Riihimäkeläismies väittää koskettavaa pöllökuvaa lavastukseksi – kuvaaja kiistää <- tuo on siis linkki...
En ota kantaa tähän tapaukseen muuten kuin, että pöllön poikanen ei voi joutua tuollaiselle paikalle muutoin kuin autettuna. Yleisesti tällä hetkellä vallalla olevasta metsiin liittyvästä propagandasta sen verran, että esim. WWF Suomi on ollut mukana laatimassa uusimpia, pari vuotta vanhoja, metsänhoitosuosituksia. Nyt adressia kerätään lupauksilla ja sanoilla, joilla ei ole katetta, puheilla jotka on tarkoitushakuisia ja yksisilmäisiä. Neljä vuotta vanhat lait ei voi edes näkyä vielä metsänhoidossa. Metsänhoito ei ole mitään hätäisen ihmisen puuhaa, eikä yksinkertaista. "Luonnonsuojelijat", Greenpeace etunenässä, on tekemässä nyt jotain tosi peruuttamatonta ja luontoa kiihtyvällä tahdilla tuhoavaa. Olen huolissani. Ja vihainen "luonnonsuojelijoille", noille selkäänpuukottajille.
Nyt alkaa olemaan jo selittelyn makua. Parasta vain olisi ollut heti tunnustaa, että tilanteessa oli pientä lavastusta. Kuvahan on sinänsä hyvä ja koskettava. Kohupöllönpoikasen kuvaaja täsmentää lausuntoaan: Päätti vielä punnita poikasen pesään palauttamisen jälkeen Ei kai kukaan regastaja lintua enempää kiusaa pelkän punnitsemisen vuoksi.
Sehän siinä on, kun hairahdutaan propagandan tielle, on tapana ottaa koskettavia kuvia. Niiden olisi vain syytä olla aitoja ja oikeita. Tämä kuvaajan selittely on jo tosi mautonta... (Itse en pidä lavastamista siis mitenkään tuomittavana, monet hyvät kuvat syntyvät siten. Luontokuvagenressä asia on sitten toisin, ja eritoten kun kuvalla propagoidaan poliittisia tavoitteita.)
Jaaha, siellä siis ottaa koville avohakkuiden ystävää. Minusta kansalaisaloite on hyvin perusteltu ja paikallaan. Katsokaa itse ja miettikää. Kansalaisaloitepalvelu - Lakialoite avohakkuiden lopettamiseksi valtion mailla Ilman muuta tuon olen allekirjoittanut jo viikkoja sitten. Ja tuota on mietitty ja toivottu aina. Jos ei muuta niin aloitteen myötä asia pääsee laajemmin framille, mikä on tärkeää. Aina on perusteluja mutta kuten tuo Hesarin jutussa "norsupyssyn käyttöä" kyseenalaistava ihminenkin lopulta luettelee kuitenkin tärkeitä toimia yksi toisensa perään, joten se on ihan miten asian esittää kun kerran epäkohdat ovat massiiviset läpi maan. Ympäristöjärjestöt ajavat avohakkuiden lopettamista, mutta tutkijat ovat eri mieltä – ”Täsmätoimet olisivat fiksumpia kuin ampua norsupyssyllä kaikkea” Minäkään en ota kantaa pöllökuvaan muuten kuin tyhmää väittää jotenkin aidoksi. Kuva se on lavastettukin kuva, miksei luota sen tehoon. Ikävää että jos tuo liittyi kuvaajan mielessä kansalaisaloitteeseen. Voi kääntyä vaikutus sitä vastaan kun valehtelee. ed. Näköjään liikkuu tietoja että kansalaisaloitteeseen asian ovat liittäneet aivan toiset ihmiset... mikä on tyhmää heiltä ja aloitteessa on hyvin laajasta asiasta kyse eikä vain linnuista.
Kuva on pelkkää manipulointia, ei mulla siitä muuta. Ja lintuparan kustannuksella, joka tekee siitä vastenmielisen. Avohakkuut ovat pelkkää estetiikkaa. Eihän niitä kukaan 60 vuoden kuluttua tunnista avohakkuiksi.
Ilta-Sanomien ilalla julkaistussa jutussa on aika hyvä selostus. Näin syntyi lavastettu kohukuva avohakkuun pöllönpoikasesta Digicamera.net - Valokuvausfoorumi • katso viestiketjua - Pöllökuvahuijaus
Se on tietty tyyliseikka tuo mustavalkoisuus näin kamerafoorumilla. Mutta ei asiat näyttäydy aina, niin kuin ne esitetään. Minäkin luen itseni luontoihmiseksi, vaikka koitan hakea asioista muitakin puolia. "Keskimääräinen uudistusalan koko Etelä-Suomessa on vajaat kaksi hehtaaria ja Pohjois-Suomessa vajaat neljä hehtaaria. Uudistusalat rajataan maastoon pinnanmuotojen mukaan maisemaan sopiviksi. Arvokkaat luontokohteet jätetään käsittelyn ulkopuolelle. Maisemallisesti tärkeillä erityiskohteilla metsä voidaan uudistaa pienaukkojen tai säästöpuiden avulla. Pienaukkohakkuussa metsään tehdään 0,1–0,5 hehtaarin kokoisia pienaukkoja muun puuston jäädessä pystyyn. Säästöpuuhakkuussa hakkuualalle jätetään tavallista enemmän säästöpuita ja niiden sijoittelussa voidaan vielä korostaa maisemanäkökohtia." Uudistushakkuut - www.metsa.fi
Älä laita sanoja suuhuni. Metsänhoitoa tulisi edelleen monipuolistaa. Nyt sitä halutaan yksipuolistaa. Vaikka joku vuosi sitten lainsäädäntöä muutettiin monipuolista hoitoa edesauttavaksi. Perusteluissa mainitaan mm. että lisää puurakentamista, vaikka on päin vastoin. Ja sillä on myös ilmaston muutosta kiihdyttävä vaikutus. Pieni, mutta kuitenkin. Perusteluissa on paljon jopa vääräksi informaatioksi tulkittavia väitteitä. Eipä tästä kuitenkaan enempää. Sorry ot.
No en yhtäkään ole laittanut, vaan ihan itse tähän kirjoitit. (ed. Selkäänpuukotus oli varsinkin hyvin silmiinpistävä kommenttisi jota vieläkin joudun pohtimaan että kuka tai mikä on tuon pahan luokan teon kohde ja miten tuollainen luonnehdinta pääsee joltakulta tulemaan? Siinä lie oltava jotain ideologista yhteiskunnallista erimielisyyttä, ehkä "ei noitten kanssa voi mitään sopia vaikka BKT kasvaa niin mikään ei riitä" tai sitten henkilökohtaista arpea omassa selässä.) Hyvää puutakaan enää metsistä hevin löydy puurakentamisen tarpeisiin. Sellaista on metsänhoito, lautatarhat on täynnä kakkos eiku neloslaatua. No, Venäjän puolelta on tänne vielä riittänyt, kun suomalaiset ovat auttaneet tehokkuuteen.. Pakkohan se nyt on jo laittaa uudistuksia hakkuisiin, kun ne on jo kaikki läpi myllätty.
Suomessa ei puuta saa kasvamaan niin nopeasti, että hoidolla heikennettäisiin merkittävästi lujuutta. Suhteellisen nuorena kaadettava puu rajoittaa jalostusta. Nuortakin puuta voi hyödyntää esimerkiksi viiluttamalla, kertomalla ja liimaamalla. Toki vanhaakin puuta olisi Suomessa hakattavaksi, mutta siinä ainakin minä kallistun luontoarvojen puolelle ja kannatan keitaina meidän harvojen vanhojen metsien suojelua.
Vinski, on hyvin selvää, että puusepänlaatu on kiven alla ja sen sijaan vanhoista rakennuksista sellaista löytyy järjestään. Eka kommentti "Ei hakkuita virkistysalueille 8.3.2017 17:53" kantsii minusta ainakin lukea. Metsähallitus kutsui tähtinäyttelijä diCaprion Kuhmoon - Kainuun Sanomat valtion maat - Google-haku
Jos tässä ketjussa nyt sitten pohditaan myös hakkuita ja metsien voinnin tasoa, vaikka kuvaketju onkin, niin totean että minullakin on jonkunlainen kontakti aihepiiriin. Teen päivätyökseni pelkästään kiinteistöjen arviointia, Keskuskauppakamarin sekä AKA(y) että KHK-auktorisoimana, ja liikun itäisessä Suomessa noin 300 km säteisellä ympyrällä. Toimitilakohteiden ohella noin 35% arviokohteistani on maa- ja metsätiloja, ja aina arvioita tehdessäni tutustun metsien rakenteeseen ja sisältöön. Lisäksi liikkuessani näen päivittäin useita tunteja metsämaisemaa sekä valtateiden että paikallisteiden varsilla. Metsien keskellä asuvalle ja niitä jatkuvasti seuraavalle etelän kaupunkilaisten puheet metsien tilasta kuulostavat ihan oikeasti kummalliselle. Mutta ei kuvaketjussa tämän enempää...
Samaa mieltä OKn kanssa. Jos asuu Hesassa ja käy vain kansallispuistoissa vaeltelemassa kuva asioista voi olla ja onkin erilainen. Ottamatta enempää kantaa pitää muistaa, että lakien tarkoitus on vähentää oman harkinnan mahdollisuutta (lähtökohta siis oletus ahneesta, pahansuovasta ja tietämättömästä kansasta).
Ei niinkään tuohon kuvaan vaan avohakkuujuttuun/elikkoihin liittyen: jokin vuosi sitten vetäistiin lähistöltä vanha kuusimetsä nurin. Silloin kiinnitin huomion siihen, että se laitettiin nurin nimenomaan kesällä. Siellä kun tuli aika paljon koiria ulkoilutettua niin oli aavistus, mitä siellä noin lintupuolesta oli, esimerkiksi pyyt lentelivät siellä, liito-oraviakin havaittu ainakin ympäristössä. Pisti miettimään juuri tuota että pakkoko ne metsät on lintujen pesintäaikaan laittaa nurin. Muuten se metsälämpäre oli kyllä aivan valmis, kuuset alkoivat kaatua omia aikojaan, lahoja sisältä, toukka käynyt tappamassa ison määrän puita. Topi
Kaupunkilaisten metsänomistajien määrä on kasvanut. Aivan viime vuosina on vasta julkisuuta alkanut saamaan toiveet metsänomistajan oman tahdonmukaisen metsähoidon puolesta ja on tullut muutamia vaihtoehtoja. Metsälaki ja metsänhoitoyhdistyksien painostus on perinteisesti junttamaisen vahvaa sanelua. Söpö pöllönpoikanen putosi puusta – Hetken päästä alas rojahtivat toimittajat - Suomenkuvalehti.fi Kepulainen sen tietää että luonnonsuojelijaa vihataan. Mutta ei tääkään tyyppi selitä minulle miksi: Luonnonsuojelun nimissä tehty lavastus pöllönpoikasen avulla Broidille kävi tapaus kesätilallaan että isompi maanomistaja veti sileeksi niin sitten myrskyllä kaatui oman tontin puista iso osa. Hyvä ettei talon päälle.
Voisin tästä jauhaa paljonkin, mutta en tiedä, maksaako vaivaa. Ja näin turhaa. Metsät kasvaa takaisin. Mitä tuohon Venäläiseen puuhun tulee, niin olen kyllä aikoinaan ostanutkin venäläisiltä puutavaraa, joten tiedän laadustakin jotain. Enkä nyt venäläisen puun suhteen paljon henkseleitä paukuttelisi. Puurakentamisestakin luulen jotain tietäväni, joten tuo muutenkin on vähän niin ja näin. Puusta kun rakentamisen yhteydessä puhutaan, niin lujuudella on suurempi merkitys. Tuo väite laadusta on höpöä. Valtiolla pitäisi olla suurempi yhteiskuntavastuu. Nyt monia työkaluja halutaan viedä pois yhdellä iskulla. Ja suurelta osin harhaanjohtavilla tiedoilla. Ja vasta kun edellinen hallitus muutti lakia mm. jatkuvapeitteistä kasvatusta suosivaksi. Mutta en tiiä. Tiedot ei mulla riittäviä vielä. Olen ollut saha- ja höylälinjalla, Euroopan suurimmalla vaneritehtaalla laadunvalvojana, suunnitellut puumökkejä Suomeen, Aasiaan, Karibialle ja Afrikkaan. Jokusen julkisen puurakennuksen Suomeen. Mm. venäläisen viilupuun RT-kortin teknistä tarkastusta tehnyt. Ja jotain muutakin puuhastellut. Metsätaloutta lähinnä vain opiskellut jokusen op:n. Visuaalisesti hakkuuaukea ei ole vetävä eikä "kiva", mutta niin kuin jo edellä, aika todellisuudesta vieraantunutta vaikuttaa olevan jo ns. luonnonsuojelukin. Pitäisi luonnonsuojelujärjestöilläkin olla yhteiskuntavastuu.
(Sahatavaran laadun huonontuminen on aika yleinen käsitys. Erilaisin kokemuspohjin voi syntyä sellaistakin käsitystä. Entisöijät, veneiden kunnostajat ja rakentajat, viimeksi paikallinen lasitusmestari, haikailevat entisen perään. Näkymä ja kokemus on erilainen uuden puurakennnuksen suunnittelijalle kuin harrastajalle joka tutustuu tavallisen lautatarhan tarjontaan. Mikä ennen oli tavallista, on tullut erikoistuotteeksi ja kalliiksi. Muuten, myös perusvanerin laatua muistan veneenrakentajan moittineen ja kertoi löytäneensä parempaa venäläisestä tai puolalaisesta tehtaasta. En muista tarkkaan, vuosia vanha juttu puuvene.netissä. No, voidaan tietysti kysyä, eikö erkoistarpeisiin kuten ikkunoihin ja veneisiin ole aina ollut erityisen kriittistä puun huolellinen valitseminen. Kyllä. Kunnollinen sellaisiin edellyttää useinkin omaa pitkäjänteistä hankintatyötä, mahdollisesti jopa alkaen valintaan jo metsässä. Halvinta perustavaraa hankkivalle laadun heikentyminen vuosikymmenissä on kuitenkin ihan oikea havainto, väittäisin. Et niistä normilautanipuista enää etsimälläkään löydä kovin hyvää joukosta. Itse tarvitsin vanhan veneen uuteen köliin hyvää tavaraa, niin löysin sentään Pusulasta päin vielä yhden vanhakantaisen sahan joka myo erikseen puusepänlaatuakin kohtuuhintaan. Tästä on jo 15 vuotta aikaa.) Lintuharrastaja-rengastaja julkaisi valokuvan joka vaikutti. Ihan liikutti. Ei sentään ollut täytetty. "Kuvan viesti on kuitenkin hyvä ja tärkeä. Kaikesta muusta voidaan kiistellä, mutta kannattaako..."
Mirroredin linkissä kysytään " mutta onko sentään huijaus? " . Vastaus on kai helppo, huijaus se on. Asia jonka puolesta huijari toimi, on jo sitten kokonaan toinen juttu, kuten eräs menneisyyden kirjailija aikoinaan totesi.