Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän :-(

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 28 Maaliskuu 2007.

  1. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 132
    495
    83
    Voi virtualisoidakin ilmaistuotteilla, ettei tarvitse pitää takavuosien konefarmia sitä hetkeä varten pöydän alla.
     
  2. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 153
    334
    83
    Tai ihan vaan poistaa Windowsin ongelmia aiheuttavan päivityksen asennuksen ja jää odottamaan parempia aikoja.

    Muuten mikä syksyn Windows 10 päivitys? Tietääkseni Windows 10:n seuraava iso päivitys ilmestyy vasta lokakuussa. Onko Estillä jokin kehittäjän versio käyttöjärjestelmästä? Silloin taatusti saa varautua ajoittaisiin ajuriongelmiin.
     
  3. Est

    Est Well-Known Member

    16 752
    1 696
    113
    Tämä taitaa olla just toi lokakuun päivitys vähän ennakkoon. Mutta sain toimimaan kun useamman päivän kärvistelin ja tutkin.
     
  4. Est

    Est Well-Known Member

    16 752
    1 696
    113
    Joo, Ougle...

    Tuommosta olinkin jo järjestelemässä mutta nyt tämä päivitys ohjailee kaikkea ihan jees. Se ensin eliminoi kommunikaation peeceen ja tulostimen väliltä mut vika/syy siis löytyi ja sain sen korjattua. lapparin-poly-snadi-w.jpg
    Ehdin jo avata ja putsata ikivanhan Windows 7 läppärin tuulettimen pölystä (kuva yllä) tuota käyttöä varten. Se kun oli delannut tuon villapallon takia vuosia sitten ja jäänyt kaapin perukoille. Ehkä tuolle kuitenkin jotain muuta käyttöä nyt keksii...

    Yhden kerran on aiemmin tullut samanlainen ongelma ja silloin palasin takaisin vanhaan päivistysversioon. Mutta tämä on nyt kunnossa ja kone muuten vähemmän degeneroituneessa tilassa kuin ennen päivitystä. Nyt toimivat jopa ohjelmat jotka tökkivät pitkään ennen tätä. Toivottavasti ei muille tule samaa kiusaa.
    Ja toivottavasti sama ratkaisu korjaa myös mahdollisten tulevien päivitysten tuomat vastaavat...
    edit: korjattua pirusti kirjoitusvirheitä.
     
    Viimeksi muokattu: 23 Syyskuu 2018
  5. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 132
    495
    83
    Ilman sarvia ja hampaita tuo tapa, jolla käsittelet komponentteja, on omiaan keräämään pölypalleroiden lisäksi muitakin ongelmia, kuten eletrostaattisia napsuja.
     
  6. Est

    Est Well-Known Member

    16 752
    1 696
    113
    No, ehkäpä tuossa kuvassa näyttää kuin olisi pieni kaatis kyseessä. todellisuus ei ollut ihan yhtä kaoottisesti epäjärjestetty (tai ehkä oli jopa enemmän sitä, kuka tietää?).
    Kaikkihan me tiedämme kuinka valokuvalla voi valehdella enemmän kuin tuhansin sanoin.
    Kyseessä on inho-arki-pseudo-realistinen asetelma, todellisuuden runollinen rekonstruktio. Valokuvataiteellinen tutkielma dokumentoinnin tyyliin.
    Vai onko, sittenkään...
     
    SakkeM tykkää tästä.
  7. ougle

    ougle Member

    170
    21
    18
    Kyllä näinkin, jos on osaavampi kuin taviskäyttäjä.
    Kakkoskoneesta voi tehdä nassin tai tiedostopalvelimen. Ja on varalla sähöposti- ja nettikoneena, jos ykköskone sattuu tilapäisesti tukehtumaan kympin päivitykseen ...
     
  8. Topi

    Topi Active Member

    899
    190
    43
    Pari päivää jo oikeastaan rieponut... ostin pitkän pohdinnan jälkeen fillariin Fenix BC21R -valaisimen (ilmeisesti maahantuojalta, fenixvalaisimet.fi), sillä myyjän nettisivun mukaan akunkestospeksit vaikuttivat käyttötarkoitukseeni sopivilta. Kun laite saapui, käyttöohjeesta - ja pakkauksen takakannesta - kävi ilmi, että nettisivun mukainen akunkesto koskee suurempikapasiteettista akkua, ei valaisimen toimitukseen kuuluvaa. Toimitukseen kuuluvalla akulla akunkesto on noin 30 % nettisivulla mainittua lyhyempi. Reilu meininki reilussa talossa, sano.

    Lisäksi arveluttaa palauttaa valaisin myyjälle, sillä firmaa ei tunnu kiinnostavan edes yhteydenottolomakkeeseen vastaaminen. 100 % tyytyväisyyttä kyllä luvataan, mutta ei oikein asiakaspalvelu tunnu pelittävän, kun rahat ovat jo myyjällä. Mutta hei, tämä on Suomi ja näin se aika usein menee.
     
  9. Pan

    Pan Well-Known Member

    2 593
    1 303
    113
    Jaahas, kuvat.fi on tiltissä. Suunnitellusti vaiko jostain muusta syystä?
     
  10. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113

    Oliko kauan? Aukesi kyllä.

    Mitenhän on eri vastaavien pilvisivustojen suhteen, että jos järjestelee uusiksi kuvia ja kansioita, vanheneeko vanha linkitys kuvaan aina myös? Eikö missään palvelussa olisi toimintoa, jossa kuvan uusi paikka loisi automaattisen uudelleenohjautumisen?
     
    Viimeksi muokattu: 30 Syyskuu 2018
  11. kebax

    kebax Well-Known Member

    11 240
    211
    63
    --
     
    Viimeksi muokattu: 23 Maaliskuu 2019
  12. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113

    Olen aika varma että halutessaan ymmärtää edeltäkin. :confused: Kuvalla on sijainti/osoite jota muutat esim vaihtamalla kansion nimen tai muulla tavalla. Jos nettiin on linkitetty kuvaa, on tietenkin ymmärrettävää että linkki lakkaa toimimasta. Onko millään kuvapalvelulla sellaista toimintoa, jossa vanha linkki edelleen toimisi vaikka kansioitaan ja sijainteja omalla sivustollaan muutteleekin?

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 30 Syyskuu 2018
  13. Est

    Est Well-Known Member

    16 752
    1 696
    113
    Kyl toi aikas selkeetä oli kun jopa minä hiffasin. Vastausta tyhjentävästi en voi antaa (toimivatko eri hattarat erilailla yms?)...
    Käytän myös pilvii niin vähän kuin on mahdollista (?!)
    Suosin ulkoisia koti kovoja yhä, vaikka testannut noita pilviä ( liian hidasta ladata niihin isoja tiedostoja, en jopa luota niihin vieläkään jne.)

    edit: On yhä kiva sohjokuva. Onkin jo talvea kova ikävä. Poistin tekstin vahingossa.
     
    Viimeksi muokattu: 30 Syyskuu 2018
  14. kebax

    kebax Well-Known Member

    11 240
    211
    63
    --
     
    Viimeksi muokattu: 23 Maaliskuu 2019
  15. Est

    Est Well-Known Member

    16 752
    1 696
    113
    ei siellä mitään ole - käy vaikka katsomassa
     
  16. kebax

    kebax Well-Known Member

    11 240
    211
    63
    --
     
    Viimeksi muokattu: 23 Maaliskuu 2019
  17. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Valitsen viimeisen. Rautalangasta: On kuvia kuvat.fi palvelussa, joka on siis maksullinen tallennustila. Näitä kuvia on ympäri ämpäri nettiä foorumeille linkkinä pantu. Kuvien järjestely kansioihin tai kansioitten nimien muutokset estävät tehtyjen linkkausten toimimisen. Eihän tämä ole yhdentelevää eikä minusta edes paljoa toivottu, olisiko jossain palvelussa jo ohjelmoitu niin että vanha kuvan osoite ohjautuisi uuteen jos kuvaa siirtää tai kansiorakennetta muuttaa. Jokin LR tekee vastaavaa omalla tavallaan, ainakin etsii "kadonneita" kuvia uusista sijainneista..
     
  18. Est

    Est Well-Known Member

    16 752
    1 696
    113
    Takavasemmalla on (arvaan) "päivän pöperö"?
     
    AndyCapp tykkää tästä.
  19. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Tack. Jos pitäisin blogia voisi tuolla palvelulla olla enemmän järkevyyttä. Nyt tuntuu että mitä enemmän sinne laittaa kuvia, sitä sekavammaksi touhu menee ja siitä luopuminen olisi myös sitä helpompaa,. mitä vähemmän on ehtinyt sinne kuvia lataamaan. Siksi voi olla että jätän homman vielä lyhyeen enkä maksa enää. Kaikkihan tietysti juontaa järjestyksen ja arkistoinnin henkilökohtaisesta vaikeudesta. Kun kaikki on aina ihan sekaisin. Ja kesken.
     
  20. Est

    Est Well-Known Member

    16 752
    1 696
    113
    Itse olen kovasti yrittänyt diggailla noita pilviä mutta ei toimi mulle läheskään yhtä OK kuin oman himan kovikset. Harmi, jos toimisivat niin olis hyvä lisä varmuuskopsuille ja kätsylle pääsylle kaikista laitteista ym ym.
    Mainitsemasi ongelma myös on ihan merkityksellinen, voisin kuvitella jättäväni jopa yhden "pöperön" väliin jos tuokin (pilvipalvelu -ongelma) häviäisi.

    Ja jos nyt joku termi meni prinkkalalleen, niin ANTEEKSI.
    Olen itsetekoinen ukko...