Laitetaas nyt sivun vaihtumisen kunniaksi korjattu yhteenveto: 70-luvulta, suomalaista laulun sanoja löytyy kuvasta laulun nimi löytyy 2 kilometriä lounaaseen sanat kertovat laulun tekijöitten yhteisestä nuoruudesta samalla albumilla on kappale joka on kuultu erään tuoreen musiikkipitoisen viihdeohjelman tunnarina
Kokeillaas tätä. On Rollarit tän levyttäneetkin. (ed. ei mun mielestä tarvii kuitata jos ei osunut , jos ei halua. Mahtuuhan tähän ehdotuksia jonoon.)
No jos mä nyt yritän ehtiä tän napata kun ois kuva ja biisikin valmiina. Lapsuudestani tuttu Mustan kissan tangohan se sitten täytyy olla. Tuossa on sen alkuperästä jotain: Mustan kissan tango – Wikipedia
Jee mää voitin. Muttan kittan tanko. ed. olliR joo Japanistahan se tännekin lensi. Nyt vanhempaa. Vihjeinä mustaa ja politiikkaa. Helppohan tämäkin lie?
Tämä kiellettynäkin ollut kappale on laajimmalti tunnetuin 30-luvulla uransa aloittaneen yhdysvaltalaisen jazzlaulajan esittämänä.
Mää tiiän, mutten kerro, koska olen hautautunut katsomoon. Kyseisellä laulajattarella oli kyky saada tyhjänpäiväisetkin tekstit kuullostamaan dramaattisilta, puhumatikaan tämän kappaleen sanomasta.
Tärkeämpää kuin teksti on se mitä se laulu alkoi edustamaan ja merkitsemaan. Ainakin kappaleen nimi on minusta oiva vertauskuva oikeastaan mille tahansa mielen tai asenteen synnyttämälle kavahduttavalle oudolle. Jos laulun teksti on tyhjänpäiväinen, on sitäkin mielenkiintoisempaa, ettei sitä saanut esittää. ed. Luin sitä sanoitusta. Outoa että sanot sitä tyhjänpäiväiseksi. Eikä ole outoa että se kiellettiin. ed. Jaa mutta et sanonutkaan sitä tyhjänpäiväiseksi vaan päinvastoin. Vasen oikea, itä länsi, juu ei. En muistanutkaan että siinä tekstissä on niin paljon myös konkreettista kuvausta hirtetystä.
En minä sanonut että kyseinen teksti on tyhjänpäiväinen, vaan että kyseisellä laulajattarella oli kyky puhaltaa niihin kevyempiin renkutuksiin dramatiikkaa. Hänellä oli poikeuksellinen ääni jota taitavasti juuri tähän tarkoitukseen käytti.