pystyy tarkentamaan hyvinkin tarkasti ainakin Canoneilla on +suurennuslasi mikä näyttää otettavasta kuvasta hyvin pienen osan (macro) siihen tarkennus niin kuva on kohdillaan, sitä käytän.
     
  8. canonmk4

    canonmk4 Well-Known Member

    1 588
    554
    113
    eikö nikonissa ole suurennuslasi nappulaa, hyvä apu tarkentaessa(canon)
     
  9. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Puhut siis takatelkkarilta tarkentamisesta? Tietenkin on.

    Nikonissa on myös sellaiset etsimen alla näkyvät nuoli-pallukka -systeemit joiden avulla saa tarkennuksen jotenkin kohdalleen. Tyyliin että riittää f/5.6 kuvaamiseen laajahkoilla kuvakulmilla. Nuo perustuvat af-sensoreille. Jostain syystä niistä ei ilmeisesti oteta tässä täyttä tarkkuutta irti vaan nuoli-pallukka -indikaatiot ovat epätarkempia kuin mihin kameroiden af pystyy.

    Eli ollaan siinä, että modernin peilikameran optisesta etsimestä (ja siis tähystyslasilta - vaikka vaihdetulta) on aika mahdotonta tarkentaa siten, että "standardit" täyttyisivät. Näin väitän. Kokeilin kaikki kikat ja ainakin 3 erilaista tähystyslasia 3 eri peilikamerassa, eikä se toimi niin hyvin kuin toivoisi (tai kuten toimii perinteisessä filmikamerassa). Takanäyttö plus suurennus on tarkka, mutta hankala.

    Peilitön ja hyvä EVF on tähän ratkaisu. EVF:ssä on tyypillisesi ainakin tupla resoluutio takanäyttöön verraten ja lisäksi siihen saa esim suurennuksen jos sitä haluaa. Jos peilittämässä on objektiivi jossa on sähköiset kontaktit (mm. FE mountin Loxiat ja Voigtländerit), niin saa myös niin, että suurennus pomppaa automaattisesti esille kun alat kääntää tarkennuskierästä.
     
  10. canonmk4

    canonmk4 Well-Known Member

    1 588
    554
    113
    taka näytöllä tarkennus, kuvaus näytöllä tai etsimellä, jalusta on hyvä apu, yritin laittaa näitä kakkuloita(Helios) paremmuus järjestykseen siis terävyys aukolla F2, kyllähän niissä eroa löytyi kun katsoi isosta telkkarista käyttäen canonin suurennus nappulaa.
     
    Viimeksi muokattu: 9 Marraskuu 2018
  11. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
    Mistä noi tuli osteltua? Onhan tulla Asahi myös.
     
  12. cedricfan

    cedricfan Well-Known Member

    960
    429
    63
    Kaksikin, alakuvassa oikealla ja yläkuvassa muiden päällä.
     
  13. canonmk4

    canonmk4 Well-Known Member

    1 588
    554
    113
    ostettu, ajan kanssa Ukraina,Venäjä, Valkovenäjä, Saksa, Englanti, Suomi, kyllähän näillekin Helioksille tuli hintaa 40-50e toimituskuluineen, eikä aina kuva kerro todellista kuntoa, eli jotain joutuu tuunaamaam, Englantia en suosittele Ebaysta ostoa, kun joutuu maksamaan myyjän rahdin ja sitten Bitney Bowes toimittaa Suomeen ja ottaa uuden rahti maksun,etkä voi pullikoida vastaan, Ebay vain ottaa tililtäsi rahan, vaikka jää varaukselle muutamaksi päiväksi, pankki ei voi tehdä asialle mitään.
     
    niffe tykkää tästä.
  14. saloma-3

    saloma-3 Well-Known Member

    1 761
    661
    113
    No hiiskatti tuo Fujin 100-400mm zoomi. Olkoon nyt sitten vihoviimoinen linssi tässä elämässä. Onhan siinä cashback ja vaimokin niin tykkää kuvata telellä...
    Ihan hyvä kokonaisuus tuntuu olevan, mutta vähemmän voisi painaa.
     
  15. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
    @canonmk4 Jaa mulla ei ole ollut mitään yllätyksiä UK:sta ebayn kautta. Kulut on aina pitäneet mitä on alunperinkin ilmoitettu. (Mistään Bitney Bowesista en toki ole tietoinen enkä törmännyt. Varmaan jättänyt sellaiset väliin shoppaillessa kun on ollut kohtuuttomat toimituskulut.)

    ed. Ehkä puhut jenkeistä tilaamisesta ja englannin kielestä? Sieltähän tulee tietenkin tullit ja alv:t.

    Sama voi olla pian briteissä mitä en tosin vieläkään kauheesti usko kuten en uskonut kansanäänestyksen jälkeenkään että brexit toteutuisi. (Tarttiskin kaivaa esiin ne keskustelut täällä.:))
     
    Viimeksi muokattu: 7 Marraskuu 2018
  16. cedricfan

    cedricfan Well-Known Member

    960
    429
    63
    Joillain on ollut ongelmia noissa ebayn omissa rahdituksissa, joita hoitaa käytännössä Pitney Bowes.
    Mutta se on vain murto-osa myyjistä, jotka sitä käyttää, ja niistäkin vain osalle ongelmia.

    Viimeisin oma outo ebay-rahtikokemus oli viime viikon vara-akut. Nouto paikallispostiasiamieheltä, UPS täällä päässä toimittaja. Lähtenyt Amazonin pakettina, vaikka ostettu ebaysta. No, who cares, kun rahti oli tuotteen hinnassa, ja hintakin halpa. Myyjä kyllä sitten yllättäen korjasi ilmoitustaan ostoni jälkeen, taisi mennä ns persnetolle minun kauppani, kun tullut myyjälle moka...
     
  17. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 168
    502
    113
    Samyangin 35mm f1.4 FE-bajolla. Tämä on varmaan kiusallinen lasi Sonylle, Zeissille ja miksei Sigmallekin.
     
  18. Olli Knuuttila

    Olli Knuuttila Well-Known Member

    3 218
    405
    83
    Puomijalusta, 70 cm beauty dish ja 80 cm quick octabox. Tossa boxissa oli Digitarvikkeen mainoksessa kuvassa grid, mutta ei ollut toimituksessa. Täytyy huomenna soittaa sinne...
     
  19. canonmk4

    canonmk4 Well-Known Member

    1 588
    554
    113
    Mirroredille, cedricfanille,ym kiinnostuneille,Ebay Englanti usein ilmoituksissa lukee ei voi toimittaa Suomeen, silloin voi ottaa yhteyttä myyjään ja jos sopii hän lähettää itse suoratoimituksella, itse ostin noin vuosi sitten kameran englannista rahtimaksu näkyy ilmoituksessa, sitten teksti expedited shipping=nopeutettu toimitus, luulen että siinä tulee kuvaan mukaan Bitney Bowes, ainakin minulla oli näin, lisä maksun näet tilitapahtumista eli kaksi tapahtumaa osto rahdilla ja Bitney Bowes maksu, etkä voi tehdä tai poistaa sitä, näin se menee, kirjoita googleen Pitney Bowes siellä keskustelupalsta tästä kummajaisesta.
     
  20. Keni

    Keni Well-Known Member

    6 378
    1 733
    113
    Punaruskeaksi värjätyt puuvillapurjeet (spriipurje + etupurje) sekä mastopaketti.
    Veneenveistäjältä ensi kesäksi tilaamani puusoutvene muuttuukin pieneksi perinteiseksi saaristolaisveneeksi.
    Kuvia luvassa ensi kesänä! ;)