Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Järkkäri peilillä vai ilman?

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana kebax, 9 Marraskuu 2017.

  1. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
  2. jussikn

    jussikn Well-Known Member

    708
    1 361
    93
    Tässä karkea osittainen käännös:
    Myrskyä jäljiteltiin puutarha-letkun suuttimella, jossa oli kartiomainen spray, joka suunnattiin ylöspäin niin, että pisarat putosivat vapaasti 1,2 - 1,5 metrin korkeudesta kameroille. Tällöin pudotus ei vastaa sadepisaroiden loppunopeutta. Letkusuihke ei ollut suunnattu suoraan kameroille. Suihkutus oli tähdätty ylös korkeintaan 4-5 metrin korkeudelle kameroiden yläpuolelle ja pisarat putosivat vapaasti tuosta korkeudesta - joten nopeus, jolla ne osuvat kamerat oli jonkin verran pienempi kuin luonnollisissa sateissa.
    "Sumu" -skenaariolla oli tarkoitus olla paljon lempeämpi koska siinä on vähemmän vettä ja myös paljon vähemmän voimaa: sumu liukui enemmän tai vähemmän vain kameroiden yli, niin että meidän oli ohjattava letkusuutinta tuulen mukaan.
    15 minuuttia sadetta ja 15 minuuttia sumua, Canon ja Olympus selvisivät, Nikonilla vettä etsimessä mikä oli helppo poistaa ja Sony alkoi toimimaan virheellisesti.
     
  3. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Hyvä että tälläisiäkin kokeita tehdään. Peilitön vs peilikamera aiheeseen tällä ei suoraan ole yhteyttä. Mutta mutkan kautta ja tasan nykyhetkeen suhteessa kyllä, kun uusin kalliimman luokan kinopeilitön tulee tällä lailla tunnetuksi. Skandaalinpoikasta syntymässä.

    Katselin tarkemmin että Sony lakkasi ihan kokonaan toimimasta. "After a day of gentle drying, we were dismayed to find the A7R III completely unresponsive." Google Kääntäjä.

    "Fortunately, by the following day, the A7R III had returned to full health!"
     
    Viimeksi muokattu: 9 Tammikuu 2018
  4. Humminbird

    Humminbird Active Member

    368
    118
    43
    E-M1 ja E-M1mk2 ovat sääsuojaukseltaan todella erinomaisia. Ovat kestäneet kaatosateet ja pakkaset ilman minkäänlaista nikottelua. Akun kesto tietysti ottaa pakkasessa takapakkia, mutta jos käsi on kahvalla koko ajan niin kestää -30 asteessa kuvaamista aivan hyvin.
     
  5. Olli Knuuttila

    Olli Knuuttila Well-Known Member

    3 218
    405
    83
    Sen olen Nikonistina huomannut, että vaikka kamerat hyvinkin toimivat pakkasessa, niin akunkestoa on kyllä melko vaisua, vaikka lämpimään tuodessa akku palautuuko usein toimintakykyiseksi taas.
     
  6. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Df on lajissaan hauska kamera. Lisäksi se toimii aivan erinomaisen ongelmattomasti. Sanoisin, että ongelmattomin Nikon jota minulla on ollut sitten FE:n ;-) Osaltaan tämä ongelmattomuus liittyy varmaan myös laatuun - joka taas heijastu siihen, että hinta oli hiukan posketon ominaisuuksiin nähden. Mutta sehän tiedetään, ettei hinnoittelu kiusaa meitä jotka osaamme suhtautua kameroihin myös tunteella.

    Tavarantoimitusten viivästymisen vuoksi Sony-seikkailuni saanut on hiukan hitaan alun. Objektiiveja löytyi, mutta A7r3 tulee vasta joskus helmikuun alussa, mikä kertonee siitä että - toisin kuin ilkeät huhut kertovat - myös Sony menee kaupaksi. Olenkin "joutunut" aloittamaan kuvaamiseen laina A9:llä.

    A9 on hyvin saman kokoinen kuin E-M1 mk2 ja lisäksi Dfmäisen pieni ja kulmikas käteen. Onneksi siihen saa ergonomian korjaavan akkukahvan ja sille vaihtoehtona "pikkurillikahvan". Mutta ominaisuuksiltaan ja suorituskyvyltään kamera on huikea! Kun olin ekat potretit ottanut, niin tuli mieleen, että DSLR on kuollut. Naps ja naps tarkennus osuu kohdalleen kasvoihin ja silmään. Nopeasti ja empimättä. Näin myös heikommassa valossa. Eikä sommittelu havaittavasti vaikuta tarkennukseen. Näytin vaimolle eye-af napin ja hänellä onnistui sama heti eka kuvasta. Ymmärrän erittäin hyvin, että hääkuvaajat ja vastaavat kapean doffin friikit ovat erittäin kiinnostuneita Sonysta - elleivät ole jo siihen vaihtaneet.

    Olen myös suorittanut saman "koiratestin", joka E-M1 mk2 kanssa sujui aluksi aika kankeasti. Nyt fiilis oli erilainen :) Valitsin Nikonin AF-C 3D moodia (Olympuksen AF-C tracking) tilaa vastaavan tarkennustilan jossa kohde napataan keskeltä ja kamera sitten seuraa sitä. Oli hämmentävä katsella kun pienet vihreät neliöt pomppivat korian päällä liikkui se miten tahansa. Sama kuin potreteissa - sommittelu ei juuri vaikuttanut tarkennuksen toimintaan. Jos koira on kovin kaukana, niin kameraa voi hiukan auttaa siirtämällä tarkennuskohtaa joy stickillä. Tietenkin ruskea koira valkoisella lumella on aika helppo maali mille tahansa hyvälle kameralle, mutta kyllä tämä silti on jotain sellaista jota en ole kokenut sen enempää peilittömissä kuin peilikameroissakaan.

    Jos esittää E-M1 mk2 vertailun, niin Sony napsahtaa kohteeseen nopeammin ja pumppaamatta ollenkaan. Lisäksi täyskennoisessa huomaa selkeämmin sen, että tarkennus on todella tarkasti kohdallaan. Tämä mielestäni parantaa potretteja aivan selkeästi. Objektiivitkin tuntuvat Sonylla olevan laadukkaita ja kaikinpuolin asiallisia.

    Jatkan nyt tavallista kuvaamistani A9:n kanssa. Ohjelmassa on talvista luontoretkeilyä ja perhekuvia. Ja kun tuommoinen tykki on käsissä, niin jotain actionia pitäisi myös päästä kuvaamaan. Fiilikset on siis korkealla A7r3 toimitusta odottaessa. En halua julistaa, että nämä Sonyt ovat parhaita kameroita koskaan sillä CaNikonilla on niin vahva perusosaaminen sen suhteen, millaiseksi kamera pitää tehdä jotta se on kaikissa oloissa hyvä käyttää. Mutta on kyllä todettava, että Sony ansaitsee kaiken mahdollisen hypetyksen teknologiastaan.
     
    arko ja Teemu Laine tykkäävät tästä.
  7. kebax

    kebax Well-Known Member

    11 240
    211
    63
    --
     
    Viimeksi muokattu: 22 Maaliskuu 2019
  8. Olli Knuuttila

    Olli Knuuttila Well-Known Member

    3 218
    405
    83
    Jotkut ihan parhaasta päästä olevat (omasta mielestäni) mallikuvani olen kuvannut melkoisessa sateessa.
     
    Teemu Laine tykkää tästä.
  9. jussikn

    jussikn Well-Known Member

    708
    1 361
    93
  10. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Laitapa sitten kuvia näytille, missä tuo merkittävä ero näkyy.
     
  11. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Ei voi. Luovutin A9 jo pois.

    Mutta kyllä se nyt pitää vaan uskoa, ettei tarkennus ole mikään ongelma Sonyn peilittömissä. En osaa tehdä D850 vertailua, mutta aina liikutaan paremmalla tasolla kuin D810 tai Df. Näin etenkin jos kuvataan ihmisiä.
     
  12. Olli Knuuttila

    Olli Knuuttila Well-Known Member

    3 218
    405
    83
    :) No mutta jostainhan sinä itse sen huomasit. Laita niitä kuvia.
     
  13. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Just nyt ei ole koirakuvat mielessä sillä pyörittelen juhlista ottamiani muutamaa sataa kuvaa - en tosiaankaan meinaa näitä nettiin jaella.

    Iltaa kohden olot olivat sellaiset, että jokainen kuva oli otettu ISO2800 herkkyydellä aukon ollessa enimmäkseen f/2. Jokainen kuva on oikein tarkentunut - myös ne jossa kohdetta ei ole sommiteltu kuva-alan keskelle. Tiedät hyvin miten D810 ja Df tarkennus hakee noissa oloissa. Ja tiedät varmaan miten huono tulosta keskipisteellä tarkentaminen ja sommittelu tuottaa kun dof on ohut ja kohde liikkuu. Nikonillakin paikkansa, mutta Sony on näissä hommissa aivan eri luokkaa.

    Pyydä joskus valokuvausliikkeestä A9 tai A7r3 lainaan niin voit kokeilla asiaa itse. Kyllä ne sinunkin Nikonit käytettyjen hyllylle huolitaan :)
     
  14. Dr.Jalopeno

    Dr.Jalopeno Well-Known Member

    1 513
    323
    83
    Videohommissa se D850 tarkennus ei kaksinen ole. Mulla ollu D850 kaapissa siitä saakka kun tuli A7rIII taloon. Lähinnä Nikonin koon/painon ja surkeiden video ominaisuuksien takia.
    D850 8K Timelapse (eli 33mp jpeg/RAW) on hyvä sitä en kiellä. Välillä kun lukee nettikeskusteluja niin on hehkutettu Nikonin 8K videota. Ei siinä ole 8K videota vaan timelapsea voi tallentaa sillä 8K resolla. Nikonin mainontakin vähän hämäävästi sitä mainostaa. Tietäävät että ovat jälkijunassa videohommissa niin pitää mainoksissa vähän ylihehkuttaa. On monta muutakin kameraa millä pystyy tekemään timelapsea täydellä resolla ja vaikka RAW kuvista.
    Akunkesto Nikonissa hyvä, mutta mä pärjään kyllä meidän max 3 vko pikaiset ulkomaanreissutkin Sonylla. Pääsee kuitenkin aina jossain lataamaan...
     
  15. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
     
  16. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Siinäpä riittää pähkäilemistä, että Sony vai Nikon. Kunhan ei Canoniin sorru. No onhan ne Canonitkin ihan hyviä :)

    Ihmettelen muuten suuresti sitä kuka kuvaa A7/A9 sarjan kameroilla ilman lisäkahvaa. Itse en ainakaan saa pysymään Sonya käsissä ellen laita siihen jotain jatketta. Perustaltaan A7/A9 runko on melko tasan m43 kokoa, siis oikeasti pieni.

    Sony on ilmeisesti itsekin tiedostanut tilanteen koska on tuonut kameroiden rinnalla myyntiin kaksi lisäkahvaa. Ostin kamerani ison lisäkahvan kanssa, mutta siten törmäsin käytettynä myytävänä olleeseen GP-X1E pikkukahvaan. Käytäntö on osoittanut, että pikkukahva on aivan super! Pikkukahvan kanssa kamera pysyy tukevasti kädessä isommankin objektiivin kanssa ilman, että sen paino tai koko kasvaisi juuri ollenkaan. Konventionaalinen iso lisäkahva on perusteltu silloin kun otetaan paljon pystykuvia tai kun tarvitaan tuplasti parempaa akunkestoa (2 akkua kahvassa).

    Sony Kahvan jatke
     
  17. kebax

    kebax Well-Known Member

    11 240
    211
    63
    --
     
    Viimeksi muokattu: 22 Maaliskuu 2019
  18. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Hyvä että Nikonilta tulee peilitön - ja sama tietenkin koskien Canonia. Mutta en jaksa uskoa siihen, että Nikonin mk1 peilitön tulisi olemaan firman peilikameroiden veroinen. Peilittömän kameran tekniikka on kuitenkin melkoisen erilaista vrt. peilikamerat. Sen viimeistelyyn menee helposti muutama kamerasukupolvi. Nikonilla on ehkä alan paras peilikameroita koskeva tietotaito, mutta peilittömissä pallo on tukevasti Sonylla.

    Yleisestä mutinasta huolimatta Sonyn A7 sarja on mielestäni mk3 muodossaan aika ok ergonomialtaan, kuten yllä kirjoitin. Ajateltua käyttötarkoitustaan varten A9 saisi kuitenkin olla selvästi järeämpi kooltaan, tyyliin CaNikonin ammattimallit. Jäänkin odottamaan kumpi tapahtuu ensin, ymmärtääkö Sony muuttaa ammattikameransa muotoilua vai saako Nikon tehtyä oikeasti hyvän peilittömän ja siihen tusinan verran natiiveja objektiiveja.
     
  19. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Ilmiselvää nyt mutta loppu on aika tyhjää arvailua. Että mk1:ssä muka pitäisi välttämättä olla pahoja puutteita - ei pidä minkään todellisen säännön mukaan edes parhaisiin kilpailijoihin verraten. Jos se Sonyn tarkennus on nyt ykkönen, minun on vaikea uskoa ettei siitä selkoa saisi Sonyn ulkopuolellakin tutkimalla laitetta. Puhumatta sitten ihan vakoilusta.

    Mutta yhtä turhaa tämäkin. Sonylla saattaa olla etua vanhemmasta vankasta alueestaan joka liittyy videoihin, mutta mitä Nikonilta tulee jää todellakin nähtäväksi.
     
    Viimeksi muokattu: 8 Heinäkuu 2018
  20. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Viimeksi muokattu: 9 Elokuu 2018