Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Huhuu... Nikon 'Z' mount 2018

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana Mirrored, 15 Tammikuu 2018.

  1. paraneva

    paraneva Well-Known Member

    12 156
    5 756
    113
    Olisi varmaan ollut tyytyväinen yhteenkin korttipaikkaan, ei sitäkään olisi pilalle kehitetty :) Varsinainen käytännön hyöty kahdesta paikasta lienee se, että tunkee toiseen korttiin jpgit ja lähettää niitä mahdolliselle asiakkaalle nopeasti, ilman mitään käsittelyä, mulla on ollut 2 paikkaa 10 vuotta, koskaan en ole vaivautunut vetämään kopioita toiselle, se on ollut ainoastaan lisätilana, jos ykköspaikka tulee täyteen. Ei kahdesta paikasta tietenkään mitään haittaa ole ja, jos kokee reaaliaikaisen varmistuksen tarpeelliseksi, sitten vaan täytyy hankkia kamera kahdella paikalla, ei se sen vaikeampaa ole.
     
  2. Tuojuk

    Tuojuk Well-Known Member

    1 430
    1 459
    113
    Kyllä tuo isompi bajonetti mahdollistaa uudenlaiset optiikat. Hyvä kun nikonkin uskaltaa tehdä täysin uusia ratkaisuja.
     
    Mirrored ja paraneva tykkäävät tästä.
  3. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    We are in process to search for the causes and will make further announcement of the compatibility for every single model once we find the solution.
    Notice about compatibility for Nikon Z7 with Tamron lenses | News | Tamron Co., Ltd.


    Tamron tutkii toimimattomuuttaan ja julkaissee päivitykset malleihinsa jotka eivät nyt skulaa. (Vakaajalliset mallit kai kyseessä.)

    Tamron issues warning about Nikon Z7 compatibility


    Digicamera.net - Valokuvausfoorumi • katso viestiketjua - Nikon Z7 + FTZ adapteri + Tamron
     
  4. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Niin. Enkö mä juuri kuvannut mikä hyöty siitä kahdennuksesta oli? Mitään vahinkoa ei sattunut, kun komponentti vikaantui. Tiedän tapauksia, joissa on puhuttu muutaman tuhannen euron korvausvaateista, kun homma on jäänyt hoitamatta vikaantumisten vuoksi. Pelkkä morsmaikun meikkaus ja kampaus ovat tonnin arvoisia helposti. Lisäksi viidakkorumpu kertoo pettymyksistä 25 kertaa tehokkaammin kuin poikkeuksellisista onnistumisista.
     
  5. paraneva

    paraneva Well-Known Member

    12 156
    5 756
    113
    En ole ikinä kuullut näistä korvausvaateista, mutta tuollaisille keikoille kukaan ei lähde yhden kameran kanssa vaikka siinä olisi kuinka monta korttipaikkaa, useampi kamera on huomattavasti turvallisempi kuin yksi kamera kahdella korttipaikalla. Mutta mitäpä tästä jankkaamaan, uskon, että yhdellä paikalla pärjää, sinä taas et joten olemme eri mieltä, no big deal.
     
  6. Olli Knuuttila

    Olli Knuuttila Well-Known Member

    3 218
    405
    83
    Tuossa joku viesti aiemmin Paranevalla oli ihan hyvä ratkaisu: ne jotka pärjää yhdellä voi ostaa sellaisen kameran jossa on yksi korttipaikka, ne jotka tarvii kaksi ostaa tarpeidensa mukaisen. Ei kaikki työkalut ole kaikkiin hommiin ja jokaiselle on olemassa tarpeisiin parhaiten vastaava värkki. Töissä kun on hyvä olla sopivat ja mieleiset työkalut ja jokainen arvostaa vähän eri asioita. Kenelläkään ei ole paha mieli ja maailma pelastuu...

    (Sehän on vähän hassu ajatus, että kaikilla pitäisi olla samanlainen kamera tai että jokaisen kameran pitäisi sopia joka hommaan. Eihän niin ole muissakaan töissä.)

    PS
    mäkin tarvisin mun hommiin sen RZ67:n normaalin, ei kellään olisi...?
     
    Viimeksi muokattu: 8 Lokakuu 2018
  7. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Eikö olisikin hassu juttu, mutta vielä hassumpaa on kiistää sitä, että olisiko sillä varmennuksella mitään väliä kriittisissä sovelluksissa. Siitähän tässä oli kysymys.
     
  8. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Mulla on ollut autossakin turvavyöt ja air-bagit, mutta tässä uusimmassa ei ole, kun sai satasen halvemmalla, enkä ole koskaan tarvinnut ;)
     
  9. Olli Knuuttila

    Olli Knuuttila Well-Known Member

    3 218
    405
    83
    Joo, ja jollekin toiselle riittää prätkä, eikä sillä ole kumpaakaan...
     
  10. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Hyvä kuitenkin huomata, että vakuutus korvaa vain riskin toteuduttua kadotettua rahassa mitattavaa pääomaa. Ei auttane laittaa kotivakuutukseen vahinkoilmoitusta jossa voivotellaan bittien järjestystä XQD-korilla ja sitä, kuinka kauhea henkisen pääoman menetys bittien yllättävästä ja hallitsemattomattomasta uudelleenjärjestäytymisestä seurasi.
     
  11. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Jepjep, voihan sitä lähteä kuvauskeikallekin vaikka kokonaan ilman kameraa...
     
  12. Olli Knuuttila

    Olli Knuuttila Well-Known Member

    3 218
    405
    83
    Kyse on nyt vaan siitä, että niitä keikkoja on niin monenlaisia. Esimerkiksi mun keikoilla voi aina uusia käytännössä vaikka koko setin, jos sellainen hätä tulisi. Ei ole tullut. Tapahtuma- ja juhlakuvaajilla on sitten toisenlaiset tarpeet.
    Ja siis arvostan kahta korttipaikkaa, ei siitä ole kysymys ollenkaan, mulla on aina nykyään päällä jpg kakkospaikkaan. Mutta asia ei millään muotoa ole minun hommissani elämän ja kuoleman kysymys, ei itse asiassa sinne päinkään. Ymmärrän toki, että sellaisiakin hommia on, mutta tästä syystä on myös erilaisia välineitä. Mutta jaanaamistahan tämä on...
    Jaa tosiaan, nykyään teen potrettisettejä myös filmikeskareilla, niissä ei tuota toista paikkaa ole. Niin kuin sanottu, mun kuvioissani se on mahdollista.
    Ja mun hommat nyt on tällaista puoliamatöörihommaa, jos maine menee niin on mulla aina päivätyöni :)
    EDIT: Ja on multa muutamia kortteja hajonnut, muistinvaraisesti sanoisin että pari CF:ä ja pari SD:tä, noin suunnilleen, en mä niistä tilastoa ole pitänyt, ei yhtään XQD:tä. Toki noilla vanhemmilla korttityypeillä on ollut enemmän käyttöaikaakin hajota. Totaalisesti en ole koskaan vielä kuvia onneksi menettänyt. En mä tuota XQD:täkään jaksa idioottivarmana pitää, tähän saakka on kaikissa muistiratkaisuissa tietokoneessakin joskus tullut ongelmia eteen, eiköhän näissäkin joskus tule.
     
    Viimeksi muokattu: 16 Lokakuu 2018
  13. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
  14. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    No onhan se sitten hienosti toimiva uutuus. Ei tarvii paljonkaan rajata kuvauksen kentästä pois. .

    No, enhän mitä tuota kameraesittelyä edes yhtä riviä lukenut. Vaan tuohon manuaalitarkenteisuuteen tartuin! Huomasin toisaalla että tässä kennon suojalasi olisi puolta ohuempi kuin muissa. Jokos alkoi jopa Summicron-M 35 asph laajakulma pelittämään muutenkin kuin keskellä kuvaa? Ja miten tarkennus toimii silloin eli näkeekö siitä jotain jollain keinoin ja näpyttelemättä nappeja suurennoksiin ja takaisin?
     
  15. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113

    Sepä outoa. Olenkohan tipahtanut lopullisesti ymmärryksestä? Etkö ymmärtänyt edes tätä alkuosaa joka varsinaisesti johtui sun postista?

    sää- Tarkennuksen ”helppoudella” ei oikeastaan ole merkitystä kuin urheilu- tai luontokuvaajalle tai satunnaiselle näppäilijälle. Harkitun kuvan ehtii oikein hyvin tarkentamaan vaikka manuaalitarkenteisilla objektiiveilla.
    mää- No onhan se sitten hienosti toimiva uutuus. Ei tarvii paljonkaan rajata kuvauksen kentästä pois. .

    (Pitää varmaan nipistää itseä. * Herää. * Ei herää, liian kännissä tai ei muuten tajuu enää mitään.)
     
  16. Olli Knuuttila

    Olli Knuuttila Well-Known Member

    3 218
    405
    83
    Enpä tiedä. Kun mä otan kolmessa tunnissa muutaman sata kuvaa ja aina kun mä vaihdan paikkaa tai malli vähän posea tarkennan lähimpään silmään, siitä tulee helposti kolminumeroinen määrä tarkennuksia yhdessä sessiossa. Kyllä ne kuitenkin sinällään harkittuja kuvia yleensä on, mutta nyansseja haetaan...
     
  17. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Käsin tarkentamiseen voitte siirtyä sitten kun se 50mm/0.95 tulee :)

    Kun katselen Z:taa niin siinä on paljon hyvää: muotoilu, etsin, F-optiikan adapteri jne. Ja video-ominaisuudet myös, ketkä niistä on kiinnostuneita. Kamera on myös kaunis - paljon kauniimpi kuin Sony. Toiminnallisissa asioissa on sitten ilmeisesti vielä viimeisteltävää. Mutta nuo puutteethan tulivat paljolti esille jo heti alussa, joten ei ne mikään yllätys voi olla. Esimerkiksi haparoivasta tarkennuksesta bloggarit ja toimittavat raportoivat heti esittelytilaisuuden jälkeen. Ja jostain syystä Nikon oli nerokkaasti järjestänyt tuon tilaisuuden jonnekin pimeään luolaan jossa tilanne tietysti vielä kärjistyi. Olisi vaan pitänyt lennättää bloggaajat Havaijille kuten Canon R:n esittelyssä teki.

    Kunhan sopiva sauma tulee, niin yritän saada Z:sta jonkimoisen koeajon. Eihän sitä tiedä vaikka vanha suola alkaisi janottaa...
     
  18. Tuojuk

    Tuojuk Well-Known Member

    1 430
    1 459
    113
    Z:ssa on ilmeisesti melkoisen evf...
     
  19. paraneva

    paraneva Well-Known Member

    12 156
    5 756
    113
    Kokeilin Z6:sta vanhan AF-s 70-200vr1 sovitteen kanssa, tarkensi kuin unelma, nopeasti ja ainakin silmämääräisesti kohdilleen, koska kyseessä ei ollut tuotantomalli, kuvia ei saanut ottaa omalle kortille, mutta en minä ainakaan ole tarkennuksesta kovin huolissani, paikka ei ollut mitenkään kauhean kirkas.
     
  20. Humminbird

    Humminbird Active Member

    368
    118
    43
    Ikävä kuulla että Nikon on näin pahasti takamatkalla AF-suorituskyvyssä, kuitenkin se on alue jossa Nikonilta on totuttu odottamaan parasta. Vaikutelma on kuin lukisi jonkun 5 vuotta vanhemman peilittömän tarkennuksesta, hakemattakin tulee mieleen E-M1. Tässä hintaluokassa sitä on vaikea puolustella kun katsoo mitä kilpailijat tarjoaa.