Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Huhuu... Nikon 'Z' mount 2018

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana Mirrored, 15 Tammikuu 2018.

  1. cedricfan

    cedricfan Well-Known Member

    954
    428
    63
    Ja kauniskin vielä. Erittäin inhottavaa mainita tuollaisesta tähän aikaan vuodesta kun verovähennylistalla ei ole vielä mitään tälle vuodelle, ja viime vuoden extrat on vielä pankkitilillä.
     
  2. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Eiköhän se siinä ole. Ovat vain ohjelmoineet videon pois näkyvistä. Sopivalla hakkeri-firmwarella saisi varmaan videon toimimaan Df:ssä yhtä hyvin (tai huonosti) kuin D4:ssä :)

    Minäkin olen tykännyt Df:stä. Mutta vielä enemmän olisin tykännyt jos muotoilu ei olisi ollut överiksi retro, jonkunmoista kieli poskessa vedettyä Bonk-tyyliä. Hillitty ja funktionaalinen muotoilu on eniten mieleen.
     
  3. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
  4. Dr.Jalopeno

    Dr.Jalopeno Well-Known Member

    1 513
    323
    83
    Montakohan esim. A7 III kameraa Sony ehtii myymään ennen sitä Nikonin täyskäri peilitöntä. Markkinarako pienenee koko ajan.
    Nyt tuli vielä ART Sigmat suoraan FE bajolle jne. Monesta paikasta vielä se 5 vuoden täysturvakin kaupanpäälle mikä mullakin tossa A7rIII rungossa.
    B&H:ssa sano myyjä että joka toinen ovesta sisään tullut kysyy Sony A7 III kameraa :) No onhan se kova peli siihen hintaan...
    Japanin suurimman kameraputikiin (MapCamera) myynnit maaliskuulta.

    First place SONY α 7 III Lens interchangeable digital camera
    Second place FUJIFILM X-H1 Lens interchangeable digital camera
    3rd place Nikon D850 Lens interchangeable digital camera
    4th Nikon D7500 Lens interchangeable digital camera
    5th place SONY α 7 RIII Lens interchangeable digital camera
     
  5. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
  6. Dr.Jalopeno

    Dr.Jalopeno Well-Known Member

    1 513
    323
    83
    Kunhan nyt saisivat edes noita nykyisiä toimitettua ajallaan :) Uutuuksista varmaan turha haaveillakaan ennen 2020...

    Mä ostin ton mun D850 rungon Samy's Camerasta Santa Anasta. Sen varannut oli odottanut sitä 3 kuukautta turhaan ja kyllästynyt.
    Oli sitten ostanu A7rIII rungon ja läjän Sony/Zeiss laseja. Oli tullu D850 sit seur.viikolla :) Mä sain ostettuu sen kaverin välityksellä jonon välistä kun satuin olemaa sopivaan aikaan paikalla.
    Nyt niitä näkynyt jo käytettynäkin jonkun verran. Suomen tilanteesta ei mitään tietoo...

    Canonii taitaa saada hyvin mut en tiedä meneekö niitä uusia enää miten. Ainakin 5Dmk4 runkoja oli hullut määrät käytettynä. Tais olla alle 2000 kuvaa kuvattujakin useampia tarjolla samassa paikassa. Tuorein tais olla alle 600 ( demo ehkä )
     
    Viimeksi muokattu: 26 Huhtikuu 2018
  7. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Minä sain sellaisen kuvan että Eurooppaan on kyllä kohtuullisesti D850 saapunut verraten USA:han, joka ilmeisesti jäi kokonaan ilman lähetyksiä kuukausiksi. Sitä jossain oltiin tietävinään että jenkkihinnaksi oli sovittu sen verran alhaisempi että kun niistä oli pulaa niin jättivät kokonaan jenkit väliin.
     
  8. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Nikonin täyskennoinen peilitön on kiinnostava keskustelunaihe :) Kiinnostavaksi kuvausvälineeksi se muuttuu sitten kun kameroita oikeasti on tarjolla ja kun objektiivivalikoima on riittävä. Vaikka innovaatioita on piisannut niin Nikon on viime vuosina osoittautunut aika heikoksi tavarantoimittajaksi.

    Melkein voisi myös ennustaa, että vanha "never buy anything mk1" sääntö pätee myös tässä. Syy varovaisuuteen voi olla hinnassa tai ominaisuuksissa - tai molemmissa. Eiköhän D850 ole paras vakavan valokuvaajan Nikon myös vielä vuonna 2020.
     
  9. Raineri

    Raineri Member

    17
    30
    13
    Canon on siitä mielenkiintoinen valmistaja että kameroiden osuus koko liikevaihdosta on noin 5 % prosenttia. Tuntuu että kamerat ovat pelkkiä markkinointikustannuksia kopio - ja muulle toimistokamoille ;) Oudolta tuntuu Nikonin hiljaiselo peilittömien suhteen, vai tekeekö Nikon muuta kuin kameroita ?
     
  10. Olli Knuuttila

    Olli Knuuttila Well-Known Member

    3 218
    405
    83
    Nikon on monien optisten laitteiden valmistajana osa Mitsubishin yritysryhmittymää, jotan aika ison palapelin pieni osa...
     
  11. mvuori

    mvuori Well-Known Member

    10 669
    132
    63
    Konsernin joka ikisen firman odotetaan tekevän niin hyvää tulosta kuin suinkin voivat. Palapeli on huono analogia, jos kamerafirma ei kilpaile muiden kanssa, ei ele niistä riippuvainen tai ei vaikuta muihin.
     
  12. Olli Knuuttila

    Olli Knuuttila Well-Known Member

    3 218
    405
    83
    Tämä liittyi mihin? Tuotti edes näennäisesti jonkin olennaisen näkökulman tai informaatiota muusta kuin kirjoittajansa itsetunnosta?
     
  13. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Kyllä nuo nyt kovasti lupailevat, että vuoden päästä saisimme ihmetellä Nikonin uutta peilitöntä järjestelmää. Mutta suurempaan hypettämiseen ei liene aihetta koska teknisistä yksityiskohdista ei olla julkaistu oikein mitään tietoa.
    Nikon manager confirms: New mirrorless system coming by spring 2019

    En epäile, etteikö Nikon pystyisi tekemään hyvää peilitöntä kameraa, mutta tällä hetkellä sen takamatka peilittömissä on kuitenkin pitkä. Eikä tiedetä mihin hintaluokkaan runko (rungot?) tulisi asettumaan, eikä myöskään objektiiveista ole tietoa. Hiukan pelkään, että joskus vuonna 2019 kauppoihin tuleva ekan sukupolven Nikon-peilitön on D610 korvike 3000e hintalapulla ja 2-3 natiivin objektiivin valikoimalla. Toivotaan kuitenkin parempaa :)

    Itse en myöskään ymmärrä mitä Nikon aikoo tehdä dx-sarjansa kanssa. Jo nyt D3000 ja 5000 sarjan Nikonit on helppo korvata muun merkkisillä peilittömillä joihin on kaikkiin tarjolla runsas objektiivivalikoima. Kun pienempikennoiset järkkärit on kuitenkin kaupallisesti erittäin tärkeitä tuotteita, niin eikö Nikonin pitäisi olla läsnä myös niiden markkinoilla? Ja jos (kun) pitää, niin miten Nikon pystyy samanaikaiseti kehittämään uusi peilittömiä tuotteita sekä dx että fx-formaattiin.

    Muutenkin Nikonin tilanne näyttää aika tukalalta. Uutisista voimme lukea Canonin ilmoituksia, että se hallitsee järjestelmäkameroiden markkinoita noin 50% markkinaosuudella. Lopun 50% jakavat sitten Nikon "pienistä suurimpana" sekä Sony, Olympus, Panasonic, Fuji. Siirtymän peilittömiin on pakko mennä sekä teknisesti että taloudellisesti putkeen, tai Canon karkaa lopullisesti omiin sfääreihinsä!

    Sonylla on valtit käsissään, mutta kun kohta puoli vuotta A7r3:lla olen kuvannut, niin täytyy sanoa, että Sonylla on vielä oppimista kameran tekemisestä. Saisi olla pyöreämpää muotoilua jne. Tällä hetkellä tuo ei vielä ole iso asia ostopäätösten kannalta kun firmalla on monopoli täyskennoisiin peilittömiin, mutta tilannehan muuttuu lähivuosien aikana. Odotankin, että 4 sukupolven A7 mallisto saa enemmän käteen sopivan muotoilun.

    Sensijaan Sonyn paljon puhuttuja menuja tai nappulatekniikkaa en ole kokenut ongelmaksi. Erittäin sujuvasti A7r3 käyttö sujuu - kunhan vain hyväksyy, etteivät sen muodot helli kättä samalla tavalla kuin CaNikonin peiliprutkut. Ja se täytyy sanoa, että Sonyn tekninen etevyys on monella alueella aika selvää. Esimerkiksi täällä paljon keskusteltu ja perisympaattinen Oly E-M1 mk2 vaikuttaa teknisesti paljon epäkypsemmältä laitteelta. Vielä yli vuoden käytön jälkeenkin minun on pakko valittaa siitä, että Olyn menut on kauheat ja nappulatekniikka sekavaa. On myös sanoattava, että Sony on toiminut luotettavammin kuin Olympus josta olen pari ihan oikeaa bugia saanut esille (yhden bugin vuoksi jäi tilaisuuden ratkaisevat kuvat ottamatta).
     
  14. Olli Knuuttila

    Olli Knuuttila Well-Known Member

    3 218
    405
    83
    ... toisaalta Nikon on Canonia lukuunottamatta suurempi kuin yksikään kilpailijansa, sillä on suht uskollinen käyttäjäjoukko, toiseksi eniten myös ammattikuvaajia, hyväkuntoinen brändi ja F-bajonetti. Sekä tietysti valtavan hyvät tuotteet. Taitaa huhut kuolemasta olla vielä hyvin ennenaikaisia, voi mennä toppa jos toinenkin tupakkia sitä odotellessa...
     
  15. J.Vuokko

    J.Vuokko Well-Known Member

    8 192
    62
    48
    F-bayonetin merkitystä liioitellaan.
    Silloin joskus -89 kun Canon siirtyi EF-mounttiin, kirjoitti lehdistö kovastikin siitä kuinka Canon teki pahan virheen ja Nikon ymmärsi perinteiden merkityksen.

    Käytäntö? Nikon jäi vuosikausiksi (noin 25v) jalkoihin objektiivirintamalla. Vasta viimeisimmissä F-mountin versioissa etumatka on saatu kiinni.

    Jos Z-mountti on hyvä ja sille tulee nopeasti tarpeelliset objektiivit (ei käy kuten Pentaxin FF:llä) niin mikäs siinä. Ne muutamat vanhojen putkien käyttäjät pärjäävät aina adaptereilla.
     
  16. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Tässäkin sorrutaan liioittelemaan. Ei ne mitään jälkeen jääneet,vaan sieltä on ilmestynyt mitä on tarvittu. On kuitenkin totta että nykyään F-bajonetti on vanhentunut ja sen puutteet ovat jo ilmiselvät uusien objektiivien kehittämisessä. Siinä on turhia vanhoja rasitteita. Yhteensopivuus oli pitkään valtti mutta sekin on paljolti uhrattu jo. Kaikki vanhentuu aikanaan.
     
    Viimeksi muokattu: 3 Toukokuu 2018
  17. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Olen aivan samaa mieltä. Himmentimen vipuhässäkkä, jälkikäteen tuunatut sähköiset kontaktit jne. eivät ole nykyaikaa. Nikon pystyy suunnittelemaan sen uuden mountin (nimeksi vaikka Z jos niin sovitaan) toimintavarmemmaksi, helpommaksi valmistaa jne. Yhteensopivuuskin on nykyisin niin ja näin kun on AF-P ja E uusimpina virityksinä. Lisäksi tuon uuden mitat ovat varmaan F-mounttia paremmin linjassa sen kanssa mitä nykyisin pidetään ihanteellisena.

    Mikäänhän ei estä F-mountin optiikoiden käyttämistä Nikonin peilikameroissa - niiden valmistus tuskin tulee loppumaan sen peilittömän julkaisemiseen. Ja sitäpaitsi, tämä foorumihan on täyynnä D700 faneja joiden kameraongelma sai ikuisen ratkaisun jo 10 vuotta sitten :)
     
  18. Olli Knuuttila

    Olli Knuuttila Well-Known Member

    3 218
    405
    83
    Todellisuudessa tietenkään Nikon F-mountin käyttäjät eivät ole kohdanneet mitään oikeita käytännön "ongelmia" kuvaamisessaan, tai välineidensä yhteensopivuudessa, joka on ollut ja on markkinoiden paras. Tai käsi ylös se, kenellä on käytännössä ja reaalimaailmassa ollut joku todellinen huoli asian suhteen Nikonin omien tuotteiden kanssa.
    Se, "mitä nykyisin pidetään ihanteellisena", on jo sitten jo henkimaailman kysymyksiä. Mitä nyt kukakin pitää, näyttäisi ainakin Sony ja Zeiss pitävän eri asioita kuin vaikkapa Olympus.