Neljässä on varmaan hiiva sitten mukana. Jos tota sokeria (melassia, siirappia yms) laitetaan tolleen mukaan, niin periaatteessa tuloksena on juoma hiukan kiljun suuntaan. Mallaksen osuus oluessa on silloin laimennettu. Ja toden totta, marketin Karhu A:ssa on aineksina nyt myös siirappia. Jolleivat vahingossa ole sitä tölkkiin kirjoittaneet.
Sehän nyt on jo jotakin. Weihenstephanerin Hefeweissbier on ollut yksi parhaimmista vehnäoluista. Eilenkin nautin yhden pullollisen, vaikka kesällä maku on ehkä sopivimmillaan.
Söisin. Tulikin mieleen että mulla on litra jäätelöä jonka ostin lettuja varten. Ja kahta erilaista hilloa. Lettuihin noin 50/50 ruis ja vehnäjauhoa. Maitoa. Öljyä taikinaan. Hiukan sokeria tai hunajaa. Suolaa ja tietenkin munaa. Voita vain vähän pannulle. Voisi tuosta maidon ihan hyvin jättää poiskin, ei ole pahaa niinkään. Jäätelöä ei tule juuri muuten syötyäkään kuin vastapaistettujen lettujen päällä sulamassa, mutta silleen sitä meneekin äkkiä paljon. Sen pitää olla sellaista "suomi-perinne" "kerma"jäätelöä, eikä mitään oikeata kermajäätelöä, jotka on liian paksuja ja täyttäviä. Taitaa olla jotain 6-8% rasvaa vaan ja aina niitä on kermajäätelöiksi silti pokkana myyty.
Olihan tuossa Ingmanin jäätelössä kuitenkin 16% kermaa aineksina ja 10% rasvaa. Joskus maistanut jotain muka herkkujäätelöä ja kallista, mutta ei ole saanut syötyä kun oli niin makeaa ja rasvaista. Semmosta karkkia. Mutta kun jäätelöö pitää vetää 1/2 pakettia kuuden ison letun kanssa. Kolmen marjan hillo oli kanssa loistavaa. Olikin kyllä nyt pitkä väli kun ei ollut tällaista iltapalaa tullut tehtyä. Varmaan yli vuosi. Joskus tuli harva se päivä laitettua.
Jossakin Saksan osassa on satoja vuosia vanha sääntö oluen raaka-aineista: hiiva, humala, maltaat ja vesi. En tiedä onko enää voimassa.
On edelleen voimassa koko Saksan alueella. Laki tunnetaan nimellä reinheitsgebot ja alunperin tuossa määriteltiin että oluen panemisessa saa käyttää vettä, ohraa ja humalaa. Hiivasta ei ollut mainintaa kun hiivaa ja sen merkitystä käymistapahtumassa ei alkuperäistä lakia tehdessä tunnettu. Nykyään tuo on reinheitsgebot sallii neljä raaka-ainetta: maltaat, vesi, humala ja hiiva, joten olueksi kutsuttavissa käymistuotteissa voi käyttää myös vehnä- ja ruismaltaita.
Itse asiassa laki on virallisesti kumottu jo Saksan liittotasavallassa vuonna 1987. Tosiaan sallituksi raaka-aineeksi mainittiin nimenomaan ohramallas. Sitten oli näitä nykyään maailman vanhimmiksi tituleeraamiansa panimoita, jotka saivat poikkeusluvalla valmistaa olutta myös vehnämaltaista. Nykyään kai Saksassakin toimitaan EU-diretiivien mukaisesti ja sen sallimin elintarvikkein. Vanhaa lakia saatetaan kuitenkin soveltaa omaehtoisesti.
Ei ole kumottu, vaan koskee edelleen Saksalaisia panimoita. Katselin tuossa kirjasta, että nykyään lageroluissa saa käyttää noita neljää ainesosaa ja lisäksi tiettyjä kirkastus- ja säilöntäaineita. Aleissa sallitaan nykyään jopa sokerien käyttäminen. Ulkomaiset panimot taas saivat tuolla 80-luvun loppupuolella luvan myydä oluitaan olutnimikkeen alla, vaikka eivät noudattaisikaan tuota reinheitsgebotia. Muitakin elintarviketeollisuudessa hyväksyttyjä aineita saa käyttää, mutta tuolloin juomaa ei saa kutsua olueksi. Tarkkaa puuhaa!
Saa lukea vain omalla vastuulla. ”Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer?Ja! Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput!”
Tuo maailman hauskimmaksi vitsiksi väitetty siansaksa ei avaudu minulle ollenkaan. Tiedän monia (omasta mielestäni) paljon hauskempia vitsejä.
Se on vähän kuin Huovisen kuoliaaksinaurattaja. Haudanvakavaahan se itse asiassa on, kun henki menee.
Wikipediaan on tästä kirjoitettu seitsemällä kielellä, suomeksikin. Maailman hauskin vitsi – Wikipedia
Kuoliaaksi-Naurattaja asui sen verta syrjäisellä asuntokentällä, että miehen omallatunnolla kerrottiin olevan vain kolmen ihmisen hengenlähtö. Kaikki olivat kuolleet nauruun. Maisterit piti viedä pihalle kuuntelemasta naurattajan pilapuheita, mutta Konsta ei ollut kuollaakseen. Kertoipahan vain, että lähti imelä pussi leuan alta pitkäksi aikaa.
Muutamien käyttöviikkojen jälkeen uusi Kameralaukku tuntuu tosi mukavalta, ainakin itse pidän kovasti. Forumia kehitetään aktiivisesti, parannuksia ja uusia toiminnoita tulee lähes päivittäin. Uuden linjauksen johdosta keskustelut ovat asiallisia ja selkeästi suuntautuneita valokuvaukseen. Toivottavasti uusia jäseniä liittyy runsain mitoin, sillä uutta verta tarvitaan aina!
Aattelin juuri samaa kun huomasin random-galleriankin ilahduttavan tuossa etusivulla. Foorumit ei ihan itsestään kehity vaan tarvitaan näkemyksellistä ja osaavaa kehittämistä. Sitä näyttää nyt olevan taas.